Gra Koorin "Ice"

2 posters

Strona 1 z 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Gra Koorin "Ice" Empty Gra Koorin "Ice"

Pisanie by Bezimienny Nie Cze 09, 2013 7:26 pm

Imię: Koori "Ice"
Nazwisko: Morgernstern
Charakter: Mroczna postać. Naprawdę mroczna i zła. Wykorzysta każdego i wszystko, z wyjątkiem swoich pokemonów. Dla nich jest miła. To w końcu jej towarzysze broni, czyż nie?. Jej wady można by wymieniać bez końca, zaś zaletę ma jedną - szybko biega. Cóż, w jej zawodzie... Jest bezwzględna i ponura, nienawidzi sprzeciwu, za to uwielbia "niegrzecznych chłopców", takich jak ona sama. Z charakteru znaczy. Jeszcze jedno - nie znosi się podporządkowywać. Mogłaby rozszarpać za głupi rozkaz.
Wygląd: Wysoka dziewczyna, mniej więcej metr osiemdziesiąt o krótkich, lśniących, czarnych włosach przypominających w dotyku mięciutkie wilcze futerko. Jedno oko błękitne, drugie zielone, co powoduje niezmiennie zdumienie i wrogość społeczeństwa. Zwykle ubrana w długie, czarne rurki wpuszczone w buty, czarną kurtkę z napisami promującymi sławne kapele rockowe lub metalowe typu Iron Maiden i adidasy, koniecznie czarne. Na ramieniu torba z rzeczami najpotrzebniejszymi. Czarna. Na szyi srebrny łańcuszek z odwróconym krzyżem, symbolem jej niewiary. Czasem nosi też parę wytrychów, które zawsze jej się przydadzą. Nie zapominajmy o długim, bajeranckim, białym podkoszulku, który przyciąga wzrok ze względu na swą kolorystyczną odmienność.
Historia: Koori urodziła się w roku 95 ubiegłego stulecia, kiedy to była bieda i inne głupoty. W wieku 5 lat nauczyła się kraść tak, by jej nie zauważyli. W końcu jednak ktoś ją złapał. Matka dała jej tak popalić, że przez kilka dni był spokój. Zaś jej brat dopingował ją w jej działaniach. Czyżby przeczuwał, co zajdzie? Ale jeden raz jej nie wystarczył. Koori znaczy. Kradzieże były jej nałogiem jak komputer dla informatyka. Czuła się dobrze, mogąc kraść i wykonywała to perfekcyjnie. Każda jej kradzież przyczyniała się do większej zachłanności i nerwowości.W wieku 15 lat zdołała opanować tę sztukę w takim stopniu, że uniezależniła się od rodziny i uciekła. Wróciła po dwóch latach i co ujrzała?
Powiem wam, co ujrzała. Zobaczyła swoich rodziców, martwych, leżących u stóp Jo, jej brata. Wściekła wyjęła sztylet, który zawsze nosiła przy sobie i rzuciła się na brata. Jednak ten był przygotowany na atak. Świetnie wyszkolony i wysportowany. Powalił Koori i uciekł. W feworze walki zgubił jednak medalion, który przedstawiał kilka pokemonów. Gdy go otworzyła usłyszała jakiś szept. Zamknęła go jak najszybciej, zauważając jednak dziwną mapkę w środku. Postanowiła się czegoś dowiedzieć o śmierci rodziców, gdy w drzwiach stanęły oddziały specjalne policji. Szybko trafiła do więzienia za podwójne, a właściwie potrójne zabójstwo. Tak, Jo zmylił policję i upozorował własną śmierć. Przesiedziała tam tydzień w oczekiwaniu na wyrok. Ten w końcu zapadł - dożywocie. Skamieniała ze strachu Koori próbowała coś wyjaśniać, ale nie pozwolili jej na to. Nie przeszukali jej jednak zbyt dokładnie i po paru dniach zaczęła planować ucieczkę. Dzięki swojej spostrzegawczości zauważyła w jakich godzinach pracownicy mają wszystko gdzieś i idą na piwo, a dzięki zbiegowi okoliczności ukradła komuś spinkę do włosów. Udało się jej uciec, zabierając po drodze sprzęt jakiegoś nieszczęśnika. Znalazła się w lesie. Rozejrzała się i zauważyła małego, brązowego lisa, wlepiającego w nią gały z ciekawości. Koori podrzuciła mu kulkę. Zrozumieli się bez słów. On również był wyrzutkiem...
Teraz Koori wraz ze swoim towarzyszem Eevee chcą oczyścić jej imię i znaleźć miejsce na medalionie. Jednak to jest trudne, gdyż zamiast tradycyjnej mapy są tam same zagadki... Musi też dowiedzieć się, dlaczego Jo zabił jej rodziców i uciekł.
Oczywiście wciąż pamiętała, że jest poszukiwana przez policję...
Starter: Eevee
Profesja: Trenerka/Złodziejka
Partner: Brak
Cel: Rozwikłać zagadkę medalionu i dotrzeć do rodzinnej tajemnicy, przy okazji uciec bratu, pokonać każdego, kto jej wpadnie w ręce, nie dać się złapać psom... A. Dorwać tego, kto zabił jej rodziców(co jest włączone w zagadkę medalionu)
Prośby: Ciekawa rozgrywka? xD

Był słoneczny dzień, ty siedziałaś w lesie na pniu jakiegoś obalonego drzewa i rozkminiałaś medalion, trzymając go w ręce i dokładnie analizując każdy jego szczegół swym wzrokiem. Eevee wyszła z krzaków z gałązką Oran Jagód na której znajdowały się owe, 3 owoce.

Ostatnio zmieniony przez Ao dnia Nie Cze 09, 2013 7:38 pm, w całości zmieniany 1 raz
Bezimienny
Bezimienny

Male Liczba postów : 2057
Birthday : 20/04/1994

Powrót do góry Go down

Gra Koorin "Ice" Empty Re: Gra Koorin "Ice"

Pisanie by Koori Nie Cze 09, 2013 7:31 pm

Ty, A Koorin nie przez 2 "o"? xD
--------------------------------------
Spojrzałam na Eevee i uśmiechnęłam się
- Hej, co tam masz? Owoce? Brawo. Ciekawe, komu je ukradłaś? - zapytałam, gładząc pokemona po łebku. Przy okazji rozglądam się ostrożnie, na wypadek, gdyby miał się pojawić zaraz wściekły Snorlax. Po chwili skanuję Eevee pokedexem, żeby dowiedzieć się o niej więcej. Eh... Przyglądam się uważnie medalionowi, próbując rozcyfrować pierwszą wskazówkę.
Koori
Koori

Liczba postów : 1285
Birthday : 17/08/1995

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Nie Cze 09, 2013 7:37 pm

Już edytuję Wink
--------------------
Eevee, nie reagując na twoje stwierdzenie o ukradzeniu przez nią owoców położyła je przed Tobą a następnie wzięła się za jedzenie jednego z nich. Ty wyjęłaś przez ten czas PokeDex i zaczęłaś skanować swojego pokemona.

Gra Koorin "Ice" Spr_4h_133
Eevee || 7.oo%
Charakter: Pokemon bardzo sprytny. Dobrze wykorzystuje swój naturalny urok do zrobienia dobrego wrażanie czy to na pokemonach czy też ludziach. Jednak, nie należy oceniać jej po okładce, ponieważ pod tym słodkim wyglądem, kryje się niezwykle przebiegła lisica, która z łatwością omami każdą osobę i osiągnie to co chce.
Ataki: Jak na Lv.
Ability: Run Away/ Adaptability
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Nie Cze 09, 2013 7:44 pm

No Razz
-----
Uśmiechnęłam się
- W każdym razie brawo - mówię. Zostawiam jeszcze jeden owoc, gdyby była głodna, a potem chowam trzeci. Może się przydać, nie? No. Jeszcze raz wpatruję się w medalion, próbując ignorować szepty wydobywające się z niego. Muszę się dowiedzieć o co chodzi. Po prostu muszę. Patrzę jeszcze raz na Eevee
- Nazwę cię Aeris. Pasuje. Jesteś zwinna i prawdopodobnie szybka. - Tak, Aeris to było to.
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Nie Cze 09, 2013 7:47 pm

Otworzyłaś medalion po czym usłyszałaś znane Ci dźwięki. Jednak nie wiedziałaś co to jest? Na głos pokemona to nie brzmiało, również nie była to jakaś melodia.
- Haszhahshasza... - jakiś dziwny bełkot. Nie wiedziałaś nawet co o tym myśleć? Eevee uśmiechnęła się do Ciebie podczas nadawania jej imienia i wzięła się za zajadanie drugiego owoca.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Nie Cze 09, 2013 7:52 pm

- Dziwne - mruknęłam do siebie. To był mój jedyny trop. Nie miałam innego. Nie mogę przecież wrócić teraz do miasta, przecież mnie szukają. Zeszłam z pniaka i usiadłam obok Aeris, gładząc ją machinalnie po łebku. Co tu wymyślić... Wkrótce i tak będę musiała iść do jakiegoś miasta, by choćby ukraść coś do żarcia, bo na samych jagodach nie wyżyjemy...
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Nie Cze 09, 2013 7:56 pm

- Iv, ivii... - powiedziała do Ciebie lisica. Jednak nie zrozumiałaś totalnie nic z jej wypowiedzi. Nagle, wpadłaś na dość ciekawy plan życia. Może po prostu bądź kobieta o wielu imionach, twarzach. Podszywaj się za innych, czy też przebieraj by móc bezpiecznie spacerować poo okolicy.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Nie Cze 09, 2013 7:59 pm

- Chyba nauczę cię mówić - zażartowałam - Będziemy stać na ulicy i zbierać pieniądze - zaśmiałam się. Potem pokręciłam głową. Tak, podszywanie się i szpiegowanie jest dobrym pomysłem, ale... nie po to, by spacerować bez celu. Muszę wytropić brata, a do tego potrzebni mi jego kumple... Gang w mieście parę kilometrów na północ stąd. Muszę tam iść i wkraść się w ich łaski. Tak, to na pewno da mi jakieś wyobrażenie co do dziwnego medalionu...
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Nie Cze 09, 2013 8:08 pm

I w ten oto sposób obrałaś sobie tymczasowy cel twojej podróży. Z tego co wynikało na mapie, do miasta kierowała prosta droga o długości 5km. Bez przesady i nie tak źle. Powinnaś dojść tam w 2h spokojnym krokiem. Bynajmniej, mi się tak zdaje. Tak że ten...ruszyłyście obie w tamtym kierunku, o!
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Pon Cze 10, 2013 7:12 am

No i dobra. Wstałam z ziemi, otrzepując spodnie
- Ruszajmy, Aeris! - rzuciłam do Eevee. Prosta i bezproblemowa droga, tak? Znając życie nie będzie tak łatwo... No, ale cóż zrobić? Siedzenie tu nie ma sensu, ruszam więc, przy okazji szukając jakiegoś słabego pokemona, coby Aeris mogła trochę potrenować. No i oczywiście rozglądam się, wypatrując czegokolwiek, co mogłoby wzbudzić moje podejrzenia
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Pon Cze 10, 2013 1:24 pm

Ruszyłyście więc przed siebie, nie napotykając nic co mogłoby was zaniepokoić. Twoja Eevee, wybiegała co chwila przed Ciebie nasłuchując i obwąchując okolicę. Po chwili ta wpadła na jakiś trop. Zboczyła z głównej ścieżki i szła dalej przez las. Teraz albo lecisz za nią, albo nawołujesz Aeris do siebie.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Pon Cze 10, 2013 2:27 pm

Zaklęłam. No ładnie...
- Aeris! Gdzie ty leziesz? Czekaj na mnie! - rzuciłam, biegnąc za pokemonem. Może znalazła coś ciekawego lub wartościowego? Kto ją tam wie, prawda? Próbuję ją dogonić i nie stracić butów w gęstych zaroślach. W najgorszym razie skończę jako przekąska dla Ursaringa...
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Pon Cze 10, 2013 2:55 pm

Pokemon powoli stawiała swe kroki na bieżąco obwąchując teren. Po chwili zobaczyłaś zielonego małego pokemona uwięzionego w sieci. Ten probował się desperacko z niej wydostać, jednak z powodu braku przednich łapek było jej niezwykle trudno to uczynić.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Pon Cze 10, 2013 3:02 pm

Podeszłam do Aeris
- Dobra robota - mruknęłam cicho, po czym zaczęłam rozplątywać sieć. Gdy to uczyniłam, zeskanowałam pokemona i machnęłam na niego ręką
- Chodź, mały. Tu raczej nie jest bezpiecznie. Zaraz pewnie wróci ten, który tę sieć zostawił. Podły skur... - zająknęłam się. Nie, lepiej nie kończyć zdania...
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Wto Cze 11, 2013 3:51 pm

Rozplątałaś pokemona z sieci po czym wzięłaś go na ręce. Tak jak chciałas przeskanowałaś go:

Gra Koorin "Ice" Spr_4d_406
Budew || 9.oo%
Charakter: Pokemon z natury bardzo spokojny, bardzo zintegrowany z naturą. Uważa się za jej część, dlatego nigdy z nią nie walczy. Dzięki temu, pokemon jest bardzo wytrzymały, czy to deszcz, czy to skwar a nawet burza śnieżna, pokemon ten cechuje się bardzo dużą wytrzymałością.
Ataki: Jak na Lv.
Ability: Leaf Guard.

Dex wyświetlił Ci te dane. Po chwili słyszałaś jakieś szelesty nadchodzące ze wschodu.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Wto Cze 11, 2013 3:56 pm

Szlag pomyślałam. Natychmiast pokazałam Aeris, by się schowała, sama zaś próbuję się ukryć bezszelestnie na drzewie, oczywiście najpierw stawiając Budewa na gałęzi. Nieruchomieję i czekam, aż szelesty umilkną lub pojawi się ich właściciel. Jakby co to Aeris sobie poradzi, a Budew... raczej niekoniecznie.
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Wto Cze 11, 2013 5:34 pm

Po chwili zobaczyłaś jak z krzaków na nici spuściły się dwa pokemony. Były to lesne insekty. Wyglądały one tak:
Gra Koorin "Ice" 167
Budew na ich widok momentalnie zaczęła drżeć.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Wto Cze 11, 2013 5:38 pm

Prychnęłam lekko. Co, spanaraki? Błagam...
- Spokojnie, mały. Pomogę ci. Te pająki nie robią ci krzywdy - rzuciłam i zeskoczyłam z drzewa. Przywołałam też Aeris. Przy okazji zeskanowałam oba pokemony. Ciekawe, czy oba staną do walki, czy tylko jeden nich. Jeśli oba, trzeba będzie przekonać Budewa, by nam pomógł...
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Wto Cze 11, 2013 7:06 pm

Gra Koorin "Ice" Spr_4h_167
Spinarak || 6.oo%
Charakter: Pokemon bardzo zżyty ze swoim bratem, wszystko robią razem. Są niezwykle przebiegli.
Ataki: Jak na lv.
Ability: Swarm

Ku twojej obawie, oba pokemony na twój widok zaczęły się zachowywać dość agresywnie a ich odwłoki momentalnie zaczęły się trząść.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Cze 12, 2013 7:36 am

Westchnęłam. Oba mają 6 lvl, więc Eevee i Budew powinni sobie poradzić, choć z niechęcią Budewa do walki może on nie chcieć nam pomóc. Z drugiej strony gdyby nie ja, być może już by był zjedzony...
- Budew, pomożesz nam? Jeżeli nie, to bedzie problem. Aeris, na razie tylko uniki. Nie prowokuj ich. - potem zwróciłam się do Spinaraków
- Spokojnie. Nie chcieliśmy wejść na wasz teren. Już się stąd wynosimy - mówię cicho, nie robiąc żadnych gwałtownych ruchów.
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Cze 12, 2013 10:53 am

- Budew... - odparła niechętnie roślinka, po czym sprawy dyplomatyczne w swoje rece przejeła Aeris. Budew, choć z niechęcią, zgodziła się na ugodę i stanęła razem do walki ze SPinarakami. Do walki, bowiem, pajączki nie chciały Cię słuchać. Zabrałaś jej zdobycz, dodatkowo wchodząc na ich teren. Małe, ale niezwykle bojowe.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Cze 12, 2013 3:49 pm

Dobra. Jak chcą
- Ok. Aeris, osłab ich Tail Whipem. Potem postaraj się sprowokować jednego z pająków żeby się oddalił. Następnie Rób uniki i używaj Tackle na przemian. Potem biegaj koło niego, aż go skołujesz. Na sam koniec jeszcze raz Tail Whip i Miażdżące Tackle. Tymczasem ty, Budew, używaj Growth, ażeby się wzmocnić. Twoje ataki nie będą efektywne, ale to nie oznacza, że nie mogą być silne. Potem używaj Absorb i unikaj każdego ataku. Na pewno sobie poradzicie...
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Cze 12, 2013 5:16 pm

Eevee i Budew zastosowały się do twoich poleceń. Twoja taktyka dała wam przewagę, jednak pewnie przez to że wasz przeciwnik był nieco słabszy od was. Jak na pierwszy raz idzie wam całkiem nieźle.

Spinaraki - 65% & 70%
Eevee - 90% || Budew - 87%
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Cze 12, 2013 5:22 pm

Super. Pierwsza walka i tak dobrze im idzie...
- Dobra. Budew, rób to samo, co robiłeś. Aeris, ty za to użyj Hwlping Hand, co pomoże nieco Budew. Następnie to, co było - Til Whip, uniki, Tackle. Postraraj się też go pogryźć, jeżeli się da.
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Cze 12, 2013 5:24 pm

Ło!! To dało niezłego kopniaka Budew! Ta użyła dwukrotnie silniejszego Absorb dzięki czemu wasza przewaga wzrosła. Eevee dzięki swojej zdolności również uderzała mocniej z Tackle niż inne pokemonny. Spinaraki po tak krótkiej walce były już zmęczone, dość nawet.

Spinaraki - 30% & 32%
Eevee - 72% || Budew - 85%
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 1 z 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next