"Wunschpunsch!" - gra Sury.

2 posters

Strona 2 z 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

"Wunschpunsch!" - gra Sury. - Page 2 Empty Re: "Wunschpunsch!" - gra Sury.

Pisanie by Sura Sro Lut 20, 2013 11:40 pm

- Too, moooże... jeżeli nie masz ochoty mi pomóc szukać tej sali to poszukajmy jakiegos noclegu. Co ty na to? Ty sobie odpoczniesz na łóżeczku, ja dam Ci piwko...

Uśmiecham się z myślą, że pewnie to go przekona

-... przynosząc Ci je do łóżka. A następnego dnia, jak odpoczniemy poszukamy tej głupiej sali. Co ty na to?

Patrzę na Onizukę błagalnym wzrokiem i kuszę go swoimi oczkami mrugając szybko rzęsami.
Sura
Sura

Female Liczba postów : 49
Birthday : 12/05/1995

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Sro Lut 20, 2013 11:51 pm

- Teee... Suuura. Ty chyba masz coś z oczami, bo napierdalasz nimi jak jakieś dziecko z chorobą! Wpadło Ci coś do oka?
Nie wytrzymałaś i tak mu pieprznęłaś piąchą, że aż nabiłaś mu guza. Przynajmniej w trymiga wytrzeźwiał. Poszliście do pobliskiego centrum pokemon.

- Eee no ten. Przy okazji wyzdrowiej pokemony. Daj je Joy, a ja idę już zobaczyć pokój.
Wilk
Wilk

Male Liczba postów : 582
Birthday : 24/02/1995

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Czw Lut 21, 2013 12:30 am

- Tylko nigdzie już nie łaź... nie chce mi się bawić w chowanego. I jak załatwisz pokój, bądź pokoje przyjdź do mnie. Bo nie chce mi się ciebie szukać.

Lekko z grymasem na twarzy, wyciągam wszystkie swoje pokeballe i daję je siostrze Joy.

- Proszę, zaopiekuj się nimi.

Uśmiechnęłam się do siostry i czekam na Onizukę.
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Czw Lut 21, 2013 11:20 am

Siostra Joy zabrała Twoje pokemony i po chwili przyszedł do Ciebie Onizuka.
- No no noo! Apartament to może nie jest, ale za to mamy dwuosobowe łóżko! Juhu!

Ty zrobiłaś minę jakbyś miała zemdleć i po chwili Onizuka dodał:
- Wbuhaha! To był żart. No to co masz zamiar teraz robić? Ja idę się zdrzemnąć. Tu masz klucz w razie czego.
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Czw Lut 21, 2013 2:27 pm

- Przestraszyłeś mnie tą informacją o jednym łóżku... i dzięki za klucz do pokoju. Pójdę odpocząć i wrócę później po moje pokemony. A następnego dnia obmówimy plan działania.

Biorę klucz od Onizuki i idę do swojego pokoju. Idę do łazienki obmyć twarz i kładę się do łóżka.
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Czw Lut 21, 2013 9:00 pm

Poszłaś się najsampierw umyć i o dziwo łazienka nie była taka zła. Oczywiście luksus również to nie był, ale dawało radę. Po spokojnym umyciu się, poszłaś spać. Była to dla Ciebie ulga, bo wyspałaś się i nie miałaś koszmarów. Rozejrzałaś się po pokoju, a Onizuka dalej spał i chrapał.
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Czw Lut 21, 2013 9:49 pm

Ziewam

- Mm... jak dobrze mi się spało.

Wstaję z łóżka i idę do łazienki, aby się ogarnąć. Obmywam twarz i robię sobie makijaż. Odkładam wszystko na miejsce i schodzę po cichutku na dół do siostry Joy, aby odebrać swoje pokemony.

- Dzień dobry...
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Czw Lut 21, 2013 10:51 pm

- A to Ty! Twoje pokemony mają się świetnie, tylko chyba ostatnio mniej uwagi im poświęcasz. Dbaj o nie! Papaa
Siostra Joy dała Ci pokemony, a Ty mogłaś spokojnie przechodzić do dalszego planu dnia.
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Czw Lut 21, 2013 11:36 pm

W myślach

- ... chyba rzeczywiście ostatnio zaniedbałam moje pokemony. Czas to zmienić!

Zabieram wszystkie pokemony i wchodzę do pokoju w którym jest Onizuka. Przed samymi drzwiami wypuszczam wszystkie moje pokemony i mówię do nich po cichutku

- Na trzy cztery wchodzimy do pokoju i budzimy Onizukę. Miejmy nadzieję, że śpi jeszcze...
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Pią Lut 22, 2013 12:04 am

Weszliście do pokoju z hukiem, a Onizuka już siedział przy stoliku pijąc herbatkę po angielsku, z paluszkiem odstającym i czytał jakiegoś... Świerszczyka... No cóż, efekt się nie udał, ale za to spojrzał na Was jak na idiotów i rzekł:
- Witaj Suro. Jakie dzisiaj mamy plany?
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Pią Lut 22, 2013 12:33 am

- Hi hi hi ...

Stanęłam na środku pokoju i podrapałam się po główce z wielkim, głupkowatym uśmiechem na twarzy. Po czasie uspokojenia się

- Co za nieudane wejście... no, ale cóż. Rozerwaliśmy się trochę. A co do planów to... zaniedbałam ostatnio pokemony więc... może najpierw pójdziemy na jakiś spacer, na lody. Co ty na to? A potem poszukamy tej sali.

Siadam na swoim łóżku czekając na odpowiedź. Przy okazji zaczepiam pokemony i drapię je po brzuszkach.
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Pią Lut 22, 2013 12:45 am

- Lody powiadasz...?
I jak magiczne hasło, Onizuka to usłyszał, zrzucił monokl, świerszczyka i herbatę. Wrzasnął "łuuuhuuu!" i ruszyliście na spacer. Pokemony były zadowolone z relaksu, ale czuły się chyba zazdrosne, bo trudno było dogodzić każdemu z nich. Szliście tak sobie, a nawet spacerowaliście, gdy nagle przypadkowo stanęliście przed GYM-em.
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Pią Lut 22, 2013 2:49 pm

Z szokiem

- GYM... nie muszę szukać sali? TAAAAAKK!!! Chyba... wchodzimy Onizuka sprawdzić czy jest tam ta dziewczyna, którą mam pokonać?
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Pią Lut 22, 2013 2:57 pm

Wchodzicie razem do sali. Onizuka nic nie powiedział, po prostu szedł za Tobą. Weszliście i trochę się chyba zawiodłaś. Nie było żadnej areny, ani trenerów. Wyglądało jak domek starców, którzy bawią się kotami. Najbliżej Was jest jakaś paniusia na bujanym fotelu.
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Nie Lut 24, 2013 11:00 am

- To chyba nie jest to czego szukamy... Trzeba będzie się kogoś zapytać.

Wchodzę dalej i witam się.

- Dzień dobry.

Podchodzę do staruszki siedzącej na krześle i pytam

- Wie może pani gdzie mogłabym znaleźć Gym ? Podobno jest tu jakaś dziewczynka którą można spróbować pokonać. Ma na imię Petunia, podobno mistrzyni kotów. Wie może pani coś na ten temat?

Popatrzyłam na staruszkę z nadzieją, że wie coś na ten temat.
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Nie Lut 24, 2013 11:07 am

Staruszka patrzyła na Ciebie swoimi zmęczonymi oczami ze starości i po chwili zasnęła głośno chrapiąc.
- Jeżeli szukasz Petunii, to ją znalazłaś.

Odezwała się starsza Pani elegancko ubrana na fioletowo i trzymając białą torebkę.
"Wunschpunsch!" - gra Sury. - Page 2 074
- To ja jestem Petunia i trochę Ci się pomyliło z tą "dziewczynką" młoda damo. Jestem już niestety stara i doświadczona. Chodźcie za mną.

Poszliście za starszą panią i w pewnym momencie dotarliście na platformę, przy której stała dźwignia. Petunia pociągnęła ją i zaczęliście zjeżdżać w dół. Po chwili byliście na arenie, która wyglądała jak mata, z tym, że było trochę piasku, parę domków dla kotów i czasem zdarzało się zauważyć małe kryjówki w postaci głębokich na metr dziur.
- Możemy zaczynać od razu, ale u nas w Hiken panuje zasada, że wpierw mówimy jakie pokemony wystawiamy. To jak? Pokaż mi swoje dwa pokemony.
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Pon Lut 25, 2013 10:11 pm

- Hmm... trudny wybór.

Zastanawiam się chwilkę nad pokemonami i po chwili:

- Wybiorę Machopa i Turtwiga.
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Pon Lut 25, 2013 10:36 pm

- Machop i Turtwig, widzę, że mądrze przemyślałaś swoją decyzję i wcześniej dowiedziałaś się co nie co o mojej sali. No dobrze, zapraszam do walki. Wpierw zawalczysz z moją Skitty, zaczynaj panienko.
Petunia do walki wybrała takiego pokemona:
"Wunschpunsch!" - gra Sury. - Page 2 Spr_5b_300

Kociak przeciągnął się, po czym trochę pochodził i czekał na Twoje ruchy.
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Sob Mar 02, 2013 9:08 am

- Donatello, najpierw Ty. Zacznij od Stealth Rock, aby wytworzyć kamienie na arenie. Pomogę Ci w dalszej walce. A teraz przejdź do ataku! Zaatakuj go Bullet Seedem kierując strumie pestek w jego twarz. Gdy przeciwnik oberwie, użyj Earth Power i zniszcz pod nim ziemię. Postaraj się aby przeciwnik nie uciekł z dziury. Dlatego zaatakuj go od razu Tackle i używaj w międzyczasie Razor Leaf. Wbij się w niego i przybij go do ziemi. Następnie zaatakuj go serią Bullet Seedów. Schowaj się w którymś z tuneli ,aby przeciwnik nie mógł Ciebie zaatakować z w pewnym momencie wyskocz i zaatakuj go serią Energy Ballów, a następnie użyj Razor Leaf. Absorbem wyssij z niego trochę energii. Gdy lekko osłabnie zaatakuj go Energy Ballem. Po ataku połącz Bullet Seed z Razor Leafem. To będzie niezła mieszanka. Gdy przeciwnik mocno oberwie ponownie Absorbem wyssij z niego trochę energii. I uderz go Energy Ballem. Gdy przeciwnik będzie chciał się schować do domków nie pozwól mu! Zaatakuj go wtedy Energy Ballem i Seed Bomb. A gdy się schowa do jakiegoś domku, zniszcz pod nim ziemię używając Earth Power. Tym samym przeciwnik oberwie. I będzie w tarapatach. Zaatakuj go jeszcze Razor Leafem, a nastepnie Energy Ballem. I zacznij biec w jego stronę używając Tackle. Wbij się w niego i uderz z bliska Energy Ballem. Powodzenia. Pamiętaj aby uniakć ciosów!
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Sob Mar 02, 2013 11:25 am

I tak oto nasz dzielny żółwik ruszył do boju. Zaczął od atakowania swoimi trawiastymi atakami, a potem zniszczył podłoże pod Skittym. Udało się, lecz Skitty była dużo zręczniejsza niż Turtwig, dlatego oberwała tylko trochę Razor Leaf'em, a potem skontrowała to Ice Beam'em! Następnie zaczęła unikać każdego ataku i przywaliła w łeb żółwiowi Iron Tail'em. Zanim zaczęła usypiać kołysanką, Turtwig przywalił jej Energy Ball'em, dzięki czemu udało mu się uniknąć snu.

"Wunschpunsch!" - gra Sury. - Page 2 Spr_b_5b_387 || "Wunschpunsch!" - gra Sury. - Page 2 Spr_5b_300

Turtwig - 84%
Skitty - 76%
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Sob Mar 16, 2013 11:03 pm

- Zacznij od Earth Power, a następnie przywal kotkowi Razor Leafem. Nie pozwalaj jej na to, aby śpiewała kołysankę. Gdy tylko zacznie to robić uderz ją Bullet Seedem. Przejdź do łączenia Energy Ball z Sed Bomb i uderzaj kulami przeciwnika. Po krótkiej seryjce, użyj na nim Seed Bomb. Gdy będzie chciał się bronić w jakikolwiek sposób, nie pozwól mu na to i zniszcz pod nim ziemię Earth Powerem. Za pomocą Tackle, biegnij w jego stronę i uderz go w pyszczek. Gdy oberwie uderz go w brzuch Energy Ballem. Oddalając się od niego uderzaj go Razor Leafem. Gdy odejdziesz na kilka metrów Earth Powerem zniszcz ziemię i uderzaj go Razor Leafem. Gdy tylko będzie chciał się wydostać zniszcz ponownie pod nim ziemię i wyślij serię Seed Bomb. Schowaj się za jednym z domków i z zaskoczenia oddaj mu strzał Energy Ballem. Skieruj promień pestek, Bullet Seed, w jego brzuch, po czym w to samo miejsce popraw ciosy Razor Leafem. Kierując kulę Energy Ball i Seed Bomb uderz go prosto w głowę. Gdy tylko przeciwnik oberwie ponownie zniszcz pod nim ziemię Earth Powerem. Uderzaj go Razor Leafem.
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Sob Mar 16, 2013 11:09 pm

Turtwig dzielnie walczył, ale ciągłe mieszanie Seed Bomb z Energy Ball'em nawet jemu czasami nie wychodziło przez co, Skitty wykorzystywała szybki kontratak, by wyrównywać poziom walki. Na szczęście ciągle przeszkadzało jej niszczenie podłoża pod nią, ale szybko wykorzystała to, że lepiej znała całą arenę i Donatellowi nie udało się ukryć bezpiecznie.

"Wunschpunsch!" - gra Sury. - Page 2 Spr_b_5b_387 || "Wunschpunsch!" - gra Sury. - Page 2 Spr_5b_300

Turtwig - 60%
Skitty - 47%
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Pią Mar 29, 2013 1:11 am

- Earth Powerem zniszcz pod nią ziemię i uderz kotka Energy Ballem. Gdy oddasz strzał rusz na niego z Tackle i wbij się w niego całym sobą, z bliska potraktuj go Razor Leafem, po czym Bullet Seedem uderz go w twarz. Ponownie Earth Powerem zniszcz siemię i okładaj go Razor Leafem! Wytwórz dużą kulę Seed Bomb i rzuć nią w Kotka, następnie uderz go Energy Ballem. Szybko uderz go Bullet Seedem w twarz. Po serii ''pestków'' z paszczy uderz go Seed Bomg i Earth Powrotem zniszcz ziemię i uderz go Seed Bomb. Użyj Absorb na Skitty i Bullet Seedem uderzaj jego nogi. Aby jeszcze bardziej zranić jego kończyny użyj Razor Leaf i po serii uderz go Energy Ballem i zniszcz pod nim ziemię Earth Powerem.
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Wilk Pią Mar 29, 2013 9:29 am

Turtwig dalej napierał bardzo silnymi atakami ofensywnymi i przy okazji zatrzymywał porządnie kotka atakiem Bullet Seed. Na dodatek taktyka z atakowaniem nóg pokemona, też się sprawdziła.

Turtwig - 52%
Skitty - 31%
Wilk
Wilk

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sura Sob Kwi 06, 2013 12:26 pm

- Zniszcz pod nim ziemię Earth Powerem. Po czym uderzaj do Bullet Seedem i dobij Energy Ballem. Postaraj się zaatakować kotka, tak bay na chwilę stracił przytomność i schowaj się za kamieniem. Postaraj się połączyć Energy Ball z Seed Bomb i uderz nim przeciwnika, a następnie zniszcz ziemię Earth Powerem i schowaj się za kamień. Gdy przeciwnik straci ciebie z pola widzenia wyskocz zza kamienia i zaatakuj z zaskoczenia Razor Leafem. Gdy oberwie uderz go Seed Bomb. Za pomocą Tackle biegnij w jego stronę używając w międzyczasie Bullet Seed. Wbij się w niego i uderz go z bliska Absorbem. Skieruj strumień pestek, Bullet Seed w jego nogi, a następnie Razor Leafem uderz jego twarz. Zniszcz ponownie ziemię Earth Powerem i zaatakuj go Seed Bomb, gdy wydostanie się z dziury użyj jeszcze raz Earth Powerem i zaatakuj go Seed Bomb. Gdy wydostanie się z dziury nie oszczędzaj go! Uderzaj kotka Razor Leafem, po czym Bullet Seedem uderz jego brzuch. Aby jeszcze bardziej go zmasakrować wytwórz kule Energy Ball i rzuć ją w jego stronę. Uderzaj go Bullet Seedem i unikaj kontrataków i ogólnie innych ciosów przeciwnika. Nie pozwól mu się chować za kamieniami ani innymi przeszkodami, bądź też w nich. Potraktuj go jeszcze Energy Ballem i Seed Bomb. Używaj ich na przemian po czym skończ Earth Powerem. Gdy wpadnie do dziury nie pozwól mu się z niej wydostać. Dobijaj go Bullet Seedem i Razor Leafem. Jeżeli jednak jakimś cudem uda mu się wydostać uderz go Energy Ballem i Earth Powerem zniszcz pod nim ponownie ziemię. Wykończy go to, ponieważ męczące jest wydostawanie się z dziur. Dobijaj go Seed Bomb. Na sam koniec połącz Bullet Seed z Energy Ballem i uderzaj go na przemian. Razor Leafem uderzaj jego brzuch, a następnie Bullet Seedem jego twarz. Absorbem wyssij końcówkę jego życia. Jeżeli jednak nie wyjdzie to to do samego końca atakuj go Bullet Seedem i Razor Leafem.
Sura
Sura

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 2 z 3 Previous  1, 2, 3  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: