Adventure: Mines Of Hell

+11
minki6
Ellen
Nikotynka
Nekolies
Lionheart
Soul
Gokai
Shura
Lizzy
Yuya
Cieniu
15 posters

PokeHelvetti  ::   :: Offtopic :: Archiwum :: Eventy

Strona 4 z 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Adventure: Mines Of Hell - Page 4 Empty Re: Adventure: Mines Of Hell

Pisanie by Shura Pon Lis 25, 2013 4:25 pm

Popatrzyłam na napis. Zerknęłam na Ghstkę. -Chodzi o "jutro". Przynajmniej mam taka nadzieję.- Odpowiedziałam na kolejna zagadkę. Rozejrzałam się szybko. Co się tam do cholery zaczęło dziać? -Odpowiedź to "jutro". Jutro.- Wypowiedziałam odpowiedź mając nadzieje, ze jednak to jest to. Miałam nadzieje, ze teraz znowu się coś stanie, bo nie chciałam wiedzieć co tam sie takiego stało, ze wszyscy tutaj przyleźli.

Shura

Female Liczba postów : 1040
Birthday : 02/12/1992

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Pon Lis 25, 2013 4:29 pm

Zaskoczyło mnie to, że wszyscy nagle tutaj przyszli... Jedyna moja myśl to: Pewne dostanę od Niko po głowie za to
Tak więc czekałam na efekty odpowiedzi. Shura dobrze myśli. Jutro będzie jutro ale jutro już nie ma jutra tylko to jutro będzie kolejnego dnia, ale znowu potem tego jutra nie będzie i tak dalej... Można by o tym mówić wręcz w nieskończoność, ale po co? Zaczęłam się wycofywać do tajemniczego pomieszczenia.

Gokai

Liczba postów : 3599
Birthday : 01/10/1997

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lizzy Pon Lis 25, 2013 4:45 pm

Niech to szlag! Spojrzałam z wdzięcznością na Elle i zastanowiłam się chwilkę. No dobra, czas wstać. Tak też uczyniłam, zastanawiając się, co tez może czekać za drzwiami. Przed chwilą poczułam podmuch świeżego powietrza. No nie ma mowy, nie zginę tu! Stanęłam na nogach i ruszyłam w stronę otwartych drzwi. Weszłam do pomieszczenia i odetchnęłam, zaczęłam się jednak rozglądać za Spiritem.
- SPIRIT! Spirit, wracaj tu!
Miałam nadzieję, że natychmiast przybiegnie. Teraz jednak skupiłam się na pomieszczeniu. Światło w kopalni. Hm... Podeszłam do Ghost i tej drugiej, której imienia nie pamiętałam, po czym przyjrzałam się napisowi. Odpowiedź była jednocześnie zagmatwana jak i oczywista.
- Czy to nie... Jutro?
Lizzy
Lizzy

Liczba postów : 394

Powrót do góry Go down

Pisanie by wikkaz Pon Lis 25, 2013 4:56 pm

-Charmeleon musimy uważać. Oglądaj sie dokładnie i w razie czego niszcz przeciwników swoim Metal Claw lub, jeśli będzie ich naprawdę dużo postaraj się zniszczyć ich za pomocą Dragon Rage. Uważaj tylko, aby nie zaatakować nikogo z naszych. Musimy pomagać wojownikom jak tylko się da.- Mówię do podopiecznego i sam wyjmuję swój kilof.
Jeśli jakiś stwór zbliży się tutaj uderzam go z całej siły, aby go roztrzaskać. Nie mam zamiaru tylko stać i patrzeć.
wikkaz
wikkaz
Mistrz PokeHelvetti

Male Liczba postów : 262
Birthday : 12/09/1994

Powrót do góry Go down

Pisanie by Soul Pon Lis 25, 2013 5:06 pm

Szybko starałem się umiejscowić w środku gromady swoich towarzyszy aby być bezpiecznym z każdej możliwej strony. Dodatkowo w dłoniach trzymam sztylet, który zabrałem ze sobą na wyprawę aby w miarę sił móc się obronić. Zauważywszy kolejny napis zbliżyłem się do Ghotstki i starałęm się samemu przeanalizować treść zagadki, lecz wolałem zostawić to Shurze... Widać było, że zagadki to jej brocha...
- Ciekawe czy moje umiejętności tutaj działają?... Hmmm nie zaszkodzi spróbować w końcu takie mroczne klimaty to jedno z moich oblicz. - Powiedziałem do siebie w myślach i starałem się wytworzyć kulę jasnej energii aby dodać trochę światła oraz w razie konieczności posłąć ja w potwory starające się wedrzeć do naszej ''komnaty''.
Soul
Soul

Male Liczba postów : 964
Birthday : 09/02/1996

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lionheart Pon Lis 25, 2013 5:24 pm

Wreszcie.. Co za dziwne uczucie. Jednakże.. No cóż, sytuacja po raz kolejny nie jest zbyt fajna. Mimo, że mogę się ruszać i tak nie wiem co robić.. Skoro jest więcej miejsca, wreszcie mogę przywołać swoje podopiecznego. Dlatego też wywołałem Charizarda, stojąc przy nim obserwowałem co się działo. Dawał mi własne światło - w końcu. Drużyna z przodu rozwikływała zagadkę, reszta odparowywała atak, ja jako zwykły górnik dalej nie mogłem się przyczynić do pomocy.

Lionheart
Wicemistrz PokeHelvetti

Male Liczba postów : 1365
Birthday : 15/02/1997

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nikotynka Pon Lis 25, 2013 5:28 pm

Zadanie było proste osłonić wszystkich zanim nie zrobią czegoś tam na początku,w sumie co oni tam robią i czemu stoimi? Jest nie za ciekawie nie mamy czasu na postój, zerknęłam na sztylety, miałam ich niewiele, więc musiałam się pilnować, w razie czego będę kopała i rzucała kamieniami, sztylety przydadzą się do czegoś innego musze je oszczędziać i tyl, do tego walka w takich warunkach, starałam się schować za Zernem, a stać przed Yuyą, okładam sztyletami to co ominie Zerna, sztylety dalej trzymam w dłoniach więc staram się ciąć mocno i szybko .
Nikotynka
Nikotynka
Admin

Female Liczba postów : 4576
Birthday : 31/07/1993

https://pokehelvetti.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nekolies Pon Lis 25, 2013 6:18 pm

- Cholera!- wydobyłam sztylet.- Trzeba, by się jakoś zabarykadować! Futrzak! Pełna gotowość i jak coś to atakuj Fake Outem!
Stałam i patrzyłam, czy żaden szkielet się nie zbliża. To bardzo źle wygląda. Mam nadzieję, że odpowiedź to faktycznie "jutro". Inaczej po nas... Musimy iść dalej.
- Coś się ruszyło?- spytałam innych poszukiwaczy. To nie w taki sposób chcę umrzeć...
Nekolies
Nekolies

Female Liczba postów : 182

Powrót do góry Go down

Pisanie by minki6 Pon Lis 25, 2013 7:31 pm

Ej szybko chodźcie mogą nas w każdej chwili zaatakować szkielety , pamiętajcie że one są bardzo groźne ale nie dla wojowników.
Chciałem się spytać innych dlaczego stoimy , ale nikt nie odpowiadał , więc schowałem się za Niko , ponieważ to wojowniczka a ja zwykły górnik.My górnicy to nie wojownicy tylko wydobywacze skamielin, kamieni itp.Później powiedziałem do mojego stworka:
Charmander gdy jakiś szkielet się zbliży nie atakuj pazurami bo sobie zetrzesz, tylko atakuj z całej swojej ognistej mocy Emberem żeby odciąć drogę od nas
minki6
minki6

Liczba postów : 179

Powrót do góry Go down

Pisanie by Zern Pon Lis 25, 2013 8:15 pm

Stanąłem za Niko i czekałem na dalsze koordynaty. Wiedziałem że trza ich ochronić więc moim zadaniem jest stać z tyłu i myśleć jak przetrwać. Patrzyłem się na grupę... - Eh, nie brakuje nam kilku osób niko? - Odparłem czekając na informację od towarzyszki. Nie mogłem doliczyć się kilku osób. Pewnie już coś ich zjadło...
Zern
Zern

Male Liczba postów : 1883
Birthday : 03/04/1994

Powrót do góry Go down

Pisanie by Cieniu Pon Lis 25, 2013 9:29 pm

Ghostka zaczęła się zastanawiać skąd tu wszyscy się znaleźli no ale przecież wasza ekipa została otoczona w poprzednim pomieszczeniu i to była jedyna droga ucieczki bez walki. Shura szybko wymyśliła odpowiedź i mówiła i mówiła aż w końcu wypowiedziała to w starożytnym języku i drzwi się szybko zatrzasnęły zgniatając kościotrupa na pół. Dziwne dźwięki nadal dochodziły z każdej strony ale można powiedzieć że póki co jesteście bezpieczni.
- Prosze się nie ruszać, musze sprawdzić czy wszyscy są
Główny górnik zaczął liczyć osoby które weszły do kopalni i znajdowały się w pomieszczeniu, jakimś cudem wszyscy byli w odpowiednim miejscu. Soul niestety nie zdołał wytworzyć kuli energii jedynie udało się wytworzyć mały błysk, kolejny poszukiwacz odgadł hasło i był z siebie bardzo dumny podchodząc do reszty. Wikkaz przed zamknięciem drzwi dobrze poinstruował swojego pokemona ale nie było konieczności walki. Charizard wyleciał z kuli i zaryczał dość głośno i rozświetlił bardzo mocno pomieszczenie w którym znajdowało się dokładnie 15 skrzyń, czy to przypadek? A może los był zbyt łaskawy? Zern Yuya Niko byli bardzo skoordynowani i w sumie dzięki ich odpieraniu ciosów zanim drzwi się zatrzasnęły nikt nie ucierpiał. Nagroda była dość dobra jak za taką ucieczkę i rozwikłanie zagadek
- Jeśli chcecie zbadać skrzynię to uważajcie różnie to bywa mogą być zatrute albo i nawet wybuchnąć
Skomentował górnik podchodząc na środek pomieszczenia, w kącie było widać coś na kształt studni jednak jeśli ktoś się zbliżył mógł zauważyć drabinę w dół. Studnia znajdowała się bardzo blisko skrzyni nr 5 i nr 8

Możecie wybrać swoją jedną jedyną skrzynię którą w jakiś sposób musicie otworzyć, nie wiadomo co jest w środku nie wiadomo jak zacząć otwierać każdy powinien wymyślić swój sposób(ważne aby nie przepisać identycznego sposobu co kolega wyżej)
Na samym końcu waszego postu proszę aby podać NR skrzyni do której podeszliście, jest 15 Skrzynek powodzenia.

Cieniu
Cieniu
Admin

Male Liczba postów : 3460
Birthday : 07/04/1991

Powrót do góry Go down

Pisanie by minki6 Pon Lis 25, 2013 9:39 pm

Było groźnie ale wkroczyliśmy do tej groty co była za drzwiami.Wow więc to jest to pomieszczenie za drzwiami zdziwiłem się.Ile tu skrzyń ale każdy , ma po jednej pamiętajcie nie wolno sobie przywłaszczyć dwóch , bo będzie nieciekawie.Ja myślę żeby tę skrzynie otworzyć przy pomocy charmandera.
Charmander użyj swojego Embera i rozpal tą skrzynie numer 10 , albo właściwie kłódkę bo ona chyba jest , jak nie to będę miał problem, nieważne ty charmander ją otworzysz ok?. Albo nie otwórzmy razem.

SKRZYNIA NR. 10 ZAJĘTA

Ostatnio zmieniony przez minki6 dnia Pon Lis 25, 2013 10:27 pm, w całości zmieniany 1 raz
minki6
minki6

Liczba postów : 179

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lizzy Pon Lis 25, 2013 9:53 pm

Drzwi rozstąpiły się przed nimi i ujrzeli ... 1,3,7.. 15 skrzyń. Czyżby przypadek? Przecież... No dobra, czas zacząć. Podeszłam do skrzyni numer osiem. Cała... zakurzona, jednak wyglądała na solidną. Nie zauważyłam żadnej kłódki, jedynie znaki. Znaki, które coś mi przypominały. A, już wiem! Zodiaki... Ładna nawet. Odgarnęłam kurz i zbliżyłam doń pochodnię, by oświetlić pudło i zastanowiłam się chwilę. Nie, coś mi tu nie pasowało... Skorpion był z Listopada, nie z maja... A Lew jest po Raku, nie Pannie. Jednak gdy odwróciłam skrzynię, dopiero teraz ujrzałam kłódkę. Wejście na zamek było. Czyli zaraz, Znaki były losowo ustawione? Nie, nie podobało mi się to. Wyjęłam swój sztylet, jako, że był cienki, w sam raz do skrytobójstwa, wetknęłam go w zamek i spróbowałam to otworzyć. Jeśli to nie zadziałało, rzekłam do Spirita.
- Dobra, łobuzie, Twoja kolej. Najpierw Scratch, na kłódce, może rozwalisz to ustrojstwo. Jeśli nie... Ember powinien zadziałać.

SKRZYNIA NUMER 8 ZAJĘTA!

Ostatnio zmieniony przez Lizzy dnia Pon Lis 25, 2013 10:08 pm, w całości zmieniany 1 raz
Lizzy
Lizzy

Liczba postów : 394

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nikotynka Pon Lis 25, 2013 9:57 pm

Zabrałam się za swoją skrzynie wybrałam tą numer 3, najpierw usiadłam na niej starając się złapać oddech, pochowałam sztylety do pasa i poczekałam chwilkę, po czym zeszłam ze skrzyni i zaleciłam Galledowi uderzenie w zamek ice punchem, lub po prostu wysadzenie go psychiciekim miał dwie opcje, które mógł wykorzystać, jeśli to nie zadziałą mówie do pokemona, żeby zaczął od fire puncha do rozgrzania skrzyni po czym ice punch do szybkiego jej zamrożenia, dzięki czemu metal popęka

NUMER 3
Nikotynka
Nikotynka
Admin

Powrót do góry Go down

Pisanie by Zern Pon Lis 25, 2013 10:05 pm

Zbliżyłem się razem z Blaze'em do skrzyni. Po uprzednim obejściu jej i przebadaniu doszedłem do wniosku jak ją otworzyć. - Dobra, Blaze zacznij delikatnie Flamenthowerem przypalać przód skrzyni. To osłabi jej zamki. Ciepło nigdy nie służy tego typu mechanizmom. Następnie zmniejsz siłę na Ember i stań z boku - Odparłem wyjmując miecz i delikatnie próbując wsadzić do mechanizmu. Gdy się udało delikatnie przy pomocy ognia próbowałem piłować. Metal, jak i wszystkie inne pochodne pod wpływem ciepła są plastyczne. To pozwoli mi przy ogromnym wysiłku i czasie przepiłować zamek pozwalając go otworzyć. Jeśli bywały problemu wyciągałem ostrze i ponownie kazałem zastosować Flamenthower. Wówczas znów delikatnie wsuwam ostrze w szparę miedzy wiekiem a skrzynią i ponownie piłuje. W końcu rozerwę a raczej przepiłuje metal. Warto dodać że przed każdym wsadzeniem ostrza staram się sam jakoś podnieść delikatnie wieko by ostrze miało możliwość do wsadzenia.

Szczęśliwa 13-tka
Zern
Zern

Male Liczba postów : 1883
Birthday : 03/04/1994

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nekolies Pon Lis 25, 2013 10:19 pm

Podeszłam do skrzyni nr. 6 i przyjrzałam się jej dokładnie. Następnie włożyłam sztylet i spróbowałam podważyć wieko. Kiedy moje siły mnie zawiodły kazałam Skitty użyć Fake Out na sztylet. Oby mi tylko nie pękł... Byłoby nieciekawie. Potem połączyłyśmy siły z kotem i próbowałyśmy wspólnie.
- Cholera- sapnęłam.- Ale ciężko. Nie pękaj, futrzaku. Damy radę.

SKRZYNIA NR. 6 ZAJĘTA!
Nekolies
Nekolies

Female Liczba postów : 182

Powrót do góry Go down

Pisanie by wikkaz Pon Lis 25, 2013 11:43 pm

Podchodzę powoli do jednej z wielu skrzyń razem z moim Charmeleonem i dokładnie się jej przyglądam szukam jakiś słabych punktów. Postanawiam uderzyć mocno kilofem i rozwalić zamek. Jeśli nie uda mi się tego, to próbuję jeszcze z zawiasami, ale robię to tak, aby nie zniszczyć ani skrzyni ani jej zawartości.
Jeśli nie uda mi się jej otworzyć mówię do mojego podopiecznego:
-Dobra rozgrzej zamek Ember, a później otwórz skrzynię przy pomocy Metal Claw. Zniszcz tylko zamek skrzynia musi być cała, więc bądź ostrożny.

Skrzynia numer 9 zajęta Smile
wikkaz
wikkaz
Mistrz PokeHelvetti

Male Liczba postów : 262
Birthday : 12/09/1994

Powrót do góry Go down

Pisanie by Laureline Wto Lis 26, 2013 5:45 am

Poruszalam sie za grupa. Jakos nie chcialam sie pokazywac. Gdy weszlismy do pomieszczenia ze skrzyniami uwaznie sie rozejrzalam. Zauwazylam dwie skrzynie przy jakies studni. Kedna byla juz zajeta wiec ruszylam do drugiej. Zauwazylam na niej numer 5. Wyciagajac sztylet z kieszeni staralam sie jakos uniesc wieko. Jednak wpierw szukalam klodki i probowalam w niej popchnac czubkiem sztyletu specyficzna zapadnie. Spod grzywki obserwowalam towarzyszy zaciekawiona. Rozpoznalam pare osob i moglam je podpisac po roznymi wydarzeniami. Z ciekawosci zajrzala do studni proszac Grow by uzyl Ember w glab studni.

Skrzynka NR 5
Laureline
Laureline

Female Liczba postów : 1648
Birthday : 07/04/1995

Powrót do góry Go down

Pisanie by Soul Wto Lis 26, 2013 6:10 am

nr 7. Tak szczęśliwa siódemka  będzie odpowiednim wyborem dla mnie. Podchodzę do skrzyni i najpierw oglądam ją z każdej możliwej strony, czy aby nie m,a jakiegoś mechanizmu otwierającego albo kluczyka gdzieś obok. Następnie skoro mamy więcej miejsca to przywołuję Arcanine, który będzie mi pomagał gdy  nie dam rady sam. Łapię za sztylet i zaczynam dłubać w tym zameczku.. Trochę w prawo, trochę w lewo... w dół i w górę. Staram się wyczuć zamek ale jeśli to nie przynosi żadnych efektów to pozostaje mi tylko jedno:
-Arcanine najpierw uderz w zamek skrzyni Ember a następnie aktywuj u siebie Fire Fang i z tym zaatakuj na zamek Crunch'em.!

WYBIERAM NR 7
Soul
Soul

Male Liczba postów : 964
Birthday : 09/02/1996

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Wto Lis 26, 2013 6:44 am

Podeszłam do drugiej skrzyni i ja obejrzałam. Starałam się ujrzeć na niej jakieśnapisy . W sumie skoro do otwarcia drzwi trzeba było odpowiedzieć na zagadkę w starożytnym języku to tutaj tez tak trzeba będzie? Jeśli jednak żadnej zagadki nie znajdę to rozkazuję swojej pokemonicy by użyła scratch na zamku od skrzyni lub też rozejrzałam się za innymi jej slabymi punktami. Interesujące... Może akurat trafi mi się coś bardziej interesującego, chociażz moim sszczęściem bym w to wątpiła.

Skrzynia numer 2!

Gokai

Liczba postów : 3599
Birthday : 01/10/1997

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lionheart Wto Lis 26, 2013 2:34 pm

Kiedy tylko wywołałem Charizarda i widoczność zwiększyła się diametralnie, wszyscy doznaliśmy widoku, jak później zauważyłem 15 skrzynek. Od razu każdy ruszył w ich kierunku, a więc też zdecydowałem się w miarę szybko upatrzyć swoją. Parę razy chciałem ruszyć w kierunku tej "jedynej", jednakże zostałem uprzedzony. W końcu udało mi się zająć skrzynkę. Zwołałem Charizarda bliżej siebie, wydawało mi się, że będę potrzebował jego pomocy, żeby ją otworzyć. Najpierw jednak spróbowałem samemu to zrobić. Chwyciłem kilof i uderzyłem kilka razy w miejsce, gdzie był zamek/kłódka etc. Jeżeli to nie przyniesie skutków, bowiem jak wiadomo, my ludzie mamy mniej siły niż nasi podopieczni mówię do Charizarda. - Proszę, użyj Slash przy kłódce/zamku (etc) skrzynki, by ją otworzyć. Gdy tylko skrzynka się otworzyła, wraz z Charizardem szybko odsunąłem się od niej. Główny górnik ostrzegał, że różna może być w nich zawartość. Chwilę później, ostrożnie zbliżyłem się do niej by sprawdzić zawartość.

Skrzynka numer 11.

Ostatnio zmieniony przez Lionheart dnia Wto Lis 26, 2013 3:15 pm, w całości zmieniany 1 raz

Lionheart
Wicemistrz PokeHelvetti

Male Liczba postów : 1365
Birthday : 15/02/1997

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ellen Wto Lis 26, 2013 2:56 pm

Nareszcie ktoś otworzył drzwi dzięki czemu mogliśmy uciec kościotrupom i uniknąć dalszej walki. W końcu wszyscy mogliśmy odpocząć...
Co ciekawe w pomieszczeniu w którym się teraz znajdowaliśmy, odkryliśmy jakieś skrzynie. Czy to one były celem naszej wyprawy? To dla nich przebyliśmy tą drogę i ryzykowaliśmy swoje życia? Tego nie wiedziałam. Jedno było już jednak wiadome - niektórzy zaczęli się do owych skrzyń dobierać. Odsapnęłam więc chwilę po czym ruszyłam w kierunku jednej z nich.
Obejrzałam dokładnie skrzynię z każdej strony aby sprawdzić czy nie ma jakiejś kłódki czy otworu na kluczyk. Klucza żadnego nie posiadaliśmy więc pozostawały tylko dwie opcje.
- Ogami spróbuj rozwalić kłódkę obkładając ją Scratch. Twoje pazury powinny sobie z nią poradzić. Wygląda też na dość starą więc powinno pójść gładko. Jeśli jednak nie pójdzie po naszej myśli, uderz w nią Ice Punchem. Jednak jeśli nawet i to nie pomoże to w tym momencie wkraczam ja z moim kilofem. Odsuń się więc wtedy. Przydał mi się już nie jeden raz w moim fachu więc myślę, że tutaj też nie zawiedzie.

Skrzynia nr 12
Ellen
Ellen

Female Liczba postów : 677
Birthday : 04/02/1997

Powrót do góry Go down

Pisanie by Shura Wto Lis 26, 2013 3:28 pm

Rozejrzałam się po pomieszczeniu i zerknęłam na resztę. No cóż, chyba tamta odpowiedź była dobra. Podeszłam do skrzyni numer 1. -Haxorus, podejdź tutaj.- powiedziałam i przyjrzałam się swojej zdobyczy. -Ok, Haxorus. Spróbuj rozbawić zamek przy pomocy Slash, a jeśli to nie zda egzaminu to Dragon Claw.- Poleciłam swojemu smokowi i obserwowałam efekty. Byłam nawet trochę ciekawa co takiego tam może być.

Wybrałam skrzynkę numer 1.

Shura

Female Liczba postów : 1040
Birthday : 02/12/1992

Powrót do góry Go down

Pisanie by Cieniu Wto Lis 26, 2013 5:54 pm

Chociaż przez chwilę mogliście zapomnieć o poprzednich wydarzeniach o bandzie szkieleciaków za drzwiami, każdy podszedł do wybranej przez siebie skrzyni i wszyscy zaczęli kombinować:

Nikotynka
Czy rozważnym było usiadanie na skrzyni której do końca nie znasz? Skrzynia rozpadła się, drewno okazało się być bardzo spruchniałe zaś stal była tak bardzo zardzewiała że łatwo się wygięła.
W skrzyni Nr.3 znalazłaś połowę starej notatki.
Przybliżona wartość: Sama połowa? Bezwartościowa, całość  3000-4000$

Zern
Zern nawet nie odpoczywał odrazu zabrał się za egzaminowanie skrzyni, jego pokemon natychmiast zaczął rozgrzewać tajemnicze znalezisko cóż, drewno zaczęło się spalać i po chwili udało się otworzyć skrzynię
Skrzynia Nr.13 była pełna złota
Przybliżona wartość: 2000-5000$ zależy ile z tego uniesiesz? Złoto nie było za lekkie a przed wami spora droga

Yuya
Nie mogła się nadal zdecydować czy wybrać skrzynię NR 4,14,15
Brak informacji na temat skrzyni

Lionheart
Lion przy pomocy swojego pokemona przeciął praktycznie skrzynię na pół dobrze że najważniejsze znalezisko nie było na środku?
W skrzyni Nr.11 znalazłeś: Krótki miecz w diamentową rękojeścią
Przybliżona wartość: 1500$-3000$ Wszystko zależy czy go nie zniszczysz podczas wyprawy?

Soul
Soul zaczął coś dłubać sztyletem przy zamku i co? Bez użycia siły udało mu się otworzyć bez większych problemów swoją skrzynię
W skrzyni Nr.7 znalazłeś banknoty i kilka monet
Przybliżona wartość: 1200$-2000$

Ellen
Ellen po chwili przemyśleń zresztą jak zawsze, największa myślicielka wśród górników zabrała się do roboty niestety ta skrzynia była dość wytrzymała dopiero kilka uderzeń kilofem spowodowało że skrzynia się otwarła
W skrzyni Nr.12 znalazłaś dziwne pergaminy w niezrozumiałym dla Ciebie języku
Przybliżona wartość: 1000$-2500$

BlackBeard
Zostaje zdyskwalifikowany z eventu i ponosi karę na którą się wpisał.

Nekolies
Neko zabrała się do podważania nic to nie dawało dopiero przy pomocy swojego pokemona otworzyła skrzynię.
W skrzyni Nr.6 znalazłaś jakiś dysk, okazał się to być HM SURF

Laureline
Laure zaczęła siłować się z skrzynią ale nic to nie dało dopiero po użyciu swoich umiejętności rozbroiła zamek, Growl miał użyć ember do studni ale w porę naczelny górnik zauważył drabinę i odrzucił twojego pokemona który już zbierał się do ataku.
W skrzyni Nr.5 znalazłaś połowę starej notatki.
Przybliżona wartość: Sama połowa? Bezwartościowa, całość  3000-4000$

GhostRiderka
Ghostka dokładnie przeszukała skrzynię ale znaków nie znalazła scratch dał trochę drewienko pękło i jedną ręką mogła wyciągać rzeczy ze skrzyni
W skrzyni Nr.2 znalazłaś mniejszy kamień szmaragdu
Przybliżona wartość: 2000$-3000$ .

Shura
Slash Haxorusa praktycznie całkowicie zniszczył skrzynię, spod sterty postrzępionych desek znalazłaś coś
W skrzyni Nr.1 znalazłaś większy kamień opalu i pokeball
Przybliżona wartość: 600$-1100$

Wikkaz
Plan wikkaza wymagał precyzji ale jego pokemon był dobrze wyszkolony dzięki czemu rozgrzał zamek i po prostu metal clawem rozwalił go.
W skrzyni Nr.9 znalazłeś starożytną fajkę stwierdziłeś to po znakach wyrytych na niej
Przybliżona wartość: Nieznana? 100$? 1000$? 5000$?

Bezimienny
Nie mógł się nadal zdecydować czy wybrać skrzynię NR 4,14,15
Brak informacji na temat skrzyni

Minki6  
Minki początkowo wymagał za wiele od swojego charmandera ten próbował rozgrzać zamek tak aby się stopił ale nie wychodziło dopiero po otrzymaniu pomocy od swojego trenera skrzynia się otworzyła
W skrzyni Nr.10 znalazłeś złote wzmacniane naramienniki
Przybliżona wartość: 2000$-3000$

Lizzy
Lizzy przyglądała się znakom których nie było jednak na skrzyni ale dzięki swoim umiejętnością i wyszkoleniu otworzyła zamek bez większych problemów
W skrzyni Nr.8 znalazłaś malutki kamień rubinu
Przybliżona wartość: 3000$

Wszyscy nadal byli zajęci przeglądaniem swoich skrzyni główny górnik siedział na skraju studni i przyglądał się wszystkim
- Jak już rozbroicie swoje skrzynie chyba wiem gdzie dalej się udamy
Powiedział spokojnie i pokazał na studnię.
Cieniu
Cieniu
Admin

Male Liczba postów : 3460
Birthday : 07/04/1991

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nikotynka Wto Lis 26, 2013 6:00 pm

Siedziałam jak debil na ziemi, zabrałam swój papierek i klnąc cicho pod nosem przyjrzałam się temu co jest na tej zakichanej karteczce, nie ma to jak mieć pecha... w sumie chyba tylko ja takiego miałam
-Okej, kto jeszcze znalazł zakichany papier do tyłka?- buknęłam podnosząc zgrabny zadek z ziemi i prostując się, serio chciałam wiedzieć co tam jest napisane, kombinowałam ile się dało, obracałam kartkę, ale przecie to była tylko połowa...
Nikotynka
Nikotynka
Admin

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 4 z 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next