Gra Ao - Ao

3 posters

Strona 7 z 14 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Next

Go down

Gra Ao - Ao - Page 7 Empty Re: Gra Ao - Ao

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 7:38 pm

- Alfred, chciałbyś go mieć? Wraz z twoim Bisharp'em mogliby stworzyć ciekawy duet? Co ty na to? Gligar ewoluuje w Gliscor'a, a to silny ziemno-latający pokemon. Mi się nie przyda, ale jeśli nie będziesz go chciał to z chęcią go złapię, może zbiję trochę na nim kasy. - zapytałem ALfreda po czym zwróciłem sie do Luxio.
- Luxio, jak dobrze pójdzie, stoczymy walkę z tym Gligar'em. Mam nadzieje że jesteś na niego gotowy? - powiedziałem do mojego Syriusza, pokładając w nim wielkie nadzieje, po czym poczekałem na odpowiedź Alfreda. Gdy ten będzie chciał go miec w swoim arsenale, ja zadaje mu ostatnie pytanie.
- ...jednak chciałbym to ja z nim stoczyć swoją walkę. Ty go złapiesz w odpowiedniej chwili, dobrze? Chcę coś sprawdzić wraz z moim Luxio. - dodałem o chwili. Rzecz jasna ż ejak Alfred nie będzie go chciał łapać, to i tak toczę z nim walkę. Werwa, werwa!!
Bezimienny
Bezimienny

Male Liczba postów : 2057
Birthday : 20/04/1994

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Maj 15, 2013 7:42 pm

- Silny, bo silny to on jest i teraz - parsknął Alfred - Ale musiałbym znaleźć Razor Claw. W sumie, czemi nie? Możesz z nim walczyć, tylko nie wiem na co liczysz - rzucił luźną uwagę. Gligar pałający żądzą zemsty patrzył na was i syczał jak czajnik.
Koori
Koori

Liczba postów : 1285
Birthday : 17/08/1995

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 7:50 pm

Co? Na co liczę? Na zwycięstwo! - powiedziałem do alfreda po czym zmotywowałem Luxio do walki.
- No mały, nasz przeciwnik ma nie lada przewagę, jednak my...mamy pewnego asa w rękawie. Postarajmy się wykorzystać go jak najlepiej. Kiedy będzie z Tobą źle to CIę odwołam, nie chcę byś niepotrzebnie cierpiał. Daj z siebie wszystko. - powiedziałem do Syriusza po czym wypuściłem Eevee z Ball'a.
- Eevee, ty obserwuj tą walkę, sądzę że niedługo będzie twój czas na podbicie świata, wiesz? - powiedziałem z uśmiechem na twarzy, kucając do pokemona i głaskając go po główce. Po chwili wziąłem go i położyłem na prawym ramieniu by lepiej widział walkę, z mojej perspektywy.
- Tak więc, Syriusz, zaczynamy! Szybko, Leer! Obniż jej obronę po czym rusz na przeciwnika! Szybko popędź na Gligara, jednak nie atakuj go jeszcze, wyskocz do góry i wystrzel wiązkę Signal Beamu tuż nad nim, by nie odleciał Ci za wysoko w górę. Gdy będziesz opadać, użyj ICE FANG'u i wgryź się w ogon rywala ściągając go na ziemię i boleśnie o nią obijając. Kąsaj nieustannie Gligara tym atakiem, po to by jak najbardziej go zranić. Następnie wyskocz i Signal Beam, wbij go w ziemię!
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Maj 15, 2013 7:54 pm

Eevee pokiwał łebkiem i usiadł, patrząc uważnie. Gligar tymczasem zgrabnie unikał ataków Syriusza, niestety dorwał go Ice Fang. Zdołał się uwolnić z lwich(?) zębów i użył Screech, a potem Faint Attack. Następnie próbował ugryźć Syriusza, ale en użył Signal Beam połączone z Ice Fangiem tak, że nietoperza zmroziło i rzuciło na ścianę. Nawet jednak w tej postaci cały czas używał Screech i Harden.

Gligar = 55% +10% obrony
Luxio= 65% -5% obrony
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 7:59 pm

Syriusz, szybko idzie. Trzymaj się tak dalej. Szybko, użyj Swagger! Tak podwyższysz jej atak, ale jednocześnie wprowadzisz w oszołomienie. Wykorzystaj ten efekt uboczny i wyskocz zza Gligara, przygniatając go swymi łapami i trzymając go cały czas na ziemi. Niech leży na brzuchu, trudniej będzie mu się uwolnić, a wtedy ty zacznij ogryzać go Ice Fangiem! - powiedziałem do Syriusza.
- Widzisz Eevee? Już niebawem, my będziemy tak toczyć boje, jeszcze tego nie robiliśmy, jednak wiem że będziesz prawdziwym tankiem.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Maj 15, 2013 8:03 pm

Gligar dostał z "oszałamiacza" i zdeczkę się wkurzył. Zamiast jednak w Syriusza trafił Poison Fangiem i Faint Attackiem w Eevee, który pokręcił łbem i odszedł kawałek. Gdy po chwili powtórzyło się dokładnie to samo, a Syriusz nie mógł złapać latającego wysoko pokemona, spadającego w dół z wielką szybkością Eevee postanowił działać. Użył Shadow Balla i podkręcił jego siłę Iron Tailem. Gligar dostał i opadł trochę, dzkięki czemu Syriusz złapał ją za ogon i przydusił.

Gligar - 30% +10% def, +5%attk, +confused

Luxio - 65% -10% def

Eevee - 76%
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 8:10 pm

Luxio, wycofaj się. MAm nadzieje że tyle Ci wystarczy. Eevee, skoro się zaangażowałeś, dokończ ta walkę! Szybko Quick Attack! Szybko użyj po tym ataku Iron Tail'a uderzając w głowę skorpiona i wbijając go w ziemię. Następnie Fake Tears i Synchronois'e! Poczekaj teraz na ruch przeciwnika, następnie uniknij go Quick Attack'iem po czym szybko zawróć wyskocz nad niego i wyląduj na nim Take Down'em! Twoja zdolność powinna zwiększyć siłę twoich ataków więc będzie dobrze!
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Maj 15, 2013 8:13 pm

Twoja strategia była super, ale nie zauważyłeś jednego... Gligar również był szybki. Udało mu się uniknąć Iron Tail'a i Take Down'a, za to wprowadził Poison Fang. Jednak przez confuzję nie wycelował dobrze i jego kły wbiły się w elektryzujący kamień, co skłoniło pokemona do zaprzestania walki. Alfred uznał, że wystarczy.
- Pożyczysz mi jeszcze jeden pokeball? Moge gdzieś zgubiłem. Ale spoko, oddam ci oba! - rzucił, patrząc na Gligara pożądliwie. Luxio i Eevee byli zadowoleni.

Luxio +1 lvl
Eevee + 0,70 lvl

+2 pkt frakcji.
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 8:17 pm

Nie ma sprawy, łap! - powiedziałem rzucając Pokeball do Alfreda by ten następnie wyrzucił go w stronę GLigar'a. Obserwowałem co się dzieje z ballem, na to jak długo się kiwa i czy da się złapać za pierwszym razem?
- Skurczybyk był zawzięty, dał radę się przeciwstawić i Eevee i Luxio jednocześnie, imponujące. - pomyślałem obserwując bieg wydarzeń.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Maj 15, 2013 8:21 pm

Pokeball na szczęście "dingnął", na co Alfred zadowolony mruknął coś do siebie. Nagle zauważyłeś, że z Luxio dzieje się coś dziwnego. Szczerzył kły i warczał na Eevee, który odsunął się nieco ze zdziwionym wyrazem pyska. Teraz Syriusz warczał na ciebie i Alfreda, jakby was nie poznając... co się dzieje?
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 8:23 pm

Zadowolony z nowego naszego partnera, który dołączył do naszej ekipy, z niepokojem spojrzałem na Luxio.
- Syriusz, co się dzieje? - zapytałem zdenerwowany, i powoli podszedłem do luxia, kucajac przed nim.
- To ja, Ao. Uspokój się. - dodałem po chwili.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Maj 15, 2013 8:27 pm

Luxio spojrzał na ciebie i w jego oczach zobaczyłeś cierpienie i zrozumienie. Potem zamknąl je i położył się. Zaryczał przeciągle... i zniknął. No nie dosłownie, stał się po prostu rozbłyskiem białego światła. Tylko że... nie chciał wrócić z powrotem. Alfred położył ci dłoń na ramieniu
- Spokojnie, on ewoluuje
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 8:35 pm

- ...ale to zachowanie... Zaniepokoiło mnie. Żaden z moich wcześniejszych pokemonów tak się nie zachowywał. - powiedziałem do Alfreda bacznie przyglądając się ewolucji Syriusza.
- LUx...nic Ci nie jest, co nie? - pomyślałem pprzymrużając nieco oczy, by blask mnie nie oślepił.
- Eevee, widzisz!? To jest ewolucja, Ciebie też to kiedyś będzie czekało! - powiedziałem patrząc na Eevee i myśląc o jego ewolucji...Espeon? A może coś innego?
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Maj 15, 2013 8:40 pm

Po chwili Luxio ewoluował w Luxraya. Patrzył na ciebie tymi swoimi ślepiami i warknął raz. Gardłowo, ale groźnie. Brzmiało jak ostrzeżenie. Alfred również wyglądał na zaniepokojonego, ale starał się to ukryć
- Ewolucja dla pokemona to jak dorastanie u nastolatka. Nie martw się, przejdzie mu - rzucił uśmiechając się. eevee patrzał na ciebie wzrokiem - jak ja mam tak zwariować, to ja nie chcę ewolucji
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 8:46 pm

Luxray... - powiedziałem przerażonym głosem patrząc na pokemona. MIałem bardzo złe przeczucia co do tej ewolucji. Bardzo jej chciałem, jednak to co się z nim dzieje...nie poznaje go.
- Luxray, powrót! - powiedziałem wycofując go do Pokeball'a.
- Eevee, wszystko okej? NIe martw się, z Luxray'em będzie wszystko dobrze, tylko on po ewolucji się tak zachował.
- powiedziałem do pokemona biorąc go na ręce i kładąc tym razem na głowie. Teraz to on będzie moją druga para oczu.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Sro Maj 15, 2013 8:55 pm

Eevee pokiwał głową, aż tu nagle... Luxray wyszedł z pokeballa. Spojrzał na ciebie, uniósł dumnie ogon i ruszył przodem, totalnie cię olewając
- Chyba mu kupię smycz i kaganiec - rzucił zgryźliwie Alfred, patrząc za odchodzącym pokemonem. Ten na chwilę zatrzymał się, spojrzał na was i warknął, Potem ruszył dalej.
------------------
Możesz sobie zmienić wpis w charakterze Luxraya: Odkąd ewoluował w Luxraya stał się ponury i porozumiewa się wyłącznie warknięciami. Mimo to nadal jest bardzo oddany. Chodzi swoimi ścieżkami.
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Sro Maj 15, 2013 9:04 pm

Ehh, będzie chyba ciężko go ogarnąć. - powiedziałem sam do siebie załamując się nieco i kiwając głową. Sam ruszyłem z Eevee i Alfredem tuż za Luxray'em.
- Tak więc...dokąd my wgl. zmierzamy? - zapytałem towarzysza.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Czw Maj 16, 2013 3:11 am

-[ Aktualnie? Za nim. Prowadzi nas w dobrą stronę, zapalając kryształki - rucił Alfred jakby nie widząc twoich rozterek. Najwyraźniej myślał, że sprawa zakończona. I w sumie... tak było. Szliście i szliście, a czas mijał.. w końcu ujrzałeś świeży ślad krwi na podłodze. I to chyba ludzkiej krwi...
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Czw Maj 16, 2013 3:01 pm

Dobra. - odparłem po wyjaśnieniach Alberta. Cały czas myślałem o tym dziwnym zachowaniu Syriusza. Słyszałem o sytuacjach gdzie pokemony tuż po ewolucji nie słuchają swoich trenerów, jednak mam nadzieje że mi i Luxray'owi to nie grozi.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Czw Maj 16, 2013 3:43 pm

Luxray warknął, pokazując ci ślady łapą. Po chwili usłyszałeś świst i pokemon rzucił cię na podłogę, a w miejscu, gdzie przed chwilą były twoje bebechy ze ściany sterczała czarna strzała. Prawdopodobnie z kuszy. Alfred pomógł ci wstać, wyraźnie zaniepokojony.
- Pułapki? Jak tędy wcześniej przechodziłem, to żadnych nie było. Może włączają się tylko, jak ktoś jest w jaskini?
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Czw Maj 16, 2013 6:00 pm

- O cholera! Luxray dziękuję. Eevee, wszystko dobrze? - zapytałem pokemona wstając przy pomocy Alfreda z ziemi.
- Możliwe że masz racje, bądź...ktoś tu jest i te pułapki zastawia. Każda z tez jest dobra, musimy być czujni...Kiroi, wspomóż nas! - powiiedziałem wypuszczając Accelgora.
- Słuchaj, potrzebujemy twojej pomocy, wytwórz kilka swoich Kopii za pomocą Double Team. Niech te kolejno ruszą do przodu i uaktywniają pułapki, dzięki czemu my będziemy bezpieczni. Ty trzymaj się z tyłu i na bierząco dorabiaj, swoje klony, dobrze?
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Czw Maj 16, 2013 6:04 pm

Accelgor kiwnął głową i po chwili trzy jego kopie łaziły i fruwały wszędzie, uruchamiając coraz wymyślniejsze pułapki. A to jakieś kolce w podłodze, zapadnie i takie tam. W każdym razie przeszliście w miarę bezpiecznie(z wyjątkiem zadrapań przy uchylaniu się) i znaleźliście się w ogromnej grocie. W środku stała drewniana chatka. Na stropie widać było dość dużą dziurę - akurat na Staraptora z jeźdźcem. A przed chatką... Rampardos i Bastiodon. Patrzący na całą grotę przekrwionymi ślepiami.
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Czw Maj 16, 2013 7:37 pm

Kiedy przeszliśmy te wszystkie pułapki, doszliśmy do bardzo dziwnego miejsca. Chatka w centrum jakiejś jaskini? I do tego pod dużą ochroną. Normalnie wyszedłbym i starałbym się pogadać, ale oczy pokemonów mnie przerażały. I one ni były normalne, to bardzo silne stworzenia i każde z nich charakteryzowało się wysokimi specjalizacjiami:
Staraptor - Szybkość
Bastiodon - Obrona
Rampardos - Atak
- Alfred, jak myślisz, to wrogie stworzenia, czy raczej nie? - zapytałem towarzysza chcąc usłyszeć jego opinię. Dokładnie wszystko przeanalizowałem jednak nadal nie wiem co zrobić. Cały czas chowamy się jeszcze w tunelu, stojac przy ścianach. Mam nadzieje że nie zostaliśmy wypatrzeni.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koori Pią Maj 17, 2013 3:14 pm

Alfred zamyślił się
- Z tego co widzę nie są ona złapane, są tylko oswojone. Ten, kto tu bywa, musiał się z nimi zaprzyjaźnić bez łapania. Pewnie mieszkają tu od dawna. I o ile Rampardos i Bastodon mnie nie przerażają, o tyle Staraptora trzeba będzie się pozbyć. Gdy te dwa prehistoryczne stwory nas wypatrzą ten, kto tu mieszka może uciec przez dziurę w suficie - rzucił chmurnie. Potem spojrzał na ciebie i uśmiechnął się - Albo wabimy Staraptora, albo się przemykamy. Co ty na to? Bo chyba nie chcesz się wycofać, co?
Koori
Koori

Powrót do góry Go down

Pisanie by Bezimienny Pią Maj 17, 2013 4:44 pm

Skoro tak...to zwabmy staraptora. Skoro mówisz że Rhampardos i Bastiodon dały się oswoić nie mogą być zbyt agresywane, bynajmniej tak mi się zdaje. Bierzesz Staraptor'a okej? Ja się przemknę do domku i postaram się łagodnie wyjaśnić sytuacje ze strażnikami. - powiedziałem do Alfred'a i poczekałem na jego znak.
Bezimienny
Bezimienny

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 7 z 14 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Next

Powrót do góry

Pozwolenia na tym forum: