Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
Yuya - Lodowa Świątynia
3 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Eventy
Strona 1 z 1
Yuya - Lodowa Świątynia
*Yuya:
Właśnie zatrzymałeś się przed wejściem do świątyni, była ogromna, wszelkie elementy na jej powierzchni były koloru białego, wchodząc do jednej z sal, zauważyłeś postać, w kapturze i szacie o tym samym kolorze co cała świątynia, z budowy ciała widziałeś, że jest to kobieta, stała spokojnie na przeciwko wejścia, którym dostałeś się do tego miejsca, nie zadrżała widząc Cię po prostu wypięła dumnie pierś
-Czekałam na Ciebie.
- Spoiler:
- Eevee
brak płci
lvl: 18
charakter: Dość leniwy psiak, o niewielu zainteresowaniach, jego podejście jest dość dziwne, najlepiej gdyby ktoś nosił go na rękach, walczył za niego, w sumie jedzenie toż mógłby dostawać jako papkę, wygodniej się przecież to je, czasami "odłącza" się od rzeczywistości, a pewne rzeczy trzeba mu powtarzać kilka razy
Właśnie zatrzymałeś się przed wejściem do świątyni, była ogromna, wszelkie elementy na jej powierzchni były koloru białego, wchodząc do jednej z sal, zauważyłeś postać, w kapturze i szacie o tym samym kolorze co cała świątynia, z budowy ciała widziałeś, że jest to kobieta, stała spokojnie na przeciwko wejścia, którym dostałeś się do tego miejsca, nie zadrżała widząc Cię po prostu wypięła dumnie pierś
-Czekałam na Ciebie.
Re: Yuya - Lodowa Świątynia
No i proszę, zapowiada się niezła rozróba. Normalnie wolę załatwiać misje pokojowo, jednak dostałam polecenie z góry że nie muszę się hamować i nawet lepiej będzie, jeśli narobię tu porządnego burdelu. Kto wie, może nie tylko zyskam pokemona ale i się nieco wzbogacę? Wyszczerzyłam się szeroko, mierząc stojącą przede mną kobietę uważnym spojrzeniem.
-I bardzo dobrze, przydałby się może jeszcze czerwony dywan czy fanfary. Kiepsko ci u was z gościnnością... No, ale powiedzmy że wybaczę wam, jeśli zamienisz mojego eevee w... zaraz co tu czcicie? Ah tak, Glaceona! Tylko tak w miarę prędko...
Stanęłam przed nią i skrzyżowałam ręce, mierząc się z nią wyzywająco wzrokiem. Zaraz się przekonamy, na kogo trafiłam.
-I bardzo dobrze, przydałby się może jeszcze czerwony dywan czy fanfary. Kiepsko ci u was z gościnnością... No, ale powiedzmy że wybaczę wam, jeśli zamienisz mojego eevee w... zaraz co tu czcicie? Ah tak, Glaceona! Tylko tak w miarę prędko...
Stanęłam przed nią i skrzyżowałam ręce, mierząc się z nią wyzywająco wzrokiem. Zaraz się przekonamy, na kogo trafiłam.
Yuya- Liczba postów : 1852
Birthday : 04/02/1996
Kapałanka ściągnęła kaptur z głowy i zerknęła na Ciebie lodowatym spojrzeniem, jej oczy były idealnie białe, bez żadnej skazy wyglądało to jednocześnie przerażająco jak i ciekawie
-Wybacz mi jednak nie jestem w stanie Ci pomóc- odpowiedziała spokojnie i poprawiła jeden z blado niebieskich loków, który opadł jej na twarz po ściągnięciu kaptura
-Te słowa jak na razie mnei nie przekonały- dodała po chwili, widziałaś, że ni odrobinkę się Ciebie nie boi.
-Wybacz mi jednak nie jestem w stanie Ci pomóc- odpowiedziała spokojnie i poprawiła jeden z blado niebieskich loków, który opadł jej na twarz po ściągnięciu kaptura
-Te słowa jak na razie mnei nie przekonały- dodała po chwili, widziałaś, że ni odrobinkę się Ciebie nie boi.
Słysząc odpowiedź kobiety uśmiechnęłam się. Bardzo dobrze że trafił się ktoś hardy, ciepłe kluchy to byłaby prawdziwa nuda!
-No dobrze, czyli nie jesteś z tych co z płaczem godzą się na wszystko... Doskonale! W takim razie jak to rozegramy? Pojedynek pokemonów? Walka na miecze? A może coś spokojniejszego... na przykład szachy?
Czekałam na jej odpowiedź rozglądając się ciekawie. Nie byłam pewna na ile mogę sobie pozwolić, no i na co stać stojącą przede mną osobę. Wyglądała dość nietypowo. Magia? Niee, chyba przesadzam. Oby. Nie miałam najmniejszej ochoty zostać zamieniona w loda na patyku.
Z drugiej strony nie miałam jeszcze jakiegoś konstruktywnego pomysłu na przekonanie jej do pomocy mi. Założyć dźwignię? Uciąć rękę albo nogę?
-No dobrze, czyli nie jesteś z tych co z płaczem godzą się na wszystko... Doskonale! W takim razie jak to rozegramy? Pojedynek pokemonów? Walka na miecze? A może coś spokojniejszego... na przykład szachy?
Czekałam na jej odpowiedź rozglądając się ciekawie. Nie byłam pewna na ile mogę sobie pozwolić, no i na co stać stojącą przede mną osobę. Wyglądała dość nietypowo. Magia? Niee, chyba przesadzam. Oby. Nie miałam najmniejszej ochoty zostać zamieniona w loda na patyku.
Z drugiej strony nie miałam jeszcze jakiegoś konstruktywnego pomysłu na przekonanie jej do pomocy mi. Założyć dźwignię? Uciąć rękę albo nogę?
Kobieta wyciągnęła przed siebie obie dłonie, zaczęła tworzyć coś na kształt szachownicy, miałaś chyba dostać to czego chciałaś, jednak po chwili jej dłonie zadrżały mocno, a ona upadła na kolana. Chwila słabości? Wizja?
-Wybacz jednak, gra w szachy to zły pomysł, udowodnij mi jak silnym jesteś trenerem, z tego co wiem masz tylko jednego pokemona przy sobie więc idealnie, stworzenie masz już wybranę pozwól, że wezwę swojego pokemona- powiedziała podnosząc się z ziemi, po chwili uderzyła w dwa sopelki lodu wiszące z sufitu, nie musiałyście długo czekać na odpowiedź, po chwili w sali zjawiło się takie stworzenie:
-Wybacz jednak, gra w szachy to zły pomysł, udowodnij mi jak silnym jesteś trenerem, z tego co wiem masz tylko jednego pokemona przy sobie więc idealnie, stworzenie masz już wybranę pozwól, że wezwę swojego pokemona- powiedziała podnosząc się z ziemi, po chwili uderzyła w dwa sopelki lodu wiszące z sufitu, nie musiałyście długo czekać na odpowiedź, po chwili w sali zjawiło się takie stworzenie:
Ciekawie przyglądałam się tworzeniu szachownicy, ale w ostatnim momencie kobitka zachwiała się. Proszę proszę, czyżby nie była taka mocna na jaką stara się wyjść? Warto to zapamiętać. Gdy jednak pojawiła się kolejna propozycja byłam średnio zadowolona - dla trenera pojedynki to najlepszy sposób rozstrzygania konfliktów, jednakże aktualnie posiadałam przy sobie tylko jednego - Eevee, którego widziałam pierwszy raz w życiu na oczy. To nie będzie to samo co walka ze znanym mi stworkiem, do którego mam zaufanie... w dodatku ten tutaj ma dość trudny charakter. No cóż, bywa. Wywołałam pokemona i kucnęłam przy nim.
-Witaj eevee! Jestem Yuya i będę twoją nową opiekunką. W tej chwili jesteśmy w lodowej świątyni, a naszym celem jest pokonanie tego pokemona tutaj - wskazałam na Glaceona - by umożliwić ci ewolucję w takiego właśnie malucha. Ładny, prawda? Włada mocami lodu. Jeśli się postaramy ty również będziesz mógł to robić!
Odwróciłam się przodem do kapłanki, gotowa stanąć do bitwy.
-Eevee, na początek Baby-Doll Eyes! Quick Attackiem podbiegnij od tyłu do przeciwnika i ugryź go w zadek Bite! Ataki dystansowe zbijamy Swift!
Na początek nie wołałam wiele, muszę przekonać się na co stać mojego nowego towarzysza.
-Witaj eevee! Jestem Yuya i będę twoją nową opiekunką. W tej chwili jesteśmy w lodowej świątyni, a naszym celem jest pokonanie tego pokemona tutaj - wskazałam na Glaceona - by umożliwić ci ewolucję w takiego właśnie malucha. Ładny, prawda? Włada mocami lodu. Jeśli się postaramy ty również będziesz mógł to robić!
Odwróciłam się przodem do kapłanki, gotowa stanąć do bitwy.
-Eevee, na początek Baby-Doll Eyes! Quick Attackiem podbiegnij od tyłu do przeciwnika i ugryź go w zadek Bite! Ataki dystansowe zbijamy Swift!
Na początek nie wołałam wiele, muszę przekonać się na co stać mojego nowego towarzysza.
No i walka się rozpoczęła, kapłanka nie mówiła wiele do swojego pokemona, jakby rozumieli się bez słow, wszystko zaczęło się dość nieprzyjemnie dla Ciebie, a dokładniej lodowy pokemon zamroził całą posadzkę za pomocą ice beama, przez co twój mały podopieczny zaczął się ślizngać po zamarźniętej posadzce, twój pokemon starał się nie wyglądał na takiego ale dawał z siebie dość spore jego szybkość zwiększyłą się, i zaatakował swiftem, jedyny plus że ten atak zawsze trafia
eevee: 89%
vsglaceon: 91%
Skrzywiłam się nieco widząc zamrożoną posadzkę, jednak byłam zadowolona z pokemona - widział mnie po raz pierwszy, jednak słuchał się komend i starał się. Dla mnie to było dużo, nie wymagam od pokemona bóg wie jakiej siły - jednak nie lubię mazgajów, którzy poddają się ledwie zaczęli.
-Doskonale Eevee! Na razie działamy raczej defensywnie, nie ślizgamy się na oślep po całej podłodze tylko używamy Swifta! Jeśli Glaceon zbliży się, łap g Bite i nie puszczaj!
Cóż, może być trudno. Na lodzie Glaceon ma znaczną przewagę... a może by tak dałoby się ją nieco zniwelować?
-Mam pomysł! Użyj więcej Swift, jednak w lodowisko! Postaraj się je poszczerbić gwiazdkami, tak by powierzchnia nie była gładka i żebyś dał radę po niej chodzić!
-Doskonale Eevee! Na razie działamy raczej defensywnie, nie ślizgamy się na oślep po całej podłodze tylko używamy Swifta! Jeśli Glaceon zbliży się, łap g Bite i nie puszczaj!
Cóż, może być trudno. Na lodzie Glaceon ma znaczną przewagę... a może by tak dałoby się ją nieco zniwelować?
-Mam pomysł! Użyj więcej Swift, jednak w lodowisko! Postaraj się je poszczerbić gwiazdkami, tak by powierzchnia nie była gładka i żebyś dał radę po niej chodzić!
Twój nowy pokemon starał się w walce jak mógł bite trafiło dobrze i lisek poszarpał lodowego pokemona po czym oberwał Ice Beam, po chwili swifty zaczęły rozbijać taflę lodu przez co przewaga przeciwnika malała co chwilę, oba pokemony walczyły zaciekle do momentu aż avalanche zasypało twojego pokemona, eevee szybko wyskoczył i zaatakował swiftem
Eevee 74% Glaceon 74%
Eevee 74% Glaceon 74%
Cieniu- Admin
- Liczba postów : 3460
Birthday : 07/04/1991
W miarę upływu czasu szło coraz lepiej, Eevee przestał ślizgać się jak kostka mydła i mógł w miarę dobrze atakować. Problemem był brak silnych ataków, co oznaczało, że będziemy musieli postawić na więcej słabszych.
-Brawo Eevee! Teraz użyj Sand-attack, ale z pomocą śniegu! Nasyp Go Glaceonowi w oczy! Skoro już nie ślizgasz się przypadkowo użyj Quick Attack i pojawi się za Glaceonem, by ugryźć go w nogę Bite! Postaraj się trafić w kostkę, być może uda nam się go spowolnić... albo i okulawić. Uciekaj przed Avalanchami Quick Attackiem, zaś z dystansu zasypuj go Swiftem!
Proszę proszę, możemy to wygrać! Uśmiechnęłam się do swojego pokemona, zerkając jak tam się ma kapłanka.
-Brawo Eevee! Teraz użyj Sand-attack, ale z pomocą śniegu! Nasyp Go Glaceonowi w oczy! Skoro już nie ślizgasz się przypadkowo użyj Quick Attack i pojawi się za Glaceonem, by ugryźć go w nogę Bite! Postaraj się trafić w kostkę, być może uda nam się go spowolnić... albo i okulawić. Uciekaj przed Avalanchami Quick Attackiem, zaś z dystansu zasypuj go Swiftem!
Proszę proszę, możemy to wygrać! Uśmiechnęłam się do swojego pokemona, zerkając jak tam się ma kapłanka.
Walka dalej trwała, przewaga lodowego pokemona mimo tego, że była dośc spora, nie dawała się się już aż tak we znaki, twój pokemon miał już sporo zwiększoną szybkość, łatwiej było mu unikać ataków przeciwnika i w przerwach od unikania po prostu rzucał się z atakami na swojego przeciwnika, jak na razie pokemony nie były aż tak zmęczone, więc walka nawet dobrze się nie zaczęła jakby niw było
Eevee 58 %
Glaceon 57%
Zabawa trwała w najlepsze, Eevee też się chyba rozkręcał. Mało tego, wbrew moim obawom radził sobie naprawdę dobrze! Teraz tym bardziej trzeba się jednak pilnować, żebyśmy upojeni nadchodzącym zwycięstwem nie zaprzepaścili tego w decydującej chwili.
-Doskonale Eevee! Teraz pora na małe ułatwienie, gdy będziesz miał chwilę użyj Tail Whip i osłab obronę naszego przeciwnika. Nowym manewrem będzie natomiast użycie Bite i Swift w momencie odczepiania się, taki ciąg, który pozwoli nieco zachwiać przeciwnikiem i zachować czas. Podstawą niech jednak wciąż będzie Quick Attack, dzięki któremu unikniesz potężnych ciosów Glaceona i dasz radę atakować go od tyłu! Trzymaj się mały, idzie nam znakomicie!
Zawzięcie kibicowałam pokemonowi - wszak doping to ważna rzecz!
-Doskonale Eevee! Teraz pora na małe ułatwienie, gdy będziesz miał chwilę użyj Tail Whip i osłab obronę naszego przeciwnika. Nowym manewrem będzie natomiast użycie Bite i Swift w momencie odczepiania się, taki ciąg, który pozwoli nieco zachwiać przeciwnikiem i zachować czas. Podstawą niech jednak wciąż będzie Quick Attack, dzięki któremu unikniesz potężnych ciosów Glaceona i dasz radę atakować go od tyłu! Trzymaj się mały, idzie nam znakomicie!
Zawzięcie kibicowałam pokemonowi - wszak doping to ważna rzecz!
6/6 nic więcej pisać nie muszę prawda? Wykazałaś się dawałaś kilka rodzajów walki, zaproponowałaś brawo tyle.
Gleaceon
brak płci
lvl: 18
charakter: Dość leniwy psiak, o niewielu zainteresowaniach, jego podejście jest dość dziwne, najlepiej gdyby ktoś nosił go na rękach, walczył za niego, w sumie jedzenie toż mógłby dostawać jako papkę, wygodniej się przecież to je, czasami "odłącza" się od rzeczywistości, a pewne rzeczy trzeba mu powtarzać kilka razy
ataki: helping hand, growl, tackle, tail whip, sand attack, baby doll eyes, swift, quick attack, bite, icy wind, frost breath
Similar topics
» Lioli -Lodowa Świątynia
» Świątynia Niepewności
» Nikotynka- Świątynia Natury
» Shura- Świątynia Umysłu
» Lionheart- Świątynia Umysłu
» Świątynia Niepewności
» Nikotynka- Świątynia Natury
» Shura- Świątynia Umysłu
» Lionheart- Świątynia Umysłu
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Eventy
Strona 1 z 1