Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
Gra Ao - Ao
3 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Gry Trenerskie
Strona 12 z 14
Strona 12 z 14 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14
Re: Gra Ao - Ao
Cztery pokemony przylazły do ciebie z ociąganiem. Tylko Glalie się cieszyła. No i Duskull nie był zły. W sumie to jemu było wszystko jedno, co z nim zrobisz.
Koori- Liczba postów : 1285
Birthday : 17/08/1995
Słuchajcie, dzisiaj chciałem się skupić na waszej czwórce. Glalie i Shellos' będą miały niecło łatwiejszy trening. Ryze, proszę Cię byś nauczył Shellos'a Blizzard'u. Jest to atak który bedzie naszym asem w rękawie przeciwko Trawiastym pokemonom, dodatkowo bardzo silny. Możecie zejść na bok, a ja będę spogladał jak wam idzie, podczas gdy Accelgor, będzie przeciwnikiem dla Duskull'a. Chcę byście odbyli walkę, W sumie to Accelgor, ty poćwicz uniki podczas gdy Duskull będzie próbował Cię trafić swymi ruchami. Oke?
Bezimienny- Liczba postów : 2057
Birthday : 20/04/1994
Pokemony pokiwały głowami. Glalie wzięła Shellosa na bok i zaczęła uczyć. Tymczasem Accelgor i Duskull ustawili się po przeciwnych stronach i obaj czekali na twoje instrukcje. Reszta zebrała się obok ciebie i wlepiała gały w pokemony
Dobrze więc, skoro Ryze i Katsuyu wzięli się za naukę, wy stoczycie ze sobą walkę. Accelgor, twoim zadaniem będzie unikać ruchów Duskulla. Bdsz dobry do tego kompanem dzięki twej szybkości, podczas gdy Requiem skupi się na celności i dopracowaniu tego atutu. Toczcie między sobą normalną walkę. Duskull atakuj wszelakimi ruchami, jakie będą odpowiednie do danej sytuacji. Pamiętaj że Accelgor to przeciwnik bardzo szybki i będzie nie raz CIę zachodził od tyłu znienacka więc musisz być czujny. Odwracaj się wtedy i odpychaj go Ominous Wind'em! Jeżeli nie zdążysz tego zrobić, rozprowadź wiatr wokół siebie, tworząc z każdej strony ścianę demonicznego wiatru. Okej, Uderzaj Ice Beam'ami, Dark Pulsami oraz Shadow Ball'ami. Accelgor, w pewnym momencie uderz Duskull'a Lech Life'm! To słaby atak, ale może na tyle zmotywuje naszego duszka by uderzyć szybciej i mocniej. Zobaczymy czy taka forma treningu będzie odnosiła sukcesy.?
Cóż... trening czyni mistrza, prawda? Jak na razie Duskull trafiał tylko Omnious Windem i Ice Beamami. Accelgor, by nie paść walił Leech Lifem i tak sobie trenowali. Tymczasem reszta poków zaczęła się ganiać i bawić w berka. Sielanka, nieprawdaż?
Duskull, dobrze. Skup sie jednak też na unikach. Wiem że nie jesteś za szybki, wiec musisz być bardzo czujny, więc nie możesz czekać do ostatniej chwili z unikiem. Nasz plus jest taki że twój gatunek stawia bardziej na wytrzymałość więc możemy wyprowadzać skuteczne ataki. Kiedy twoja energia będzie już na pograniczu, mamy małego asa w rękawie... Pain Split. To jest coś dzieki czemu odwrócisz poziom witalności twój i twego rywala. Dlatego, możemy pozwalac się atakować i skupiać się na kontratakach. To będzie nasza strategia w turnieju. Odpowiada Ci? Spróbuj wyćwiczyć ten styl walki wraz z Accelgorem. Niech ten atakuje, a ty wytrzymuj jego ruchy uderzając twoimi najsilniejszymi atakami. Kiedy będziesz już czuł braki w energii użyj Pain Split. - powiedziałem do pokemonów przyglądając się rezultatowi ich treningu.
Pokemony pokiwały głowami. Duskull nie reagował na ataki Accelgora, a gdy użył Pain Split, Accelgor zaczął leczyć się Leech Life'ami. I tak też to wyglądało. Po chwili Accelgor spojrzał na ciebie z wyrzutem
Weź kogoś innego, jestem zmęczony, mówiły jego oczy.
Weź kogoś innego, jestem zmęczony, mówiły jego oczy.
- Accelgor, już się zmęczyłeś? Szybko. Dobra, Shellos i Glalie, chodźcie stoczyć tutaj dwu walkę. Shellos i Glale vs Duskull i ... Servine. Stoczymy dwuwalkę Duskull i Shellos to pokemony które ni mają wprawy w walce tak jak servine i Glalie, dlatego dzięki pracy z wami w parze czegoś się nauczą. Potraktujcie się łagodnie, jednak pokażcie prawdziwego ducha walki. Dobrze? Pasuje wam coś takiego? Shellos, będziesz miał okazje zastosować Blizzardu w akcji.
Pokemony ochoczo pokiwały głowami, zwłaszcza Shellos i Duskull. Servine nieco mniej podobał się pomysł, ale chciała pokazać młodzikom, że wiele potrafi. Glalie za to miała wszystko gdzieś. Mogła teraz równie dobrze spać... a może i spała?
Hah, nie ma obijania się Ryze! Servine, spraw by Glaliemu zachciało się walczyć! Potraktuj go Leaf Tornadem! Duskull dodaj do tego Ominous Wind by wzmocnić podmuch wiatru! Shellos, ty postaraj się użyć Blizzardu i zatrzymać atak waszych rywali. A ty glalie, poczekaj aż oberwiesz pierwszy porządny raz, może się zdeterminujesz? Duskull i Shellos, w dwuwalkach musicie wspierać swoich towarzyszy. Dogadujcie się dzięki czemu wasza efektowność będzie znacznie lepsza. Rozumiecie? drużyna Glaliego i Shellosa może wykorzystać fakt manipulacją wody i zamrażania przez lodowe ruchy glaliego, a Duskull może asekurować szybką servine z dystansu pozwalając jej wyprowadzać silne ataki na waszych rywali. Rozumiecie?
Glalie otrząsnęła się i uśmiechnęła z satysfakcją. Już wiedziała, że doskonale się z Shellosem porozumieją. Tymczasem Duskull i Servine nie wyglądali na tak zgranych...
Na początek Servine i Duskull użyli swojego ataku, potem jednak został on zatrzymany przez Duskull, która Water Pulsem tworzyła ścianę wody, a którą tą wodę morziła Glalie. Następnie przeszli do ataku - Glalie użyła Avalanche, a Shellos Mud Slap, Blizzard, by jej pomóc. Wtedy Servine okręcając się zrobiła osłonę dla siebie i Duskulla za pomocą Magical Leafa oraz Leaf Tornado. Duskull za to użył Disable na Glalie. Jak na razie wszyscy po 100%
Na początek Servine i Duskull użyli swojego ataku, potem jednak został on zatrzymany przez Duskull, która Water Pulsem tworzyła ścianę wody, a którą tą wodę morziła Glalie. Następnie przeszli do ataku - Glalie użyła Avalanche, a Shellos Mud Slap, Blizzard, by jej pomóc. Wtedy Servine okręcając się zrobiła osłonę dla siebie i Duskulla za pomocą Magical Leafa oraz Leaf Tornado. Duskull za to użył Disable na Glalie. Jak na razie wszyscy po 100%
Shellos i Glalie...świetnie wam idzie. Jeżeli będziecie utrzymywać wasz poziom i zgranie to będziecie obiecującym duetem że się tak wyrażę. Servine wypuść kilka Leech Seed'ów a Duskull niech poniesie je Ominous Windem wprost na waszych rywali. Requiem, używaj Ice Beam do tworzenia lodowych ścian. Będzie to wasza obrona. Servine, ty rozbijaj lodowe zapory swoim Iron Tail'em, następnie złap Glaliego za rogi swymi piczami i poślij na Shellos'a! Duskull ty wykorzystaj moment gdy przeciwnicy sa w jednym miejscu i poślij Dark Pulse! Następnie zmieszajcie wasze Shadow i Energy Balle. Shellos, wytwórz Rain Dance, przez co twoje wodne ruchy będa silniejsze. Glalie, używaj Gyro Ball'a jako tarana i kontruj wszystkie ruchy. Używaj Protect do chornienia siebie i Shellos'a. W pewnym momencie, zachwiej wszystkimi silnym Blizzardem a Shellos niech tez dołączy swoja zamieć.
Że... co?
---
Pokemony wykonały wszystkie ruchy prawidłoqwo, a Duskull na dodatek dorzucił jeszcze Omnious Wind od siebie, gdy Servine używała dodatkowego Leaf Tornado. Dzięki temu mieli lekką przewagę. ale to Glalie i Shellos byli lepsi, jeśli chodzi o technikę
Duet Shell&G - 76&67%
Duet D&Ser - 81&76%
---
Pokemony wykonały wszystkie ruchy prawidłoqwo, a Duskull na dodatek dorzucił jeszcze Omnious Wind od siebie, gdy Servine używała dodatkowego Leaf Tornado. Dzięki temu mieli lekką przewagę. ale to Glalie i Shellos byli lepsi, jeśli chodzi o technikę
Duet Shell&G - 76&67%
Duet D&Ser - 81&76%
Shellos, czas na Secret Power po czym użyj Hidden Power. Mieszanka tak tajemniczych ruchów (nazwa) może odniesie jakiś ciekawy efekt. Servine, użyj Vine Whip na Shellos'ie, Duskull, ty postaraj się użyj Ice Beam dookoła Glaliego, tworząc lodowe filary, przez co umieścimy go w czymś podobnym do więzienia. Zgadza się, czy nie? Glalie, Tobie dam szansę się teraz popisać. Wymyśl sposób na wydostanie się z pułapki zastawionej przez Requiem. Servine, odeseparowaliście Shellos'a i Glaliego od siebie, więc utrzymuj slimaczka jak najdalej, atakując go swymi biczami.
Pułapka może i byłaby dobra, gdyby nie to, że Glalie... po prostu zdmuchnęła ją Gyro Ballem i natychmiast wzięła w obroty drużynę przeciwną. Shellos dzielnie w tym pomagał, ale Servine i Duskull bronili się jak mogli, jednak zaczęli tracić przewagę...
S&G - po 60%
D&S - po 57%
S&G - po 60%
D&S - po 57%
Shellos, teraz twoim przeciwnikiem będzie Duskull, Servine ty weźmiesz w obroty Glaliego. Zmiejszymy nieco różnicę waszych poziomów doświadczenia. Duskull, zacznij od Ice Beam, Shellos sparuj lodowy promień swoim Brine'm. Zobaczymy co będzie silniejsze. Glalie, pędź na Servine z Headbuttem,podczas gdy ty Chloris uderz Iron Tail'em. Który atak będzie mocniejszy? Następnie Solarbeam vs Ice Beam Glaliego, i Water Pulse vs Shadow Ball. Sprawmy teraz siłę waszych ruchów.
Tym razem zdania były podzielone jak włos, między czworo. Glalie była silniejsza niż Servine, ale to Duskull zwyciężał z Shellosem. Wodny stworek dostawał dość mocno, tak samo jak Servine. Obaj już dyszeli, podczas gdy Duskull i Glalie nie dostali w tej rundzie ani razu.
Shellos - 24%
Servine - 23%
Glalie - 60%
Duskull - 57%
Shellos - 24%
Servine - 23%
Glalie - 60%
Duskull - 57%
Duskull silniejszy od Shellos'a? A pomyśleć że taka różnica doświadczenia. Requiem będzie obiecującym kompanem... - pomyślałem po czym przeszedłem do toczenia dalszej części walki.
- Słuchajcie, nie walczymy do ostatniego tchu. Nie chcę mieć was na sumieniu dlatego skończcie kiedy już nie będzieci w stanie dalej walczyć. Rozumiecie? Shellos, Servine? Do was w tym momencie kieruje me słowa. Użyj Mega Drain na Glaliem, by nieco sie uleczyć. Shellos, użyj Dark Pulse na Glalie a następnie NIght Shade. Servine Cały czas absorbuj energię z Glaliego. Shellos, ty wzmocnisz się w dosć nietypowy sposób wykorzystując twa zdolność do absorbowania wodnych ruchów. Wystrzel Water Pulse centralnie nad siebie i niech zacznie on opadać na Ciebie. Wtedy twoje ataki będą silniejsze, a twój atak nic Ci nie wyrządzi. Następnie Brine na Duskulla, a glalie Gyro Ball również na niego. Servine, postaraj się wytrącić pędacego Glaliego z Gyro Ballem z równowagi swoim Iron Tail/em.
- Słuchajcie, nie walczymy do ostatniego tchu. Nie chcę mieć was na sumieniu dlatego skończcie kiedy już nie będzieci w stanie dalej walczyć. Rozumiecie? Shellos, Servine? Do was w tym momencie kieruje me słowa. Użyj Mega Drain na Glaliem, by nieco sie uleczyć. Shellos, użyj Dark Pulse na Glalie a następnie NIght Shade. Servine Cały czas absorbuj energię z Glaliego. Shellos, ty wzmocnisz się w dosć nietypowy sposób wykorzystując twa zdolność do absorbowania wodnych ruchów. Wystrzel Water Pulse centralnie nad siebie i niech zacznie on opadać na Ciebie. Wtedy twoje ataki będą silniejsze, a twój atak nic Ci nie wyrządzi. Następnie Brine na Duskulla, a glalie Gyro Ball również na niego. Servine, postaraj się wytrącić pędacego Glaliego z Gyro Ballem z równowagi swoim Iron Tail/em.
I tak oto pokemony walczyły między sobą. Gdy każdy miał już około po 10% HP, spojrzały na ciebie proszącym wzrokiem. Miały już raczej dość. W sumie to na pewno. Servine i Shellos ledwo trzymali się na nogach, Glalie i Duskull leżeli już na ziemi.
--
All +1,1 lvl
--
All +1,1 lvl
Świetnie się spisaliście. Na prawdę jestem z was dumny. - powiedziałem do pokemonów, gratulując kolejno każdemu z nich.
- Shellos, a ty jak? Naumiałeś się już Blizzardu? - czyżby na dzisiaj skończył się nasz trening. Zacząłem rozkminiać, czy warto jeszcze trochę wyciągać z nich, czy już raczej nie.
- Shellos, a ty jak? Naumiałeś się już Blizzardu? - czyżby na dzisiaj skończył się nasz trening. Zacząłem rozkminiać, czy warto jeszcze trochę wyciągać z nich, czy już raczej nie.
Shellos pokiwał głową i odpłynął. Tak samo Servine. Reszta pokemonów udawała że śpi lub naprawdę spała
- Chyba mają cię dość, tyranie - zaśmiał się Alfred. Jego pokemony samoczynnie trenowały, ale już raczej tylko dla zabawy.
- Chyba mają cię dość, tyranie - zaśmiał się Alfred. Jego pokemony samoczynnie trenowały, ale już raczej tylko dla zabawy.
- Doobra, już im daję spokój. Sam się chyba zdrzemnę. - odparłem d o alfreda.
- Mamy 2 dni do turnieju, może zdążę jeszcze coś z Duskullem potrenować do tego czasu? Zobaczymy jak to będzie...
- Mamy 2 dni do turnieju, może zdążę jeszcze coś z Duskullem potrenować do tego czasu? Zobaczymy jak to będzie...
Zdrzemnąłeś się i gdy wstałeś czekało na ciebie pyszne śniadanko. Duskull uśmiechnął się
- Cześc, śpiochu! ŁAdnie to tk długo spac? - zapytał Alfred
---
Sory za błędy, ale klawiaturę mam do dupy i nie hce robic "ci" xD
- Cześc, śpiochu! ŁAdnie to tk długo spac? - zapytał Alfred
---
Sory za błędy, ale klawiaturę mam do dupy i nie hce robic "ci" xD
- Jaki śpioch, przecież zdrzemnąłem się na chwilkę. Która godzina? - odparłem do alfreda przecierając oczy.
- Dziękuję Requiem - dodałem chwilę później do Duskulla w podzięce za posiłek.
- Dziękuję Requiem - dodałem chwilę później do Duskulla w podzięce za posiłek.
- Spałeś chyba ze 4 godziny. A, i jedno muszę ci przyznać - piłę łańcuchową udajesz świetnie, ale po godzinie robi się to męczące - roześmiał się- W każdym razie lepiej zjedz i wracajmy - Duskull roześmiał się i zrobił fikołka.
Strona 12 z 14 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Gry Trenerskie
Strona 12 z 14
Pozwolenia na tym forum: