Po wojnie światów nastał budyń, czyli podróż GhostRiderki

4 posters

Strona 23 z 39 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 39  Next

Go down

Po wojnie światów nastał budyń, czyli podróż GhostRiderki - Page 23 Empty Re: Po wojnie światów nastał budyń, czyli podróż GhostRiderki

Pisanie by Lucy Sro Mar 26, 2014 8:09 pm

Nazo położył rękę na twoim boku i poczułaś miłe ciepło. Po chwili nie było bólu. -I gotowe. Lepiej poczekajmy. Ciekawe czy pokemon będzie nam wdzięczny? Po czym Nazo się wyłączył czyli znowu zaczął rozmyślać. W telewizorze leciała stacja muzyczna. Puszczali własnie teledysk Linking Parka "Castle of Glass"
Lucy
Lucy

Female Liczba postów : 717

Powrót do góry Go down

Po wojnie światów nastał budyń, czyli podróż GhostRiderki - Page 23 Empty Re: Po wojnie światów nastał budyń, czyli podróż GhostRiderki

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 6:24 am

Podziękowałam za wyleczenie i rozsiadłam się wygodnie, po czym zaczęłam oglądać telewizję. Linkin Park, świetnie grają. Ciekawe czy wcześniej podobało mi się to samo.
- Ej, a skoro widzisz aurę to u mnie cokolwiek jest? - spytałam się chłopaka.
Popatrzyłam się na swoje dłonie zamyślona. Zerknęłam znowu na drzwi gabinetu, gdzie jest teraz poke-pies. Dobrze, że mam z kim podróżować.

Gokai

Liczba postów : 3599
Birthday : 01/10/1997

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 3:07 pm

-Właśnie. Twoja aura. To mnie szokuje bo masz srebrną. Jest niezwykle rzadka. Zwykle bliźniaki taką miały choć Joanna d'Arc też miała srebrną, a nie ma brata. Po chwili siostra Joy zawołała was. Podeszliście. -Co z nim siostro?
J- Nie jest dobrze. To młody poochyena i wygląda na to, ze miała trenera, ale boi się ludzi. Po za tym sądząc po głębokości rany to gwóźdź o którym wspomniałeś został wbity. A druga rana jest od sideł.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 3:17 pm

Srebrna? A to ciekawe, zobaczymy...
- To tym ciekawiej... - powiedziałam zamyślona. - Dobra, to potem zobaczymy kim mogłabym być... - po chwili podeszłam z nim do siostry Joy.
Zmartwiłam się bardzo i zasmuciłam. Rety to ten stworek musiał w takim razie sporo wycierpieć.
- Ile zajmie pani jego leczenie? - spytałam się. - I co po tym? - kolejne pytanie.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 3:20 pm

J: Leczenie potrwa 3 dni, ale nie bedzie mógł brac udziału w walkach przez tydzień. I po tym myślałam, żeby Poochyena poszła z wami.
-Czemu z nami? My tylko pomogliśmy. Na pewno znajdzie lepszego trenera.

Nazo był strasznie skromny. Szkoda, ze nie powiedział ci o tym, ale pewnie nawet nie zdaje sobie z tego sprawy.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 3:27 pm

Pokiwałam głową
- W sumie byśmy mogli się nim zająć - powiedziałam w końcu.
Uśmiechnęłam się do chłopaka lekko i spojrzałam na pielęgniarkę . W końcu jak było po wszystkim to poprosiłam chłopaka byśmy poszli już do tej wiedźmy. Chciałam wiedzieć cokolwiek pewnego, cokolwiek... Miałam tylko jakąś taką dziwną nadzieję, że nie jestem kimś złym.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 3:33 pm

J: Dobrze. Za trzy dni będziecie mogli go zabrać ze sobą
Powiedziała po czym poszła.-Jesteś tego pewna Nova? Nie wiem czy się nadajemy. Chodźmy do Wiedźmy i tak musimy tutaj zostać przez 3 dni. Zaczął iść w stronę wyjścia i oczywiście otworzył ci drzwi. -Teraz prosto mieszka przy jaskini, która dzieli Jubilife i Oreburgh od siebie. Zaczął iść i zatrzymał się dopiero przy ostatnim domu niedaleko jaskini. Wziął głęboki wdech i wydech stojąc przed domem.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 3:39 pm

Słuchałam tego co mi mówił.
- A myślałam, że jakoś bardziej nienormalnie mieszka - zaśmiałam się lekko. - I tak, jestem tego pewna, przecież zawsze można się postarać - uśmiechnęłam się znowu.
Popatrzyłam się tylko na chłopaka. Waha się czy coś? W końcu wydałam z siebie charakterystyczne "ekhem" by go nieco pośpieszyć.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 3:44 pm

-Mało ludzi o nas wie dlatego, ze żyjemy w takich czasach by druga generacja nie mogła nas znaleźć. Po chwili zapukaliście. Otworzyła wam starsza Pani z okularach przeciwsłonecznych.
W:-Nazo? Witaj mój drogi. Cóż się stało, ze przyszedłeś mnie odwiedzić? -No bo... moja przyjaciółka ma pewnien kłopot i chciałem się zapytac czy dała by Pani radę jej pomóc?
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 3:48 pm

- Kim jest ta druga generacja? - spytałam się przeczuwając, że to mogą nie być dobre osoby.
W końcu otworzyła nam drzwi i się przywitałam z ową kobietą.
- Obudziłam się nagle na trawie i nic nie pamiętam z wcześniej... No i miałam dziwny sen po tym - wyjaśniłam krótko. - Jedyne co tak naprawdę pamiętam to dwa imiona. Nadia i Nova, chyba moje - dodałam.
Czekałam teraz w napięciu na jej reakcję.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 3:54 pm

Wiedźma popatrzyła się na ciebie.W: No tak... Srebrna Aura... Wejdźcie wszystko wam wyjaśnię. Powiedziała i poszła do salonu. Dom wyglądał normalnie. Żadnych artefaktów, jakiś dziwnych rzeczy itd. Nazo śmiało ruszył do salonu. Wiedźma w tym czasie zdążyła wstawić wody na herbatę i położyć ciastka na stoliku
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 4:14 pm

Po chwili poszłam do domu i ruszyłam za chłopakiem do salonu. Tam usiadłam gdzieś na sofie czy coś i czekałam aż wszyscy usiądą. Zastanawiało mnie czy moja aura serio tak dużo wyjaśnia... Zjadłam z wolna jedno ciastko i czekałam dalej.
- To w takim razie co takiego się dzieje? Czy ta srebrna aura naprawdę tak wiele znaczy? - spytałam się w końcu.
Jeśli było trzeba to opowiedziałam urywki jakie mi się śniły.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 7:20 pm

W: Znaczy. Pewnie Nazo mówił ci o Joannie. Wszystkie książki do historii piszą, ze umarłą przez egzekucję. Prawda jest taka, że jej przyjaciółka zwana Cieniem uwolniła ją sama, a potem uciekły pokonując całą armię. Szkoda, ze nikt nie napisał prawdy. Ale wracając do ciebie moja droga Nadio. Twoje sny są w pewnym sensie wiadomościami, które będą napływać po mału. Czas pokaże. Nie mogę w niczym oprócz tego, ze czuję uśpioną w tobie wielką moc. Mam też niezbyt dobre przeczucia co do twoich rodziców. Nie chce nikogo obrażać, ale mam złe przeczucia.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 7:32 pm

Słuchałam uważnie każdego słowa i byłam coraz bardziej zaskoczona. Coraz dziwniej. Ale cóż...
- Moi rodzice? Nawet ich nie pamiętam, ani trochę - powiedziałam smutno. - Rozumiem, dziękuję, przynajmniej trochę teraz wiem - powiedziałam do kobiety.
Zjadłam jeszcze jedno ciastko i napiłam się herbaty, chcąc się rozluźnić.
- Ogólnie to na przykład byłabym w stanie trenować moce? - spytałam się.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 7:43 pm

W: Tak. Nazo miał już przebudzenie więc może cię trenować. Wiem, ze nie pamiętasz, ale boję się, ze to był Ozyrys i Izyda. A oni raczej mili nie są.
Nazo słysząc to, że może cię trenować trochę się przestraszył. -Czy... Czy to napewno dobry pomysł? Nie wiem czy dam radę.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 7:49 pm

- Ozyrys i Izyda? Kto to? - dopytywałam się.
To mnie zaintrygowało, ale cóż, zobaczymy, chociaż jestem zaniepokojona sprawą tego, że nie są raczej mili... Spojrzałam na chłopaka.
- Na pewno się nadasz - powiedziałam do niego i uśmiechnęłam się lekko.
Trochę ma zbyt małe mniemanie o sobie.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 7:59 pm

Nazo lekko się uśmiechnął. W: Izyda i Ozyrys to para egipskich bogów. Są nieśmiertelni, ale chcą rządzić w Państwie, które istnieje w innej krainie Cieni.
-O razu mówię, ze Kraina Cieni to świat taki jaki sobie wymarzy twórca np. Jeśli wymarzysz sobie dżunglę tropikalną to ona tam powstanie.
W: Dokładnie. Wyspa ta nazywa się Danu Talis i w tym swiecie mówi się na nią atlantyda ponieważ zatonęła i tylko niektórym udało się uciec z niej. Ale wracając... Owa dwójka szukała cały czas srebra i złota. Możliwe, ze miałaś brata. A oni chcieli by posadzić was na tronie i za waszym pośrednictwem rządzić Danu Talis.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 8:11 pm

- Nie ogarniam - stwierdziłam tylko krótko.
Usiadłam zrezygnowana na podparłam brodę na rękach, to było dość interesujące co uslyszałam.
- Ugh, to moi rodzice są w takim razie zdrowo pokręceni - mruknęłam.
Byłam trochę zmęczona już. Zjadłam kolejne ciastko, myśląc o całej sprawie. Naprawdę nie wiem czy ja w ogóle dam sobie z czymkolwiek rade.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 8:16 pm

W; Wiem, ze to dużo dla ciebie, ale spokojnie. Z czasem wszystko zrozumiesz moja droga.
-No to my chyba zaczniemy się zbierać. Dziękujemy za pomoc.
W; Nie ma za co. Pamiętaj... Nie przesadzaj na treningu. Ona dopiero zaczyna.
Nazo zrobił złą minę, a Wiedźma zachichotała.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 8:47 pm

Popatrzyłam się tylko rozbawiona po nich.
- Ja też dziękuję - powiedziałam do kobiety.
w końcu się pożegnałam i wyszłam z chłopakiem z jej domu.
- A ogólnie gdzie przenocujemy dzisiaj? - spytałam się chłopaka . - Na czym polegać będzie taki trening? - spytałam się go i szłam ciągle za nim, troszkę za bardzo polegam na swoim towarzyszu, ale cóż.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Czw Mar 27, 2014 8:51 pm

-Przenocujemy w PC. A trening będzie polegał na to, że będziesz wykorzystywała Aurę do własnych celów. Czyli będziesz mogła robić to co ja, a nawet więcej. Ja nie mam srebrnej Aury. Chodźmy. Robi się ciemno. Ruszył do centrum i poprosił o dwa pokoje. Jeden klucz dał tobie. -Jakby coś się działo to będę w pokoju obok.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Czw Mar 27, 2014 8:58 pm

Pokiwałam głową i podziękowałam mu.
- Dziękuję - uśmiechnęłam się lekko. - Dobranoc, kolorowych snów - poszłam do swojego pokoju.
Tam wypuściłam pokemony i dałam im jeść.
- No, moje stworki, skoro ja będę trenować to wy od jutra też - zadecydowałam.
Pogłaskałam je i do siebie przytuliłam.
- Jaka byłam wcześniej? Taka sama? - spytałam tylko.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Pią Mar 28, 2014 8:08 pm

Nazo odpowiedział tak samo i poszedł do pokoju. Pokemony zgodziły się na trening i znowu ułożyły się w różnych miejscach pokoju. Joltik znowu chciała byś przytulanką więc znów zaklepała poduszkę zadowolona z siebie. Chętnie tez odpowiedziały na pieszczotę i szykowały się po mału do snu. Wygląda na to, ze chcą być gotowe na jutro.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gokai Pią Mar 28, 2014 9:26 pm

Uśmiechnęłam, patrząc się na swoje pokemony.
- Dobranoc wszystkim... - ziewnęłam tylko i ułożyłam się wygodnie, przytulając do siebie Joltika, który jak widać jest bardzo przytulaśny, co mi pasowało.
Jak ewoluuje to dopiero będzie zabawa... Duży pieszczoch... Zamknęłam oczy, trochę się skuliłam i starałam zasnąć.

Gokai

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lucy Pią Mar 28, 2014 9:53 pm

Kolejna noc odbyła się bez przeskoków z przeszłosci i miałaś bardzo spokojny sen. Obudziło cię pukanie do drzwi. Była 9 rano. Czyli jeszcze dość wcześnie. No, ale któż to mógł pukać tak wcześnie i zakłócać ci spokojny sen. Pokemony też sie obudziły i nie były raczej zadowolone z tej niemiłej pobudki.
Lucy
Lucy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 23 z 39 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 39  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: