Event walk para 6

PokeHelvetti  ::   :: Offtopic :: Archiwum :: Eventy

Go down

Event walk para 6 Empty Event walk para 6

Pisanie by Nikotynka Wto Mar 04, 2014 4:44 pm

Yuya vs NPC
Event walk para 6 4Event walk para 6 479
Charmander vs Rotom

Taktyki przesyłamy do: Nikotynka
Nikotynka
Nikotynka
Admin

Female Liczba postów : 4576
Birthday : 31/07/1993

https://pokehelvetti.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Event walk para 6 Empty Re: Event walk para 6

Pisanie by Nikotynka Wto Mar 04, 2014 6:28 pm

Yuya napisał:Gdy nadeszła pora na naszą walkę ruszyłam z nieco ściśniętym sercem w stronę areny. Jako jedyna trafiłam na bliżej nieznanego zawodnika z Rotomem, przynajmniej szanse powinny być dość wyrównane... Zawsze to lepsze niż jakiś Charizard. Gdy przestąpiłam próg na chwilę oślepił mnie błysk fleszy, ale szybko wróciłam do siebie, zajmując moje miejsce. Nastąpiła jakaś przedmowa podczas której skupiałam się na swojej strategii, szlifując ją jeszcze przed walką. No i w końcu nadszedł czas startu! Wyrzuciłam piłeczkę z Charmander, licząc że poradzi sobie w walce z elektrycznym pokemonem.
-Pirin, ruszamy! Na początek zbliż się do przeciwnika z Echoed Voice, biegnąc zygzakiem by nie dać się trafić! Musimy zmniejszyć dystans, by móc używać naszych najpotężniejszych i najlepszych ataków! W trakcie szykuj Dragon Claw, by uderzyć go szybko gdy tylko znajdzie się w twoim zasięgu! Dalej parę Ancientpower, które mogą posłużyć zarówno do ataku jak i obrony przed jego ofensywą! Znów zbliżenie, a wtedy... Toxic! Zatruj paskudę i dmuchnij Smokescreen, by móc na chwilę zniknąć z pola widzenia Rotoma i uderzyć od tyłu Fire Blast! Najważniejsze byś go zatruła, gdyby się nie udało ponów próbę lecz tym razem uderz od spodu Dragon Claw!
Dalej zajmij się Echoed Voice by odzyskać widoczność i zaraz potem wbij się w niego z Crunch! Tylko na chwilę, zanim walnie cię jakimś piorunem rozewrzyj szczęki i Fire Blast z bliskiej odległości! Dalej szybki doskok i Dragon Claw z obu łap, po czym szybki unik i Echoed Voice. Ponownie zarzuć ducha Ancientpower, pod którego osłoną zbliż się i znów w niego wgryź! Tym razem spróbuj rzucić nim o ziemię, byś spadając mogła zaatakować od góry Dragon Claw. Szybki Ember na odchodnym i znów znikasz w zasłonie dymu, by od tyłu miotnąć w niego Fire Blast! Nie daj się maleńka, z bliska Crunch a na odległość salwy Ancientpowerów, aż nie padnie! Musisz być szybka i zwrotna, gdy sytuacja jest zła zawsze możesz zniknąć wśród Smokescreen! Celuj w jego głowę a nike łapki, bo inaczej nie dasz rady trafić i coś mu zrobić!

Zacisnęłam kciuki, licząc że smoczyca sobie poradzi. Na nieszczęście wytrącono nam z rąk Attract, ale i tak damy radę! Pirin jest silna, najważniejsze żeby przeciwnik nie sparaliżował jej ani nie oszołomił...

NPC napisał:Lekki ukłon w stronę przeciwnika, od tego trzeba zacząć
-Rotom naszym przeciwnikiem jest ognisty pokemon, dość ładny i zapewne silny, jednak skupmy się na sobie, spokojnie przemieszczaj się po arenie, starając się uniknąć wszelkiego rodzaju ataków przeciwnika, następnie szybko uderz w niego dark pulsem, po czym szybko załaduj się chargem, może użycie go kilka razu sprawi, że twój kolejny ruch będzie o wiele silniejszy, spokojnie podleć za plecy przeciwnika i uderz go mocno dischargem, wyładowanie powinno go mocno zranić, postaraj się jak możesz, a może uda nam się wygrać tą walkę, co chwilkę ładuj się i wypuszczaj z siebie ładunki.

Jeden jak i rugi przeciwnik wyszli na arenę i wypuścili swoje pokemony, mały charmander zaczął od uderzenia przeciwnika echoed voidem, przeciwnik nie miał jak obronić się przed tym ruchem jednak szybko odpowiedział thunderboltem, kolejna poważniejsza wymiana ataków nastąpiła kiedy mały smoczek rzucił się na przeciwnika z dragon clawem oraz ancient powerem ataki były dość mocne dzięki czemu elektryczny pokemon został lekko wytrącony z równowagi, ponownie zaczął ładować charga, po czym wyładował zebrane ładunki. Charmander mniej więcej w połowie walki użył toxica co z każdą turą dawało mu coraz większą przewagę, kolejna lawina ataków z jego strony sprawiła, że pokemon przeciwnika ledwo trzymał się w powietrzu latał jak pacnięta mucha, po kolejnych ciosach przeciwniki padł na arenę nieprzytomny.

+ 3 pkt frakcji
+ 1 lvl

Witamy w kolejnej rundzie
Nikotynka
Nikotynka
Admin

Female Liczba postów : 4576
Birthday : 31/07/1993

https://pokehelvetti.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics