Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
#004 - E4 Kanto - Ao
3 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Gymy
Strona 1 z 1
#004 - E4 Kanto - Ao
Ao napisał:Numer podania: #04
Region E4: Kanto
Pokemony:
Cloyster - Duskull
Machamp - Crobat
Gengar - Scrafty
Dragonite - Glalie
Prowadzący: Ktoś kto spełnia wymogi sędziowania Elite4
Podejście: Pierwsze
ELITE 4 - KANTO
Drzwi z takowym napisem rozpoczęły, a raczej.. rozpoczęły zakończenie, jeśli sie rozumiemy. Cała przygoda po regionie Kanto, każda sala, każdy lider, tu nadchodzi finał. De facto, iżby kompletnie rozstać się z pierwszym regionem, przed Tobą czeka czwórka najlepszych. Pociągnąwszy za klamkę, od razu powiało chłodem. Arena wyglądała niczym lodowiec. Zimno, ślisko, lód i trochę nie zamrożonej wody. Na drugim końcu sali stała już pierwsza elitarna osoba - Lolerei. Obok niej, dumnie czekał Cloyster. Mając założone ręce wydusiła z Siebie. - A więc jesteś. Cześć, jestem Lolerei, pierwsza, która przeszkodzi Ci w zostaniu mistrzem regionu Kanto. Nie łudź sie jednak, że dam Ci wyjść z tego pokoju innymi drzwiami niż wszedłeś. Jeśli panicz będzie gotowy, możemy rozpoczynać.
Lionheart- Wicemistrz PokeHelvetti
- Liczba postów : 1365
Birthday : 15/02/1997
Re: #004 - E4 Kanto - Ao
Witaj, wierzę że skory łatwo nie sprzedasz, jednak póki co nie przyszedłem po wygraną. Muszę wyciągnąć z was jak najwięcej, bym mógł się stać silniejszym trenerem… - odparłem na słowa Lolerai. Moje pierwsze podejście do Elite 4…adrenalina jest, nie ma co. Wiem że nie uda mi się przejść tego tak szybko jakbym tylko chciał, jednak nie poddam się póki tego nie uczynię. Pierwsza więc jest trenerka pokemona o typach wodnych i lodowych. Lolerei. Pewnie nie da mi żadnych forów, ale tak czy siak mój pierwszy pokemon będzie się na niej uczył porządnej walki.
- Duskull, stań do walki! Okej mały, jesteś pierwszym który stanie do walki z Elitarną 4. Wierzę że nie dasz się łatwo i zrobimy dobre pierwsze wrażenie. Walkę czas zacząć, Requiem. Szybko zacznij od Shadow Ball, po czym zniknij w ścianach. Jesteś duchem, więc przenikaj przez nie i atakuj znienacka. Nie będziemy się zabawiać w Leer, z racji iż obecnie posiadasz ruchy tylko daleko dystansowe. Wyjdź z ukrycia i poślij Dark Pulse. Wiedz że jego slaby punkt znajduje się tam gdzie czarna perła, inaczej jego głowa. Pozostałe miejsca to pancerz niebywale mocny i póki co dla Ciebie nie do przebicia. Obstawiam że arena posiada miejsca gdzie jest woda, dlatego wzleć nad nią i poślij potężny Ominous Wind, niech wiatr zgarnie krople wody i zmoczy twego przeciwnika. Następnie Ice Beam i przymroź go nieco do posadzki! Dobrze, teraz Night Shade! Wyczekaj na jego jakikolwiek ruch, i uniknij go, po czym Disable. Zablokuj go. Haha, dobrze Requiem! Na to czekaliśmy od dawna! Cały czas znikaj mu wtapiając się a to w sufit, a to w scianę czy podłogę. Bądź nie do złapania, i zaskakuj go z każdej ze stron, atakując z daleka Shadow Balla’mi. Sądzę że to atak który zada najwięcej obrażeń, a w dodatku, szybko po jego wypuszczeniu będziesz mógł zniknąć. Męcz go tą strategią pojawiania się i znikania. Nie będzie miał prawa cokolwiek Ci zrobić, jak będziecie się bawić w kotka i myszkę. On będzie Tomem, a ty będziesz Jerrym, nie do złapania. Tak samo jak Kojot i struś pędziwiatr. Teraz leć na niego i Shadow Ball wprost w jego pysk. STAB sprawi że ten atak będzie dużo silniejszy, dlatego ważne jest byś wycelował w jego najsłabszy punkt. Gdy już Ci się to uda, wzleć nieco wyżej i Dark Puls w to samo miejsce. Okej, kończymy naszą szarżę, jednym efektownym ruchem. Tylko teraz jakim? Chyba wiem…Wystrzel Ice Beam, tworząc lodową ścianę i znikając z pola widzenia Cloyster’owi. Wleć w podłogę i przeczekaj chwilę. Wtedy szybko wyskocz tuż przed jego twarzą i wyceluj ostatecznego Shadow Balla. To powinno wystarczyć.
- Duskull, stań do walki! Okej mały, jesteś pierwszym który stanie do walki z Elitarną 4. Wierzę że nie dasz się łatwo i zrobimy dobre pierwsze wrażenie. Walkę czas zacząć, Requiem. Szybko zacznij od Shadow Ball, po czym zniknij w ścianach. Jesteś duchem, więc przenikaj przez nie i atakuj znienacka. Nie będziemy się zabawiać w Leer, z racji iż obecnie posiadasz ruchy tylko daleko dystansowe. Wyjdź z ukrycia i poślij Dark Pulse. Wiedz że jego slaby punkt znajduje się tam gdzie czarna perła, inaczej jego głowa. Pozostałe miejsca to pancerz niebywale mocny i póki co dla Ciebie nie do przebicia. Obstawiam że arena posiada miejsca gdzie jest woda, dlatego wzleć nad nią i poślij potężny Ominous Wind, niech wiatr zgarnie krople wody i zmoczy twego przeciwnika. Następnie Ice Beam i przymroź go nieco do posadzki! Dobrze, teraz Night Shade! Wyczekaj na jego jakikolwiek ruch, i uniknij go, po czym Disable. Zablokuj go. Haha, dobrze Requiem! Na to czekaliśmy od dawna! Cały czas znikaj mu wtapiając się a to w sufit, a to w scianę czy podłogę. Bądź nie do złapania, i zaskakuj go z każdej ze stron, atakując z daleka Shadow Balla’mi. Sądzę że to atak który zada najwięcej obrażeń, a w dodatku, szybko po jego wypuszczeniu będziesz mógł zniknąć. Męcz go tą strategią pojawiania się i znikania. Nie będzie miał prawa cokolwiek Ci zrobić, jak będziecie się bawić w kotka i myszkę. On będzie Tomem, a ty będziesz Jerrym, nie do złapania. Tak samo jak Kojot i struś pędziwiatr. Teraz leć na niego i Shadow Ball wprost w jego pysk. STAB sprawi że ten atak będzie dużo silniejszy, dlatego ważne jest byś wycelował w jego najsłabszy punkt. Gdy już Ci się to uda, wzleć nieco wyżej i Dark Puls w to samo miejsce. Okej, kończymy naszą szarżę, jednym efektownym ruchem. Tylko teraz jakim? Chyba wiem…Wystrzel Ice Beam, tworząc lodową ścianę i znikając z pola widzenia Cloyster’owi. Wleć w podłogę i przeczekaj chwilę. Wtedy szybko wyskocz tuż przed jego twarzą i wyceluj ostatecznego Shadow Balla. To powinno wystarczyć.
Bezimienny- Liczba postów : 2057
Birthday : 20/04/1994
//No, no. Taktyka ładniusia, aż się miło czytało.
Duskull zmotywowany i to bardzo, wziął sie do roboty. Rozpoczął Shadow Ballem, który najwyraźniej zaskoczył elitarną kobietę. Jednakże Cloyster nie dał się zaskoczyć atakami z zaskoczenia. Schował się do "skryjówki' a następnie obracał wykonując Frost Breath i Aurora Beam. To mocno poturbowało Duskulla. Widać było ogromną moc pokemona przedstawicielki elitarnej czwórki. Duskullowi udało się zaatakować parę razy Ominous Wind i Dark Pulse. W końcu nawet zablokował Aurora Beam przeciwnika, wszystko było na dobrej drodze. Jednakowoż tak się tylko wydawało. Cloyster zaczął napierać Rapid Spin, przez co Duskull nie mógł dużo powiedzieć. Cloyster po chwili dodał Poion Jab i Twój pokemon ledwo trzymał się. Zdążył wyprowadzić Ominous Wind, aczkolwiek Bubblebeam załatwiło sprawę. Liderka uśmiechnęła się horrendalnie. - Widzimy się kiedy indziej. - rzuciła i odprowadziła Cię wzrokiem do wyjścia.
Duskull +2,4lv.
Notka do administratora: Nie do końca wiedziałem jak na to popatrzeć. Aczkolwiek: 10lvl poka vs 20 - przy porażce 0.8. Tutaj mamy do czynienia z takową sytuacją: 9 vs 34. Więc różnicy jest 25 leveli. Toteż po prostu dodałem to. 0,8+0,8+0,4 i wyszło mi 2 levele, a reszta jest sprawą modulatora.
Duskull zmotywowany i to bardzo, wziął sie do roboty. Rozpoczął Shadow Ballem, który najwyraźniej zaskoczył elitarną kobietę. Jednakże Cloyster nie dał się zaskoczyć atakami z zaskoczenia. Schował się do "skryjówki' a następnie obracał wykonując Frost Breath i Aurora Beam. To mocno poturbowało Duskulla. Widać było ogromną moc pokemona przedstawicielki elitarnej czwórki. Duskullowi udało się zaatakować parę razy Ominous Wind i Dark Pulse. W końcu nawet zablokował Aurora Beam przeciwnika, wszystko było na dobrej drodze. Jednakowoż tak się tylko wydawało. Cloyster zaczął napierać Rapid Spin, przez co Duskull nie mógł dużo powiedzieć. Cloyster po chwili dodał Poion Jab i Twój pokemon ledwo trzymał się. Zdążył wyprowadzić Ominous Wind, aczkolwiek Bubblebeam załatwiło sprawę. Liderka uśmiechnęła się horrendalnie. - Widzimy się kiedy indziej. - rzuciła i odprowadziła Cię wzrokiem do wyjścia.
Duskull +2,4lv.
Notka do administratora: Nie do końca wiedziałem jak na to popatrzeć. Aczkolwiek: 10lvl poka vs 20 - przy porażce 0.8. Tutaj mamy do czynienia z takową sytuacją: 9 vs 34. Więc różnicy jest 25 leveli. Toteż po prostu dodałem to. 0,8+0,8+0,4 i wyszło mi 2 levele, a reszta jest sprawą modulatora.
AoNumer podania: #05
Pokemony:
Prowadzący: lion
Podejście: Drugie
Machamp - Crobat
Gengar - Scrafty
Dragonite - Glalie
Prowadzący: lion
Podejście: Drugie
Więc wracam tutaj drugi raz by zdobyć nieco więcej doświadczenia niż ostatnim razem, ale czy mi się uda? Poprzednio mój Duskull padł bardzo szybko, jednak odniósł on większe z tego korzyści niż mógłby się tylko spodziewać. Dobrze więc…Cloyster ten sam pokemon, jaką inną taktykę mogę obrać moim Duskull’em? Chyba że... może wypali?
- Requiem, stań do walki! No to mój mężny, kieszonkowy stworku, stoimy tutaj drugi raz, z nadzieją że zbierzemy więcej informacji, niż poprzednio. Tym razem musimy wysilić się nieco bardziej, by wyciągnąć jeszcze więcej, niż poprzednim razem, ponieważ im więcej informacji zbierzemy, tym bardziej będą one przydatne w kolejnych podejściach, dlatego zaczynamy! Szybko NIght Shade! Trzymajmy się z dala, wnikając w elementy, by jego ruchy Cię nie dosięgły. Kiedy będziesz gotów, poślij Ice Beam. Pamiętasz jego słaby punkt, prawda? Celuj w głowę, to jedyne miejsce pozbawione bardzo twardego pancerza. Następnie wniknij w ziemię i popędź. Nasz przeciwnik nie będzie wiedział, gdzie dokładnie ukryty jesteś, dlatego zaskoczmy go, wyłoń się do połowy, tuż przed nim, i uderz silnym Shadow Ball’em. Następnie się schowaj. Nie ryzykujmy jakiś poważnych ran zadanych jego ruchami. Teraz znowu czaimy się niczym Ninja. Wyłoń się teraz z sufitu, tuż nad nim i wytwórz deszcz spadających cienistych kul. Teraz wyłaniaj się bardzo szybko z różnych miejsc i posyłaj Shadow Ball’e. Tak, póki co atakujemy tym ruchem, a gdy przyjdzie odpowiednia pora zaatakuj Ominous Wind’em! Może będziemy mieć nieco szczęścia i podniesie on nasze statystyki, jeśli nie to trudno. Pamiętaj by być cały czas poza jego zasięgiem. Jeśli nas złapie w jeden z jego ruchów może być z nami ciężko. Wyślij teraz szeroką wiązkę Dark Puls’u po czym przymroź go do posadzki Ice Beam;em. Tak by nie mógł się nawet swobodnie obracać. Następnie wpędź się w ruch, krążąc cały czas wokół niego, i strzelając co chwila Shadow Ball’ami. Teraz odsapnij nieco, zobaczymy jaki ruch wykona. Skup się teraz na unikach bądź defensywie. Kontruj ruchy przeciwnika twoimi, a kiedy zostaniesz poważnie zraniony czy coś, użyj Pain Split. Odwróci to wasze poziomy energii witalnej, dzięki czemu, zyskamy nieco na czasie. Teraz znów Ominous Wind, jednak tym razem zmiksuj go z Night Shade’m. Poczekaj na jego ruch i zablokuj go Disable’m! Ołkej. Teraz wniknij w posadzkę, zacznij robić to samo co wcześniej z Shadow Ball’ami, czyli znikaj i pojawiaj się, jednak w tym wypadku naparzaj Ice Beam’em. Tuż przed tym Mesershmidtem czy jak to się tam zwie, wzleć nad wodę i Ominous WIndem poślij falę zimnej wody na naszego przeciwnika. Mokrego będzie łatwiej zamrozić. Kiedy już nam to się uda, ty załadujesz najmocniejszego i największego Shadow Balla, jakiego tylko będziesz w stanie stworzyć. Kiedy już Ci się to uda i będziesz gotowy, zbliżysz się z Oodama Shadow Ball’em do Cloystera pakując kule wprost w nieosłonięta część jego ciała. Nie rzucaj jej, tylko trzymając ją cały czas, zbliżysz się do niego. Może powstać wtedy wielka eksplozja, jednak mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i dasz radę. Wierzę w Ciebie mały! Powodzenia.
- Requiem, stań do walki! No to mój mężny, kieszonkowy stworku, stoimy tutaj drugi raz, z nadzieją że zbierzemy więcej informacji, niż poprzednio. Tym razem musimy wysilić się nieco bardziej, by wyciągnąć jeszcze więcej, niż poprzednim razem, ponieważ im więcej informacji zbierzemy, tym bardziej będą one przydatne w kolejnych podejściach, dlatego zaczynamy! Szybko NIght Shade! Trzymajmy się z dala, wnikając w elementy, by jego ruchy Cię nie dosięgły. Kiedy będziesz gotów, poślij Ice Beam. Pamiętasz jego słaby punkt, prawda? Celuj w głowę, to jedyne miejsce pozbawione bardzo twardego pancerza. Następnie wniknij w ziemię i popędź. Nasz przeciwnik nie będzie wiedział, gdzie dokładnie ukryty jesteś, dlatego zaskoczmy go, wyłoń się do połowy, tuż przed nim, i uderz silnym Shadow Ball’em. Następnie się schowaj. Nie ryzykujmy jakiś poważnych ran zadanych jego ruchami. Teraz znowu czaimy się niczym Ninja. Wyłoń się teraz z sufitu, tuż nad nim i wytwórz deszcz spadających cienistych kul. Teraz wyłaniaj się bardzo szybko z różnych miejsc i posyłaj Shadow Ball’e. Tak, póki co atakujemy tym ruchem, a gdy przyjdzie odpowiednia pora zaatakuj Ominous Wind’em! Może będziemy mieć nieco szczęścia i podniesie on nasze statystyki, jeśli nie to trudno. Pamiętaj by być cały czas poza jego zasięgiem. Jeśli nas złapie w jeden z jego ruchów może być z nami ciężko. Wyślij teraz szeroką wiązkę Dark Puls’u po czym przymroź go do posadzki Ice Beam;em. Tak by nie mógł się nawet swobodnie obracać. Następnie wpędź się w ruch, krążąc cały czas wokół niego, i strzelając co chwila Shadow Ball’ami. Teraz odsapnij nieco, zobaczymy jaki ruch wykona. Skup się teraz na unikach bądź defensywie. Kontruj ruchy przeciwnika twoimi, a kiedy zostaniesz poważnie zraniony czy coś, użyj Pain Split. Odwróci to wasze poziomy energii witalnej, dzięki czemu, zyskamy nieco na czasie. Teraz znów Ominous Wind, jednak tym razem zmiksuj go z Night Shade’m. Poczekaj na jego ruch i zablokuj go Disable’m! Ołkej. Teraz wniknij w posadzkę, zacznij robić to samo co wcześniej z Shadow Ball’ami, czyli znikaj i pojawiaj się, jednak w tym wypadku naparzaj Ice Beam’em. Tuż przed tym Mesershmidtem czy jak to się tam zwie, wzleć nad wodę i Ominous WIndem poślij falę zimnej wody na naszego przeciwnika. Mokrego będzie łatwiej zamrozić. Kiedy już nam to się uda, ty załadujesz najmocniejszego i największego Shadow Balla, jakiego tylko będziesz w stanie stworzyć. Kiedy już Ci się to uda i będziesz gotowy, zbliżysz się z Oodama Shadow Ball’em do Cloystera pakując kule wprost w nieosłonięta część jego ciała. Nie rzucaj jej, tylko trzymając ją cały czas, zbliżysz się do niego. Może powstać wtedy wielka eksplozja, jednak mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i dasz radę. Wierzę w Ciebie mały! Powodzenia.
Lolerei była bardzo pewna Siebie. Jak wiadomo, ostatnio Duskull nie stworzył większych problemów jej pokemonowi. Walka sie rozpoczęła. Ukazała się ów pyszałkowatość ze strony Cloystera, ponieważ już na początku dał się zaskoczyć. Night Shade, Ice Beam po czym Shadow Ball. Wymarzony początek. Aż do momentu.. Wtedy do Cloyster zaczął nawałnicę swoich lodowych ataków. Duskull próbował wnikać w ściany, podłożę i unikać ciosów, po wymianie i próbie blokady jego ciosów Duskull ponownie zaliczył deski. Lolerei uśmiechnęła się i wskazała oczyma na drzwi. To znów nie Twój moment.
+1 walka, +1 pkt frakcji
Duskull+ 2,3lv
+1 walka, +1 pkt frakcji
Duskull+ 2,3lv
Ao napisał:Numer podania: #06
Pokemony:Prowadzący: Lion
- Spoiler:
Cloyster - Duskull
Machamp - Crobat
Gengar - Scrafty
Dragonite - Glalie
Podejście: Trzecie
---
Ponownie, ta sama sala, ta sama arena, ta sama przeszkoda. Już dwa razy pokazała, że jest ogromnie ciężka do przejścia, czy tym razem będzie inaczej? Rozluźniona Lerelei stała z założonymi rękoma. Tuż obok niej jej pokemon, dobrze Ci znany - Cloyster.
I znowu…Elite 4 i Cloyster Lolerei. O dziwo nie załamują mnie porażki z którymi mam ostatnio do czynienia w tym miejscu. To pewnie dlatego że mój Duskull przy tym dużo korzysta, a to przecież najważniejsze. W ciągu tak krótkiego odstępu czasu, wzmocnił się już bardzo, teraz to tylko kwestia czasu aż mój zapał przekroczy granice moralności. Dobra, trzeba się skupić, i znowu wyjść zaledwie po chwili. Chyba że Duskull, w końcu znalazł jakiś złoty środek na Cloystera, jednak szczerze w to wątpię, ale nie można się przecież załamywać czyż nie? No więc właśnie! Ruszajmy Duskull! – pomyślałem trzymając pokeball w ręce.
- Duskull, teraz znowu tutaj zawitaliśmy, pytanie tylko czy znowu wyjdziemy stąd tak szybko jak ostatnio? Mam nadzieje że nie i nauczymy się czegoś przydatnego, znowu…Szybko Shadow Ball wprost po siebie, tworząc czarny dym wokół Ciebie. Ty wykorzystaj to że Cię nie widać i wleć w posadzkę. Następnie czajnikuj się tam i zbieraj energię na jakiś silny ruch. Wyjdź zza niego i tak jak poprzednim razem poślij ogromnego Shadow Ball’a! Zanim się odwróci ty powinieneś zdążyć zaatakować a następnie się schować. Teraz wzleć w powietrze i zniknij w suficie. Tam zaatakuj czyms w rodzaju Gradobicia. Wystrzel Ice Beam i wytwórz kulę lodu, spadającą z powietrza, po czym Shdaow ball’em rozbij ja by na Cloystera spadł dosłownie grad. Teraz zniż się do niego, i stań tuż przed jego czarną perłą. Oślep go Ice Beam’em, celując prosto w oczy by następnie obijać go Dark Puls’em. Uderzaj go nieustannie, a kiedy już będziesz wystarczająco rozgrzany Ominous Wind! Nadal za mało, prawda? W takim razie Leer, po którym uderz Astonish’em. Jeżeli będziemy mieli szczęście zablokujemy go na chwilę i uderzysz kolejnym Shadow Ball’em. Dobra, może trochę teraz postawimy na obronę. Każdy jegor uch pędzący w twoja stronę unikaj bądź kontruj Dark Pulsem, jednak rozszerz go najbardziej jak możesz by objał jak najwięcej przestrzeni. Ice Beam’em wyceluj w posadzkę tworząc lodową ścianę, która będzie Cię chronić. Bynajmniej mam taką nadzieję. Poślij potężny Ominous Wind, niech wiatr zgarnie krople wody i zmoczy twego przeciwnika. Następnie Ice Beam i przymroź go nieco. Gdy będzie zamrożony bombarduj go Shadow Ballami. Bądź niczym ciężkie działo które nie oszczedza swojej lufy i niszcz go Shadow Ballami. Okej, kończymy naszą szarżę, jednym efektownym ruchem. Użyj Pain Split odwracając wasze poziomy energii po czym zakończ ten pojedynek twoim C-combo Breakerenm czyli pełna moc gigantycznego Shadow Ball’a! Dalej Requiem, liczę na Ciebie mały.
- Duskull, teraz znowu tutaj zawitaliśmy, pytanie tylko czy znowu wyjdziemy stąd tak szybko jak ostatnio? Mam nadzieje że nie i nauczymy się czegoś przydatnego, znowu…Szybko Shadow Ball wprost po siebie, tworząc czarny dym wokół Ciebie. Ty wykorzystaj to że Cię nie widać i wleć w posadzkę. Następnie czajnikuj się tam i zbieraj energię na jakiś silny ruch. Wyjdź zza niego i tak jak poprzednim razem poślij ogromnego Shadow Ball’a! Zanim się odwróci ty powinieneś zdążyć zaatakować a następnie się schować. Teraz wzleć w powietrze i zniknij w suficie. Tam zaatakuj czyms w rodzaju Gradobicia. Wystrzel Ice Beam i wytwórz kulę lodu, spadającą z powietrza, po czym Shdaow ball’em rozbij ja by na Cloystera spadł dosłownie grad. Teraz zniż się do niego, i stań tuż przed jego czarną perłą. Oślep go Ice Beam’em, celując prosto w oczy by następnie obijać go Dark Puls’em. Uderzaj go nieustannie, a kiedy już będziesz wystarczająco rozgrzany Ominous Wind! Nadal za mało, prawda? W takim razie Leer, po którym uderz Astonish’em. Jeżeli będziemy mieli szczęście zablokujemy go na chwilę i uderzysz kolejnym Shadow Ball’em. Dobra, może trochę teraz postawimy na obronę. Każdy jegor uch pędzący w twoja stronę unikaj bądź kontruj Dark Pulsem, jednak rozszerz go najbardziej jak możesz by objał jak najwięcej przestrzeni. Ice Beam’em wyceluj w posadzkę tworząc lodową ścianę, która będzie Cię chronić. Bynajmniej mam taką nadzieję. Poślij potężny Ominous Wind, niech wiatr zgarnie krople wody i zmoczy twego przeciwnika. Następnie Ice Beam i przymroź go nieco. Gdy będzie zamrożony bombarduj go Shadow Ballami. Bądź niczym ciężkie działo które nie oszczedza swojej lufy i niszcz go Shadow Ballami. Okej, kończymy naszą szarżę, jednym efektownym ruchem. Użyj Pain Split odwracając wasze poziomy energii po czym zakończ ten pojedynek twoim C-combo Breakerenm czyli pełna moc gigantycznego Shadow Ball’a! Dalej Requiem, liczę na Ciebie mały.
Ponowne spotkanie, Twój Duskull nabrał już doświadczenia w walce przeciwko Cloysterem, tak samo rywal. Znają się już dobrze, więc walka rozpoczęła się tak jak każdy myślał. Wszystkie ciosy były unikane. Tym razem to Cloyster pierwszy trafił, jednak tylko musnął Duskulla, co zbytnio nie przeszkodziło mu w wyprowadzeniu kontry. Duskull miał przewagę chociaż w jednym - potrafił wnikać w ściany, podłoże co dawało mu ogromne pole do manewru. W końcu jednak Cloyster zaczął wykonywać połączenie ataków przez co Duskull nie miał zbytnio szans na przetrwanie. Lolerei tylko wskazała oczyma na drzwi.
+1 walka, +1 pkt frakcji, Duskull +2,1 lv.
+1 walka, +1 pkt frakcji, Duskull +2,1 lv.
Witamy po raz 4...
Prężnym krokiem wkroczyłeś na arenę gdzie stała liderka a obok niej pokemon. Cloyster. Pokemon na twój widok uśmiechnął się i już prężył się do walki gotów do ataku w każdej chwili...
Numer podania: #08
Pokemony:
Cloyster - Duskull
Machamp - Crobat
Gengar - Scrafty
Dragonite - Glalie
Prowadzący: Leniu
Podejście: Czwarte
Prężnym krokiem wkroczyłeś na arenę gdzie stała liderka a obok niej pokemon. Cloyster. Pokemon na twój widok uśmiechnął się i już prężył się do walki gotów do ataku w każdej chwili...
Leniu- Liczba postów : 768
Birthday : 21/02/1996
Duskull, przyszła kolej na kolejną naszą próbę z Lolerei. Mam nadzieję ze teraz nam pójdzie nieco lepiej, jednak nie oczekuję rewelacji. Nadal nie mogę porównać jej poziomu doświadczenia do mojego, dlatego proszę Cie byś użyczył mi swej mocy, dobrze? Dobra, zaczynajmy! - taaak, moja motywująca mowa, mam nadzieje że odniosła jakiś efekt na Duskullu i wystarczająco go zdeterminowała do tej walki. W końcu to "samuraj", a Ci dawali sobie radę z każdym, czyż nie?
- Duskull, szybko zacznijmy ten pojedynek od silnego Shadow Snake! Następnie zniknij w posadzce. Wyłoń się tuz przed nim i osłab Leer'em! Odleć nieco do góry i Dark Pulse! Trzymaj się nieco dalej, po czym zacznij strzelać salwą Shadow Balli. Tuż po tym znowu Shadow Snake, i znowu zniknij, wlatując w ziemię bądź ścianę. Tam czekaj, wyskocz tym razem za Cloyster'em i uderz Astonish! Okej, idzie nam całkiem nieźle. Oby tak dalej! Teraz Ominous Wind! haha, tak! staraj się uderzać w te najmniej opancerzone miejsca na ciele Cloystera. Kiedy już tego dokonasz wystrzel Ice Beam! Jak dobrze pójdzie, zamrozimy sukinkota! Wyczekaj teraz na jakiś dobry moment do użycia Disable i zablokuj ruch przeciwnika. Następnie Leer i Shadow Snake! NIe czekaj aż w końcu zbierze się do ataku. Zaatakuj Night Shade i dobij Dark Pulsem. To twój jeden z silniejszych ataków. Pamiętaj o unikach, oraz wtopieniu się w ściany by unikać ruchów Cloystera. Zaczynaj strzelać Shadow Ballami i wzmocnij ich pęd Ominous Windem. Nie wiem co by tu jeszcze dać, by skopać im tyłek...może zacznij improwizować. Obmyśl swój własny plan pokonania muszelki. Wiesz że zdałem się na Ciebie i powierzyłem ta walkę poraz kolejny TObie, dlatego też znajdź słaby punkt i zacznij obstrzeliwać go Dark Pulsem. Na sam koniec Shadow Snake. Dalej Reaquiem! Wierzę że Ci się uda. GO! GO! GO!
- Duskull, szybko zacznijmy ten pojedynek od silnego Shadow Snake! Następnie zniknij w posadzce. Wyłoń się tuz przed nim i osłab Leer'em! Odleć nieco do góry i Dark Pulse! Trzymaj się nieco dalej, po czym zacznij strzelać salwą Shadow Balli. Tuż po tym znowu Shadow Snake, i znowu zniknij, wlatując w ziemię bądź ścianę. Tam czekaj, wyskocz tym razem za Cloyster'em i uderz Astonish! Okej, idzie nam całkiem nieźle. Oby tak dalej! Teraz Ominous Wind! haha, tak! staraj się uderzać w te najmniej opancerzone miejsca na ciele Cloystera. Kiedy już tego dokonasz wystrzel Ice Beam! Jak dobrze pójdzie, zamrozimy sukinkota! Wyczekaj teraz na jakiś dobry moment do użycia Disable i zablokuj ruch przeciwnika. Następnie Leer i Shadow Snake! NIe czekaj aż w końcu zbierze się do ataku. Zaatakuj Night Shade i dobij Dark Pulsem. To twój jeden z silniejszych ataków. Pamiętaj o unikach, oraz wtopieniu się w ściany by unikać ruchów Cloystera. Zaczynaj strzelać Shadow Ballami i wzmocnij ich pęd Ominous Windem. Nie wiem co by tu jeszcze dać, by skopać im tyłek...może zacznij improwizować. Obmyśl swój własny plan pokonania muszelki. Wiesz że zdałem się na Ciebie i powierzyłem ta walkę poraz kolejny TObie, dlatego też znajdź słaby punkt i zacznij obstrzeliwać go Dark Pulsem. Na sam koniec Shadow Snake. Dalej Reaquiem! Wierzę że Ci się uda. GO! GO! GO!
Duskull starał się ze wszystkich sił lecz Cloyster był znacznie silniejszy od poke ducha. Zawał z siebie 200% i co prawda bardzo osłabił muszlę lecz nie był w stanie długo tego utrzymać. Jeden atak Cloystera odpowiadał 3-4 atakom Duskulla. W końcu nadeszło ostateczne uderzenie. Cloyster przy celował i jednym mocnym uderzeniem zdmuchnął przeciwnika z areny.
Duskull +2lvl
Zapraszamy ponownie - powiedziała liderka z uśmiechem...
Duskull +2lvl
Zapraszamy ponownie - powiedziała liderka z uśmiechem...
Numer podania: #09
Pokemony:
Cloyster - Duskull
Machamp - Crobat
Gengar - Scrafty
Dragonite - Glalie
Prowadzący: Leniu
Podejście: Piąte
Wszedłeś na arenę po raz kolejny...
- To znowu ty szczylu. Ja i Cloyster czekaliśmy na Ciebie - powiedziała liderka po czym wystawiła swojego pokemona do walki.
- To co zaczynajmy kolejne lanie dla ciebie i twojego pokemona - dodała.
Haha, mówisz? No cóż...nie sądzę by poszło Ci jeszcze łatwiej niż poprzednio. Stajemy się coraz silniejsi...zaraz Ci to pokażemy! - odparłem do liderki, będac pewnym tego że tym razem będzie nieco lepiej, i udowodnimy, jak szybko się uczymy. Duskull zrobił ogromne postępy w ostatnim czasie, i mam nadzieje ze będzie dalej mu tak szło dalej, jednak zaraz się o tym przekonam. Wena jest, więc może będzie ciekawie?
- Reaquiem, poznajesz tą arenę, czyż nie? Zapamiętamy ją jeszcze przez trochę, jednak jesteśmy coraz bliżej celu jaki próbowałem osiągnąć za pomocą Ciebie, czyli doskonalenie twojej osóbki. Odstawałeś od reszty, jednak w tym momencie doganiasz już resztę. Jednak to nie powód do tego by powstrzymywać twój potencjał, a wręcz przeciwnie! Musimy go dalej rozwijać, mały! Do roboty! - no i tak własnie skończyłem swoją motywującą przemowę do mojego pokemona. Czas przejść do roboty.
- Duskull, ruszaj! Pędź na Cloystera nie ukrywając się. Gdy będziesz blisko niego, szybko Confuse Ray! To nam da nieco przewagi, i narazimy naszego przeciwnika na okaleczenie siebie samego. Następnie użyj Leer i przejdź do Disable! Zablokuj jakikolwiek ruch przeciwnika. Tak czy siak będzie to pewna pomoc dla Ciebie. Ograniczymy nieco jego wachlarz ataków. Kolejno poślij Night Shade, odsuń się i poleć z silnym Astonish'em! Postaraj się go zablokować, by następnie trafić w niego ogromnym Shadow Ball'em. Wytwórz tak dużego jakiego tylko uda Ci się stworzyć. Następnie ominous Wind i Ice Beam. Traf promieniem nieco przed nim by wytworzyć lodowe filary, a te niech wyrzucą nieco Cloystera do góry. Wtedy Shadow Ball i Dark Pulsem sprowadź go na ziemię wbijając w lód. Następnie poczekaj aż się otrzaśnie i daj mu się trafić. Postaw teraz wszystko na wytrwałość, a gdy oberwiesz atakiem, poślij Disable, zablokuj go, następnie Confuse Ray i na sam koniec Pain Split. Dzięki temu powinniśmy go skutecznie przyblokować i odebrać mu sporo energii, odwracając wasze poziomy życia. Kolejno wtop się w posadzkę i pędź pod niego, tam Shadow Ball'e wbijaj w dolną część skorupy. Wyskocz i Night Shade! Na sam koniec Ominous Wind! Do boju Reaquiem, dasz rade!
- Reaquiem, poznajesz tą arenę, czyż nie? Zapamiętamy ją jeszcze przez trochę, jednak jesteśmy coraz bliżej celu jaki próbowałem osiągnąć za pomocą Ciebie, czyli doskonalenie twojej osóbki. Odstawałeś od reszty, jednak w tym momencie doganiasz już resztę. Jednak to nie powód do tego by powstrzymywać twój potencjał, a wręcz przeciwnie! Musimy go dalej rozwijać, mały! Do roboty! - no i tak własnie skończyłem swoją motywującą przemowę do mojego pokemona. Czas przejść do roboty.
- Duskull, ruszaj! Pędź na Cloystera nie ukrywając się. Gdy będziesz blisko niego, szybko Confuse Ray! To nam da nieco przewagi, i narazimy naszego przeciwnika na okaleczenie siebie samego. Następnie użyj Leer i przejdź do Disable! Zablokuj jakikolwiek ruch przeciwnika. Tak czy siak będzie to pewna pomoc dla Ciebie. Ograniczymy nieco jego wachlarz ataków. Kolejno poślij Night Shade, odsuń się i poleć z silnym Astonish'em! Postaraj się go zablokować, by następnie trafić w niego ogromnym Shadow Ball'em. Wytwórz tak dużego jakiego tylko uda Ci się stworzyć. Następnie ominous Wind i Ice Beam. Traf promieniem nieco przed nim by wytworzyć lodowe filary, a te niech wyrzucą nieco Cloystera do góry. Wtedy Shadow Ball i Dark Pulsem sprowadź go na ziemię wbijając w lód. Następnie poczekaj aż się otrzaśnie i daj mu się trafić. Postaw teraz wszystko na wytrwałość, a gdy oberwiesz atakiem, poślij Disable, zablokuj go, następnie Confuse Ray i na sam koniec Pain Split. Dzięki temu powinniśmy go skutecznie przyblokować i odebrać mu sporo energii, odwracając wasze poziomy życia. Kolejno wtop się w posadzkę i pędź pod niego, tam Shadow Ball'e wbijaj w dolną część skorupy. Wyskocz i Night Shade! Na sam koniec Ominous Wind! Do boju Reaquiem, dasz rade!
Reaquiem zaatakował swojego przeciwnika z pełną mocą. I faktycznie wyglądało to lepiej niż ostatnio. Pokemon znał arenę i radził sobie lepiej. Ale Cloyster nie był słabym pokemonem. Gdy tylko trafił Duskull musiał uznać jego wyższość. Jeden z takich ataków całkowicie przełamał duszka i ten padł bez sił na arenę.
Liderka już nic nie mówiła tylko się uśmiechnęła i przywołała swojego pokemona.
Duskull + 1.5lvl
Liderka już nic nie mówiła tylko się uśmiechnęła i przywołała swojego pokemona.
Duskull + 1.5lvl
Numer podania: #10
Pokemony:
Cloyster - Luxray
Machamp - Crobat
Gengar - Scrafty
Dragonite - Duskull
Prowadzący: Leniu/Lion
Podejście: Szóste
- To znów ty. Kiedy wreszcie się nauczysz że i tak nic nie ugrasz - powiedziała z uśmiechem liderka lecz widać że jest pod wrażeniem twojej gorliwości i odwagi...a może i głupoty.
Cloyster w tym czasie już się ustawił na arenie.
- Haha, dzisiaj chyba Cię nieco zaskoczę. - powiedziałem ucieszony, z cwanym uśmieszkiem na rryju. Po chwili wyjąłem pokeball'a. Ten był inny, w końcu zaczynałem kimś innym niż Duskull'em. Czas się wykazać.
- Naprzód Luxray! To twój pierwszy występ na arenie przed Elite4. Pokażmy jak się walczy, co ty na to? Huehuehue. Zaczynajmy więc. Rozpocznij od Leer. Następnie podładuj sie Charge i popędź ze Sprakiem. No tak! Cloyster może nauczyć się ziemnego ataku. Naładuj się Magnet Rise! Będziesz teraz bez słabości, czyż nie? Dlatego zaatakuj z daleka Thunderboltem. Będzie on wzmocniony przez Charge, twój STAB oraz przez to że jego specjalna obrona jestt bardzo niska. Dlatego odniesie on dużo obrażenia. Uważaj na jego ruchy. Jest mało mogilny, przez co jego fizyczne ataki będę miały nie lada wyzwanie by Cię dosięgnąć kiedy unosisz się w powietrzu. Podleź do niego z ugryź Fire Fangiem. Następnie kolejny Leer i wypluj na niego Toxic. Na sam koniec wzleć nad niego i poślij potęzny thudner! Nie daj się mu. Napieraj na niego ruchami z dystnasu. Jak go otrujemy to już wgl. będzie zajedwabiście.
- Naprzód Luxray! To twój pierwszy występ na arenie przed Elite4. Pokażmy jak się walczy, co ty na to? Huehuehue. Zaczynajmy więc. Rozpocznij od Leer. Następnie podładuj sie Charge i popędź ze Sprakiem. No tak! Cloyster może nauczyć się ziemnego ataku. Naładuj się Magnet Rise! Będziesz teraz bez słabości, czyż nie? Dlatego zaatakuj z daleka Thunderboltem. Będzie on wzmocniony przez Charge, twój STAB oraz przez to że jego specjalna obrona jestt bardzo niska. Dlatego odniesie on dużo obrażenia. Uważaj na jego ruchy. Jest mało mogilny, przez co jego fizyczne ataki będę miały nie lada wyzwanie by Cię dosięgnąć kiedy unosisz się w powietrzu. Podleź do niego z ugryź Fire Fangiem. Następnie kolejny Leer i wypluj na niego Toxic. Na sam koniec wzleć nad niego i poślij potęzny thudner! Nie daj się mu. Napieraj na niego ruchami z dystnasu. Jak go otrujemy to już wgl. będzie zajedwabiście.
No ta walka wyglądała zupełnie inaczej niż inne walki. Luxray miał bardzo efektywne ataki i w starciu z Cloysterem od początku złapał lekką przewagę dzięki swojej mocy i szybkości. Co prawda Cloyster jest bardzo dobrze wyszkolony i było to widać. Nie tracił spokoju. Bł pewny siebie i szybko wyrównał walkę.
Luxray - 79%
Cloyster - 79%
Luxray - 79%
Cloyster - 79%
Ahh, trzyma się nieźle, prawda? Widocznie musimy dać z siebie więcej. Obniżmy jego defensywę jeszcze bardziej, przy pomocy Leer, i wzmocnij się charge! Teraz pełną mocą możesz uderzyć Thunderem. Jego siła będzie ogromna. Kolejno zniż się nieco nad ziemię i popędź wraz ze Sparkiem, uderzając w jego najmniej opancerzone miejsce, jakim jest czarna perła. Gdy będziesz jeszcze blisko, ugryź go Fire Fangiem i odleć. Następnie poczekaj co będzie próował zrobic. Wtedy unikaj jego ataków i wyczekaj na doskonały moment do wyprowadzenia kontry jaką będzie Signal Beam. Teraz lataj nad nim ładując się Charge i zacznij strzelać w niego nieustannie Thuderboltem! Mam nadzieje że uda nam się go znacznie osłabić. Wypluj na niego chmurę Toxic. To też jest bardzo ważne w naszej taktyce. Jeżeli się nie uda, no co tu mogę powiedzieć? Będzie ciężko. Musisz okładać go z daleka i bliska. Tuż po zaatakowaniu Thunderboltem, leć na niego z Fire Fangiem i odlatuj znowu w górę, by posłac na niego potężny Thudner. Na sam koniec, załaduj Charge po czym leć ze Sparkiem!. Dalej!
Luxray zaatakował teraz znacznie mocniej i było to rzeczywiście widać. Zdobył większą przewagę i dzięki swojej zwinności unikał ataków odskakując od Cloystera. Mimo to na twarzy Cloystera było widać determinację. Nie chciał odpuścić. Czuł że zwycięstwo mu się wynika i musi się bardziej postarać w dalszej części walki...
Luxray - 60%
Cloyster - 54%
Luxray - 60%
Cloyster - 54%
Luxray, idzie Ci bardzo dobrze! Oby tak dalej. Musimy go pokonać, pokażemy Lorelei naszą prawdziwą moc! Załaduj Leer, po raz kolejny i Charge. Unosić sie nadal będziesz dzięki czemu unikaj ruchów Cloystera i zaatakuj pełną mocą Thunderboltem! Następnie Spark. Musimy trzymać się tego samego, ponieważ wychodzi to nam dobrze. Załaduj w dwóch łapach Night Slash i leć na niego, wbij się pazurami i ogryzaj go Fire Fangiem. To będzie prawdziwa natura lwa. Kiedy będziesz jeszcze się w niego wgryzał, poślij Thunder! Prześlij atak przez swoje ciało na muszle Cloystera, Oddal się i poczekaj na jego ruch. Wtedy skontruj go Signal Beam. Wyczekaj ponownie na atak i użyj tym razem Thunderbolta, poprzedzając go Charge'm! To będzie to. Na sam koniec, spróbujmy nowego, dość nietypowego połączenia. Night Slash + Spark! Leć na Cloystera ze Sparkiem, po czym załaduj Night Slash. Całą siłę Spark skieruj na swe pazury i zadaj nimi obrażenia. Nazwijmy to kombinacją Spark SLash. Dobra, mało twórcze ale na szybciora wymyślane. Dalej!
Luxray kiwnął z aprobatą że rozumie wszystko co ma zrobić i ruszył do walki. Zaatakował Cloystera mocno. Kiedy Luxray chciał sie w niego wgryźć ten zamknął się w muszli. Luxray więc odskoczył by poczekać a wtedy Closter szybko się przeturlał i zaatakował z mocnego Hyper Beam. Luxray nie zdążył do końca odskoczyć i atak go sięgnął. W odpowiedzi zaatakował z efektywnego Spark Slash. Walka znów jest bardzo wyrównana.
Luxray - 32%
Cloyster - 31%
Luxray - 32%
Cloyster - 31%
Syriusz, idzie Ci świetnie, jednak trochę straciliśmy na przewadze. To końcówka walki, jednak trzeba się teraz spiąć najmocniej jak tylko potrafimy. Poleć na Cloysteraz z Fire Fangiem i trzymając go w swoich kłach...złap go za te kolce...no, to łapiąc go w swoje kły użyj Charge, nadal go trzymając. Ty się naładujesz, a na niego może przejdzie troche ladunku leketrycznego. Trzymając go dalej prześlij Thunder! To będzie potęzny atak, więc liczę na to że nam się uda poważnie go zaranić. Wzleć w górę i poślij Signal Beam! Następnie lataj by unikać ruchów Cloyster'a i podleć go od tyłu. Wtedy staranuj go Sparkiem, będąc blisko, zarysuj jego skorupę, NIght Slash'em i kolejny Fire fang! Odleć znowu, jednak nie za ddaleko. 2m. od niego i błyskawicznie użyj Thunderbolta! Co by tu jeszcze wymyślić? No tak! Toxic! Otrujmy go. Może w końcu się kurde to uda? Dodaj do tego jeszcze swagger by go zdezorientować, wtedy musimy wykorzystać jego skołowanie i uderzyć pełną parą wzleć nad niego naładuj sie Charge uderz Thunder. Bądź niczym chmura burzowa z której wyleci grad piorunów. Zakończmy to!
Similar topics
» Liderzy Kanto
» #001 - E4 Kanto - Wilk
» Generacja 1 - Kanto - Schemat
» Generacja 1 - Kanto - Rezerwacje
» Kanto 1-151 - Lista Pokemon
» #001 - E4 Kanto - Wilk
» Generacja 1 - Kanto - Schemat
» Generacja 1 - Kanto - Rezerwacje
» Kanto 1-151 - Lista Pokemon