Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
VI generacja pokemon
+20
Lionheart
BlackBeard
Nikotynka
Run
berry
OccuredJakub12
Wilk
Steus Arios
Miramato
Mruczek
Koori
Ellen
Wojas021
Bezimienny
Yuya
Cieniu
JoJo
Timothy
Tedd
Ghuji
24 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Rozmowy :: Nowinki ze świata pokemon
Strona 5 z 7
Strona 5 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: VI generacja pokemon
LOL. A mi się podoba ten Mewtwo. Co do starterów to.. aka. wodny i trawiasty do mnie trafia, zaś ognisty kompletnie nie.
Lionheart- Wicemistrz PokeHelvetti
- Liczba postów : 1365
Birthday : 15/02/1997
nie, nie lubię Nuzleafa. Wolę już z roślinnych tego jeżyka... um... tego z tym różowym kwiatkiem, jak on miał... A! shaymin!
Koori- Liczba postów : 1285
Birthday : 17/08/1995
Jeżeli żabka będzie Water/Fighting to pierwsze wrażenie dobre jednak na mnie zrobiła Denerwowało mnie, że jedynym fightingiem waterowym był Poliwrath, a potem już chyba żadnego nie było. Chociaż dalej uważam, że evo Mijumaru powinny być Fighting :/ Mam tylko nadzieję, że dadzą jakiegoś uber w miarę poke-wilka i jakiegoś pokemona Electric/Fighting
Wilk- Liczba postów : 582
Birthday : 24/02/1995
Poke-wilk nie ważne jakim typem by był chciałbym do DT.
Co do water-fighting poliwrath jest strasznie beznadziejny powinni wymyślić coś lepszego jak wodny Blaziken czy coś.
Co do water-fighting poliwrath jest strasznie beznadziejny powinni wymyślić coś lepszego jak wodny Blaziken czy coś.
Cieniu- Admin
- Liczba postów : 3460
Birthday : 07/04/1991
Popieram. Nie dość, że na razie nie ma żadnego konkretnego poke-wilka, to wszystkie pseudo-wilki są dość marne No może Electrike jest w miarę, w miarę, Mightyena słaby moveset i słabe staty, a Arcanine bardziej na bazie psa. Mogliby zrobić coś al'a Garumon z Digimonów Najpierw mały wilczek Garumon, potem Garurumon i na koniec z podtypem Fighting WereGarurumon. Ten pokemon momentalnie stałby się moim numerem 1. A typ np. jak Scraggy albo Ice/Fighting.
Nom, Poliwrath był taki nijaki, w mandze owszem, ale w grach i anime był taki sobie
Nom, Poliwrath był taki nijaki, w mandze owszem, ale w grach i anime był taki sobie
Ooo tak! Poke-wilk! Zdecydowanie jestem za. Mogliby zrobić coś na bazie nie Ice/Fightning, bo mogłoby to głupio wyglądać, ale np. Ice/Rock. Elekrtike nie jest najfajniejszy, Poochyena i Mightyena to bardziej jakieś kojoty, Growlithe pies, Houdour i Houndoom też bardziej psowate...
Manectric to tak jakby wilk, Mightyena to hiena, a reszta to psiaki A co do Ice/Rock to ja bym nie chciał, bo każdy by klepał takiego pokemona (w cholerę weaknessów), ale w sumie jakby był albo stalowy, a ostatnie evo stalowo-walczący. Mógłby mieć mniej dużo sp. attacku od Lucario, ale trochę więcej speeda np. Ewentualnie np. Earth/Fighting
Chyba Ground/Fightning xD
W sumie mogliby zrobić taki typ np Grass/Steel. Takiego jeszcze nie widziałem, a mogłoby ciekawie wyjść, nie sądzisz? Z tym, że Grass pokemony są słabe(jak dla mnie), ale za to typ Steel by to nadrabiał. Wyobraź sobie taki atak: Steel Leaf xD
W sumie mogliby zrobić taki typ np Grass/Steel. Takiego jeszcze nie widziałem, a mogłoby ciekawie wyjść, nie sądzisz? Z tym, że Grass pokemony są słabe(jak dla mnie), ale za to typ Steel by to nadrabiał. Wyobraź sobie taki atak: Steel Leaf xD
Grass/Steel jest już Ferrothorn czy jakoś tak. Ale co do poksow, t Ice/Rock leciałby gorzej niż Tyranitar. Steelx4, fightingx4, groundx2, waterx2, rockx2, grassx2. Więc taki pok nie ma życia xd ale racja, mogli by wykminić teraz połączenie ataków takie bardziej uniwersalne, oryginale, takie jak nie było do tej pory np:
Electric/Fighting
Psychic/Electric
Dragon/Fighting
Fihting/Ghost.
albo coś w uj nie w ich stylu:
Grass/Fire
Water/Grass (Jest tylko ten zasrany Lidikolo)
Fire/Water
Takie typy, bylby dla siebie zupełnym przeciwieństwem przez co kozaczyły by w grach ;d
Electric/Fighting
Psychic/Electric
Dragon/Fighting
Fihting/Ghost.
albo coś w uj nie w ich stylu:
Grass/Fire
Water/Grass (Jest tylko ten zasrany Lidikolo)
Fire/Water
Takie typy, bylby dla siebie zupełnym przeciwieństwem przez co kozaczyły by w grach ;d
Bezimienny- Liczba postów : 2057
Birthday : 20/04/1994
Mógłby być też na przykład pok taki:
forma podstawowa - typ Fire, np jakiś z lawy, podobny do slugmy
1 ewolucja - Fire/Water, np coś w podobie to Grotle'a, tylko bez roślinek. Taka skała z gejzerem pary na czubku
2 ewolucja - Water/Grass, np torterra, tylko zamiast tego drzewka wodospad. Taki pok byłby innowacją xD
Ale to tylko marzenia wariata nakręconego czekoladą za krew xD
forma podstawowa - typ Fire, np jakiś z lawy, podobny do slugmy
1 ewolucja - Fire/Water, np coś w podobie to Grotle'a, tylko bez roślinek. Taka skała z gejzerem pary na czubku
2 ewolucja - Water/Grass, np torterra, tylko zamiast tego drzewka wodospad. Taki pok byłby innowacją xD
Ale to tylko marzenia wariata nakręconego czekoladą za krew xD
Coś widzę twoją wizję tak jak twórcy DragonCity xd
no o takiego "wodospadowego" smoka mi chodziło, ale bardziej coby jak wyspa wyglądał xD
A tak zmieniając temat:
wiadomość z serebii na temat Mewthree(xD)
Nowy pokemon serii X i Y.
W skrócie: nowa forma mewtwo jest potwierdzona. Nie wiadomo, czy to jego kolejna forma(typu Dialga/Primal Dialga) czy ewolucja(!). o wy na to? Toż to chore!
A tak zmieniając temat:
wiadomość z serebii na temat Mewthree(xD)
Nowy pokemon serii X i Y.
W skrócie: nowa forma mewtwo jest potwierdzona. Nie wiadomo, czy to jego kolejna forma(typu Dialga/Primal Dialga) czy ewolucja(!). o wy na to? Toż to chore!
Ma mewthree dziwaczne różowe paluszki O_O
A co do wymyślonych poków, to mnie ostatnio do głowy przyszedł pok typu steel-taka mecha godżilla. Pierwszy malutki z nakręcaną korbką na plecach, a dalej takie wielkie bydlę w stylu Aggrona lub Tyranitara <3
A co do wymyślonych poków, to mnie ostatnio do głowy przyszedł pok typu steel-taka mecha godżilla. Pierwszy malutki z nakręcaną korbką na plecach, a dalej takie wielkie bydlę w stylu Aggrona lub Tyranitara <3
Yuya- Liczba postów : 1852
Birthday : 04/02/1996
Fire/Grass
Pokemon Papryczka Chilli Jeden z moich ulubionych fakemonów tylko nie chce mi się go szukać. Chyba nie trzeba tłumaczyć jak to działa ;D
Water/Fire
Zawsze chciałem coś posługującego się parą wodną
Mewthree IMHO nie taki zły, mogło być znacznie gorzej.
Bardziej negatywnie podchodzę póki co do reszty...
Startery:
a) trawiasty mi się nie podoba, zresztą nie jestem fanem tego typu a jedyny trawiasty starter którego lubię to Treecko.
b) Gdyby nie fakt, że to kolejna pokeżaba... Uratują się tylko jeśli w kolejnych ewolucjach nie stanie się bardziej humanoidalna tak jak np. familia Poli czy Croagunk. Jak zostanie żabą, a nie żaboludem może być fajny. Ciekawi też mnie typ.
c) Póki co mój fav. Nie wiem sam, po prostu mi się podoba. Miałem jednak podobnie ze Snivy a jej eva wszystko zepsuły. Jak będzie ogień/walka to skopie im dupy zawłaszcza, że to fenek {kurę jeszcze jakoś przebolałem}. Mam nadzieje, że te evo co ktoś wrzucił to fejk...
O CO CHODZI Z HUMANOIDAMI? CZEMU ONI TAK UPARCIE STAWIAJĄ TE POKI NA DWIE ŁAPY?
Eveelucja - nie wiem, nie obchodzi mnie to za bardzo. Nie jestem fanem żadnej z poprzednich. Glaceon i Esspeon ok, reszta nic ciekawego.
Robaczek jest znośny, natomiast Ptaszek z Kapturem bardzo mi się podoba. Jak będzie miał ciekawe ewo i typ to może powalczy z moim ulubionym ptaszyskiem Honchkrowem [shiny Honch > all]. Mam jednak nadzieje, że nie będzie kolejnym lot/ciemność
Bóbr i Kot.... HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Pokemon Papryczka Chilli Jeden z moich ulubionych fakemonów tylko nie chce mi się go szukać. Chyba nie trzeba tłumaczyć jak to działa ;D
Water/Fire
Zawsze chciałem coś posługującego się parą wodną
Mewthree IMHO nie taki zły, mogło być znacznie gorzej.
Bardziej negatywnie podchodzę póki co do reszty...
Startery:
a) trawiasty mi się nie podoba, zresztą nie jestem fanem tego typu a jedyny trawiasty starter którego lubię to Treecko.
b) Gdyby nie fakt, że to kolejna pokeżaba... Uratują się tylko jeśli w kolejnych ewolucjach nie stanie się bardziej humanoidalna tak jak np. familia Poli czy Croagunk. Jak zostanie żabą, a nie żaboludem może być fajny. Ciekawi też mnie typ.
c) Póki co mój fav. Nie wiem sam, po prostu mi się podoba. Miałem jednak podobnie ze Snivy a jej eva wszystko zepsuły. Jak będzie ogień/walka to skopie im dupy zawłaszcza, że to fenek {kurę jeszcze jakoś przebolałem}. Mam nadzieje, że te evo co ktoś wrzucił to fejk...
O CO CHODZI Z HUMANOIDAMI? CZEMU ONI TAK UPARCIE STAWIAJĄ TE POKI NA DWIE ŁAPY?
Eveelucja - nie wiem, nie obchodzi mnie to za bardzo. Nie jestem fanem żadnej z poprzednich. Glaceon i Esspeon ok, reszta nic ciekawego.
Robaczek jest znośny, natomiast Ptaszek z Kapturem bardzo mi się podoba. Jak będzie miał ciekawe ewo i typ to może powalczy z moim ulubionym ptaszyskiem Honchkrowem [shiny Honch > all]. Mam jednak nadzieje, że nie będzie kolejnym lot/ciemność
Bóbr i Kot.... HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Gekuś- Liczba postów : 26
No i nowy trailer poke filmu-po japońsku, jak zwykle:
https://www.youtube.com/watch?v=rTyPZGdEyyc&feature=player_embedded
Uwaga uwaga! Na końcu mamy też... Silveona! Co ciekawe pok jest w jakiejś różowej ramce, w której mogę wyłapać serduszko.
Muszę przyznać, nie prezentuje się tak źle jak na początku myślałam. Mogłabym go nawet polubić... gdyby nie te przeklęto oczy! Wszystkie eveelucje mają oczy czarne, a ten tu jak pieść do oka pasuje -_-
https://www.youtube.com/watch?v=rTyPZGdEyyc&feature=player_embedded
Uwaga uwaga! Na końcu mamy też... Silveona! Co ciekawe pok jest w jakiejś różowej ramce, w której mogę wyłapać serduszko.
Muszę przyznać, nie prezentuje się tak źle jak na początku myślałam. Mogłabym go nawet polubić... gdyby nie te przeklęto oczy! Wszystkie eveelucje mają oczy czarne, a ten tu jak pieść do oka pasuje -_-
No i kolejne poki ujawnione.
http://pokemony.com/6gen/1.jpg
Możliwość wybrania koloru włosów/skóry protagonisty. Region nazywa się Karosu.
http://pokemony.com/6gen/2_2.jpg
Okładki gier.
http://pokemony.com/6gen/3.jpg
http://pokemony.com/6gen/1.jpg
Możliwość wybrania koloru włosów/skóry protagonisty. Region nazywa się Karosu.
http://pokemony.com/6gen/2_2.jpg
Okładki gier.
http://pokemony.com/6gen/3.jpg
Ellen- Liczba postów : 677
Birthday : 04/02/1997
Nowa forma Mew... ciągle tylko te formy legendarnych pokemonów, było już np. u Shaymina. Poza tym to ten trailer coraz bardziej mnie nakręca do premiery nowego folmu jak i gier X i Y.
TheNeyar- Liczba postów : 326
Birthday : 22/01/1999
Czemu to zolte cos wyglada mi na evo mawile? przerazajace musze przyznac, nie dam evo swojej Kallisto w cos takiego
Nowo ujawnione poki wyglądają dość fajnie. Chociaż jak dla mnie mogliby dać w końcu jakiegoś fajniejszego poke-ptaka. Chociaż samo to że zna NItro Charge daje mały +. A co do jaszczurki, to na bank nie będzie pre-ewolucja Mawile. Dlaczego? Ten tutaj to jaszczurka o typach Elektro/Normal, a mawile to muchołówka o typie Steel. Więc nie ma nawet takiej możliwości.
Czy wiadomo już o tym, że ma być ewolucja Farfetch'da? Słyszałem takie pogłoski i różne plotki, może to być bzdura. Pytam tylko z ciekawości
Jeśli tak to jestem ciekaw jak to coś by wyglądało. Mam nadzieje że tą kaczke z porem jakoś by urozmaicili, ale szczerze to w to wątpię ;x
Narzekali ludzie, że był on jednym z najsłabszych poków z I geny, jest wręcz tzw "zapychaczem" . A co sądzicie o tych Genectach w trailerze? Słyszałem, że to pokemony stworzone przez ludzi, tak samo jak Mewtwo, raczej tak wyglądają. Działka laserowe lol
Sorry za double post, ale został dodany nowy trailer do nowości na temat VI geny.
Gameplay
Jeżdżenie na kózce YAY! Po za tym pokazano nowo ujawnione 4 pokemony w walce. Po za tym (powtarzam się -_-), zauważyliście, że region (tam jest pokazany mały obrazek na tym skanie), przypomina Francję? Wcześniej pokazywana niby Wieża Eifela już trochę mówiła o tym.
Skan
Gameplay
Jeżdżenie na kózce YAY! Po za tym pokazano nowo ujawnione 4 pokemony w walce. Po za tym (powtarzam się -_-), zauważyliście, że region (tam jest pokazany mały obrazek na tym skanie), przypomina Francję? Wcześniej pokazywana niby Wieża Eifela już trochę mówiła o tym.
Skan
Powiem wam że jak patrze na te wszystkie nowinki z 6 geny w necie, to ta gena coraz bardziej przypada mi do gustu. Artyści juz wzięli się do roboty i majstrują zaczepiste img nowych poksów:
Zapowiada się elegancko, bynajmniej te pokemony są fajne, o! Mam nadzieje że nie spieprzą tego przyszłymi ewolucjami czy innymi stworkami.
Zapowiada się elegancko, bynajmniej te pokemony są fajne, o! Mam nadzieje że nie spieprzą tego przyszłymi ewolucjami czy innymi stworkami.
Mnie tylko nie pasi to elektryczne coś, dziwny stworek. Poza tym ptaszek ma przerażająco wytrzeszczone oczy... ale z drugiej strony jest jakiś taki sympatyczny.
Wciąż mówię wam, że nowe typy to będzie Fairy i Sound. Ahhh, do października tak daleko...
Wciąż mówię wam, że nowe typy to będzie Fairy i Sound. Ahhh, do października tak daleko...
Strona 5 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» NOWE ANIME POKEMON!- Pokemon Origins
» Nowa Generacja! Miejsce w KP!
» Generacja 1 - Kanto - Schemat
» Generacja 1 - Kanto - Rezerwacje
» Tworzymy PokeDex - Generacja I - Kanto
» Nowa Generacja! Miejsce w KP!
» Generacja 1 - Kanto - Schemat
» Generacja 1 - Kanto - Rezerwacje