Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
W poszukiwaniu piękna-gra Swallowa
2 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Gry Trenerskie
Strona 1 z 2
Strona 1 z 2 • 1, 2
W poszukiwaniu piękna-gra Swallowa
Swallow
-Blatch, muszę cię zasmucić. Najbliższa sala jest w Striatonie. Prowadzą ją Cilan, Chili i Cress. Wiem dość dużo na temat sal, bo mój kuzyn już podróżował po Unovie, ale słyszałem, że ponoć klub bitew pokemonów jest niesamowitym ośrodkiem bitew.-odpowiedziałem Blatchowi i wróciłem do Alice.
-Co do mojej kombinacji ruchów, opracowałem już projekt kilku ruchów pokazowych, więc w sumie, jak dojdziemy do Accumuli to potrenuję trochę w centrum Pokemon. Muszę udoskonalić Elektro- Taniec, Wodną fontannę, no i oczywiście stworzyć kombinację dla Deerling.-odpowiedziałem wyczerpująco.
Yuya
-Oooo...-zmartwił się chłopak.
-Cóż, widzę że masz już jakąś kanwę-to dobrze. Ja tam chętnie obejrzałabym jakiekolwiek pokazy...-dodała Alice.
Deerling i Emolga pomykali sobie w pobliżu, ale jelonek w pewnym momencie przystanął i zastrzygł uszami-po chwili z krzaków wyłonił się jakiś pokemon.
Maluch typowym dla tych stworków zataczającym się krokiem szedł gdzieś zawzięcie.
---------
Heej, nie zapomnij dopisać lelenia do kp
Swallow
//dopisałem, ale ta domena trochę laguje i czasem cofa... zaraz spowrotem dopiszę//
Od razu zwróciłem swój wzrok na Togepi.
-Deerling, Emolga chodźcie na chwilkę.-poprosiłem pokemony i cichutko poszliśmy do Togepi.
-Hej mały. Zgubiłeś się?-zapytałem malucha, bo w końcu takie maleństwo nie powinno się samo wałęsać po takim polu, to było niebezpieczne.
Deerling miał razem z Emolgą czatować, czy nikt się nie zbliża, żeby nic się nie stało maluchowi. Wyciągnąłem jedną z poffinek, która została mi z obiadu i dałem maluchowi do zjedzenia.
Yuya
Widząc że się zbliżacie stworek zmarszczył się komicznie i szybko użył Growl. Twoje pokemony przystanęły, niepewne jak zareagować, zaś Blatch i Alice zerkali ciekawie. Widząc jednak pofinkę zawahał się, po czym szybko sięgnął i zaczął jeść, wyraźnie zadowolony. Gdy skończył zerknął na ciebie hardo-wcale nie wyglądał jak zagubiony pokemon...
-Prriii!
Swallow
-Masz już trenera, o ile dobrze zrozumiałem. Tak, więc gdzie on jest? Nie powinien cię zostawiać samego w tych okolicach. Przed chwilą pokonaliśmy jedną taką lampucerę, co by mogła zrobić tobie krzywdę, gdybyś tu przyszedł chwilę wcześniej. Naprawdę, ja tylko chronię pokemony. Jeśli masz już trenera to lepiej szybko go znajdź, tu nie jest bezpiecznie.-powiedziałem pokemonowi z dość poważnym wyrazem twarzy.
Kazałem Deerling i Emoldze bawić się jak gdyby nigdy nic. Alice i Blatchowi kazałem pobawić się ze swoimi pokemonami. Ja tymczasem postanowiłem dać Togepi jeszcze jedną poffinkę, niech odsapnie chwilę. Potem usiadłem sobie pod drzewem i zacząłem patrzeć w niebo.
Blatch wzruszył ramionami i wywołał swojego Tepiga, najwyraźniej chcąc wykorzystać wasz postój na trening. Alice usiadła i się przyglądała, najwyraźniej nie mając ochoty robić tego samego.
Togepi zjadł kolejną poffinkę, jednak gdy wspomniałeś o trenerze pokręcił przecząco głową i pacnął się dumnie w pierś-co to znaczyło musisz się sam domyśleć... A nad tobą przeleciało stadko Pidove.
---
Hej, pamiętasz może jaki tytuł miała twoje gra? Bo ja za chińskiego boga sobie nie mogę przypomnieć...
Yuya- Liczba postów : 1852
Birthday : 04/02/1996
Re: W poszukiwaniu piękna-gra Swallowa
-Aha. Więc jesteś dzikim pokemonem, który jest bardzo odważny?Rozumiem twoją pozycję, ale nie musisz samotnie wędrować. Jesteś naprawdę wyjątkowym pokemonem, bo rzadko kiedy widzi się odważnego Togepi.-powiedziałem do jajkomona.
Wskazałem na Pidovy:
-Jeśli mnie wzrok nie myli wiecznie podróżujesz. Czy kiedykolwiek stanąłeś by pooglądać cuda wszechświata? Spójrz na te Pidovy albo na Deerling i Emolgę. Wydobywają ze świata piękno. Byłbym zaszczycony, jeślibyś rozważył dołączenie do naszej drużyny, by wydobyć piękno ze świata.-zaproponowalem.
===============
Tamta nazwa była chu**wa. Twoja jest lepsza :3
Wskazałem na Pidovy:
-Jeśli mnie wzrok nie myli wiecznie podróżujesz. Czy kiedykolwiek stanąłeś by pooglądać cuda wszechświata? Spójrz na te Pidovy albo na Deerling i Emolgę. Wydobywają ze świata piękno. Byłbym zaszczycony, jeślibyś rozważył dołączenie do naszej drużyny, by wydobyć piękno ze świata.-zaproponowalem.
===============
Tamta nazwa była chu**wa. Twoja jest lepsza :3
Swallow- Liczba postów : 110
Birthday : 09/03/1999
Pokemon zrobił śmieszny dzióbek i wzruszył ramionami-piękno świata chyba średnio go zainteresowało. Jednak pod twoim ramieniem zobaczył trenujących Blatcha i jego Tepiga i to wydawało się go zainteresować. Stworzonko wydawało się zainteresowane raczej aspektem walki niż piękna...
-Prii!
Maluch wstał i przeciągnął się, rozglądając na boki.
-Prii!
Maluch wstał i przeciągnął się, rozglądając na boki.
-Walki powiadasz? Osobiście lubię bitwy, ale tylko w razie konieczności. Mam pomysł. Może zawalczę, z Blatch'em i ci udowodnię, że można walczyć z gracją i honorem?-zapytałem poka i skierowałem to pytanie do Blatch'a.
Wystawiłem Finneon do bitwy.
-Blatch czas na nas, abyśmy wreszcie potrenowali jak przyjaciele. Twój Tepig potrzebuje treningu z Finneon, aby wiedzieć, czego spodziewać się w walce z Cressem w sali Striatonu.
Wystawiłem Finneon do bitwy.
-Blatch czas na nas, abyśmy wreszcie potrenowali jak przyjaciele. Twój Tepig potrzebuje treningu z Finneon, aby wiedzieć, czego spodziewać się w walce z Cressem w sali Striatonu.
Tym razem Togepi wyraźnie się ożywił, podskoczył radośnie i ustawił się pośrodku waszego prowizorycznego boiska. Blatch wyglądał na nieco mniej zadowolonego.
-Nie bądź taki mądry, Finneon ma przewagę nad Tepigiem i wyższy poziom. To nieuczciwe! Proponuję walkę Finneon Sewaddle albo Tepig i Tauros!
Chłopak wydął wargi i założył rękę na rękę, najwyraźniej nie mając zamiaru ustąpić. Jajkowaty i Alice czekali cierpliwie na rozwój sytuacji...
----
załóż kppppp
-Nie bądź taki mądry, Finneon ma przewagę nad Tepigiem i wyższy poziom. To nieuczciwe! Proponuję walkę Finneon Sewaddle albo Tepig i Tauros!
Chłopak wydął wargi i założył rękę na rękę, najwyraźniej nie mając zamiaru ustąpić. Jajkowaty i Alice czekali cierpliwie na rozwój sytuacji...
----
załóż kppppp
-Blatch, w sali Striatonu musisz się zmierzyć z trzema trenerami o typach lepszych, równych i słabszych od Tepiga. Jeśli zawalczysz ze mną to o wiele łatwiej ci pójdzie bitwa z Cress'em, Chili'm i Cilan'em. Prosze zgódź się.-poprosiłem przyjaciela.
Togepi usiadł.
-Mały obserwuj bitwę bacznie-puściłem oczko do pokemona.
============
Mam KP... a po drugie weź mi wyślij skan Deerlinga :3
Togepi usiadł.
-Mały obserwuj bitwę bacznie-puściłem oczko do pokemona.
============
Mam KP... a po drugie weź mi wyślij skan Deerlinga :3
Chłopak zawahał się.
-No tak, przecież to POTRÓJNA odznaka! Wcześniej o tym ni pomyślałem! No dobra, niech ci będzie... Tepig, pora na małą wprawkę przed tym co nas czeka!
-Piiig!-Pokemon stanął naprzeciwko was w pozycji gotowej do ataku. Togepi przyklasnął, czekając aż zaczniecie się lać.
---
Oh. Czyli mój cudowny komp tego nie przesłał? Więc zaraz wyślę ci znowu...
A, i ja piszę co zrobiły pokmon -3-
-No tak, przecież to POTRÓJNA odznaka! Wcześniej o tym ni pomyślałem! No dobra, niech ci będzie... Tepig, pora na małą wprawkę przed tym co nas czeka!
-Piiig!-Pokemon stanął naprzeciwko was w pozycji gotowej do ataku. Togepi przyklasnął, czekając aż zaczniecie się lać.
---
Oh. Czyli mój cudowny komp tego nie przesłał? Więc zaraz wyślę ci znowu...
A, i ja piszę co zrobiły pokmon -3-
-Gotowa Finneon? Pokażmy grację i styl bitwy! Zacznij od Attract w stronę Tepiga, a następnie Wleć przez nie obracając się i lekki Water Gun, aby stworzyć miłosną fontannę. Potem wzleć i użyj kilka Water Gunów w ziemię zmień pole bitwy w istne bajoro. Potem wzlatuj tuż nad błotem i używaj Water Gun i Pound, aby popchnąć falę błota na Tepiga. Potem dołóż Water Gun podczas obrotu.-zakomendowałem mojej ślicznotce.
Efekt był całkiem ładny, Finneon powoli obracała się, przeplatając krążące wokół niej serca ze strumieniami wody z pyszczka. Widząc nadlatującą ku niemu w otoczeniu serc rybkę, Blatch kazał swojemu pokemonowi wykonać szybki Tail Whip i się odsunąć. Twoja misterna kombinacja się rozpadła, zaś świnka wykorzystała to i uderzyła szybko Tackle. Finneon zaczęła zamieniać pole walki w bagno, zaś prosiak co chwile atakował ją Tackle. Gdy twój maluch jednak skończył na prosiaka popędziła fala błocka, która zmyła go ładny kawałek dalej.
Fin-85% -def
Tep-82%
Fin-85% -def
Tep-82%
-Pięknie Finneon. Teraz zacznij wykonywać wodną fontannę. Water Gun w górę wysoko, następnie wzleć tam jak najszybciej i dryfuj na wodzie, po czym Pound w strumień i przekieruj go w Tepiga. Następnie wykonaj Pluskanie przy użyciu Water Gun i Pound. Potem ponów falę błota na Tepiga.-zakomunikowałem mojej rybce.
Gdy Finneon wzniosła się na wodnym strumieniu była poza zasięgiem ataków Tepiga, który musiał skupić się na unikach. Po kolejnej fali prosiak jednak uczepił się rybki, raz po raz ponawiając Tackle. Momentami wykonywał też Emberm jednak atak ten atak raczej nie był dla was groźny. Świnka była dużo silniejsza w atakach bezpośrednich, więc to właśnie na nich się skupiała.
Fin-70% -def
Tep-60%
Fin-70% -def
Tep-60%
-Finneon teraz pokaż Tepigowi potęgę. Użyj całej energii i złóż ją w potężny Water Gun. Wyślij go w ziemię i prześlij falę błota na Tepiga, potem podfruń do niego i użyj Pound wtrącając go w glebę. Następnie użyj Attract z jednej strony, a z drugiej Water Gun w Tepiga. Niech wybiera albo oberwie wodą albo serduszkami.-zakomendowałem rybci.
Water Gun po raz kolejny został odepchnięty falą, jednak szybko się podniósł i równocześnie z waszym Pound użył tackle. Widząc nadchodząc Attract i Water Gun Blatch poinstruował swojego pokemona by wybrał prysznic. Tepig zrobił to, a widząc górującą nad nim Finneon warczał ze złością i znów uderzył tackle. Świnka była zwarta i wkurzona!
Fin-67% -def
Tep-45%
Fin-67% -def
Tep-45%
-Finneon czas na kombinację. Użyj Water Gun w ziemię i jednocześnie w powietrze. Wzleć nad Tepiga i obracaj się najszybciej jak możesz i używaj Attract i Water Gun jednocześnie. Potem podleć do niego i Pound. W razie gdy użyje Tackle, użyj Pound, żeby wbić poka w ziemię.-powiedziałem do mojej rybeńki.
Finneon najwyraźniej nie wiedziała jak wykonać twoje polecenie, co Tepig błyskawicznie wykorzystał i zaatakował. Ona jednak szybko się opanowała i użyła Attract... świnka chwilowo była raczej mało bojowa, zaś ona uderzyła Pound i znów się przepychały-jednak to ognisty pok ma większą masę i siłę...
Fin-42% -def
Tep-30% +zakochany
---------
WTF. Jak ma tego użyć jednocześnie w górę i w dół? Z pyszczka i z tyłka? XD
Fin-42% -def
Tep-30% +zakochany
---------
WTF. Jak ma tego użyć jednocześnie w górę i w dół? Z pyszczka i z tyłka? XD
W sensie, że rozprysk wody że z pyszczka rozprysk w dół i do góry.
--------------------------------------
-Finneon teraz pokaż Tepigowi siłę wodnej euforii. Użyj Water Gun latając dookoła Tepiga i stwórz coś, w stylu wodnej spirali. Następnie wystrzel kilka Water Gun i w jednym z nich popłyń szybko uderzając Tepiga Pound. Na koniec użyj ponownie fali błotka.
--------------------------------------
-Finneon teraz pokaż Tepigowi siłę wodnej euforii. Użyj Water Gun latając dookoła Tepiga i stwórz coś, w stylu wodnej spirali. Następnie wystrzel kilka Water Gun i w jednym z nich popłyń szybko uderzając Tepiga Pound. Na koniec użyj ponownie fali błotka.
Finneon zaczęła tworzyć wokoło wodne spirale, które otaczały oba pokemony... a potem świniak była cały przemoczony, jakby wpadł do rzeki! Jednakże minął efekt Attarctu, jednak niewiele to wnosiło, bo pokemon już ledwie trzymał się na nogach... I w tym momencie Tepig spiął się i... zaatakował Strenght! Zaskoczona rybka została podrzucona wysoko, a na odchodnym gdy spadała dostała jeszcze Tackle. To ewidentnie ją wkurzyło, bo kolejny Water Gun był silniejszy i posłał Tepiga na deski...
-Ło jaaaa, nowy ruch! Tepig jesteś genialny!
Blatch porwał swojego pokemona na ręce, kompletnie nie przejmując się przegraną. Togepi podskakiwał, popiskując wesoło.
Fin+0,5lv
-Ło jaaaa, nowy ruch! Tepig jesteś genialny!
Blatch porwał swojego pokemona na ręce, kompletnie nie przejmując się przegraną. Togepi podskakiwał, popiskując wesoło.
Fin+0,5lv
-Świetna robota Finneon! Gratulacje Blatch! Jak sam widzisz opłaciło ci się ze mną walczyć. Jak kiedyś powiedział bardzo mądry człowiek, porażki uczą nas więcej niż zwycięstwa. Skoro twój Tepig umie już tak potężny ruch jak Strength to walka w sali Striatonu pójdzie ci o wiele łatwiej niż myślisz.-powiedziałem i schowałem moją rybcię uprzednio ją przytulając.
-I jak Togepi? Widzę, że ci się podobało. To jak zgodzisz się do nas dołączyć?-zapytałem malucha.
Potem zwróciłem się do Alice:
-Alice, a co z twoimi pokemonami, masz zamiar wziąć udział w pokazach albo w walce w sali Striatonu tak jak Blatch?-zapytałem ciekawy.
-I jak Togepi? Widzę, że ci się podobało. To jak zgodzisz się do nas dołączyć?-zapytałem malucha.
Potem zwróciłem się do Alice:
-Alice, a co z twoimi pokemonami, masz zamiar wziąć udział w pokazach albo w walce w sali Striatonu tak jak Blatch?-zapytałem ciekawy.
-Togepriii!
Stworek wyglądał na wyjątkowo zadowolonego. Chwilę jeszcze podskakiwał, po czym wbiegł na pole walki i stanął na miejscu Tepiga z zaciętym, ale i zadowolonym wyrazem pyszczka...
-Oh. Czyli on się bez walki nie da-mruknął Blatch-ale zaraz, mówiłeś o 3 pokemonach liderów?! Kurczę, mam tylko 2! Poczekajcie tu na mnie, lecę na poszukiwania!
Chłopak popędził między drzewa, zaś Alice zrobiła zamyśloną minę.
-Kto wie, może też zawalczę o odznakę? Pokemonom pokazowym też potrzebne są treningi... ale teraz pora wziąć się do roboty, też idę potrenować z moją Snivy.
Stworek wyglądał na wyjątkowo zadowolonego. Chwilę jeszcze podskakiwał, po czym wbiegł na pole walki i stanął na miejscu Tepiga z zaciętym, ale i zadowolonym wyrazem pyszczka...
-Oh. Czyli on się bez walki nie da-mruknął Blatch-ale zaraz, mówiłeś o 3 pokemonach liderów?! Kurczę, mam tylko 2! Poczekajcie tu na mnie, lecę na poszukiwania!
Chłopak popędził między drzewa, zaś Alice zrobiła zamyśloną minę.
-Kto wie, może też zawalczę o odznakę? Pokemonom pokazowym też potrzebne są treningi... ale teraz pora wziąć się do roboty, też idę potrenować z moją Snivy.
Zawołałem szybko za Blatch'em.
-Najlepiej jakiegoś wodnego!-na cały regulator
Tymczasem do Togepiego.
-Widzę, żeś bardzo odważny. W takim razie z uwagi, na to, że zarówno Emolga jak i Finneon są zmęczone. Twoim przeciwnikiem będzie mój nowy przyjaciel Deerling! Togepi pasuje ci taki układ? Jeśli wygram dołączysz do nas, a jeśli przegram puszczę cię wolno?
A potem do Alice:
-Powodzenia złociutka. Spotkajmy się w Accumuli!
-Najlepiej jakiegoś wodnego!-na cały regulator
Tymczasem do Togepiego.
-Widzę, żeś bardzo odważny. W takim razie z uwagi, na to, że zarówno Emolga jak i Finneon są zmęczone. Twoim przeciwnikiem będzie mój nowy przyjaciel Deerling! Togepi pasuje ci taki układ? Jeśli wygram dołączysz do nas, a jeśli przegram puszczę cię wolno?
A potem do Alice:
-Powodzenia złociutka. Spotkajmy się w Accumuli!
Twoi przyjaciele pożegnali cię i zostałeś sam na sam z pokemonem. Ten słysząc propozycję walki pisnął ochoczo, podskoczył kilkakrotnie i zwarty stanął naprzeciwko ciebie, czekając na pojawienie się jego przeciwnika. Zauważyłeś też, że słońce powoli chyli się ku zachodowi-niedługo nadejdzie pora na mały nocleg i jeśli nie pospieszysz się z walką spędzisz go w lesie!
-Deerling dajmy Togepiemu satysfakcję z tej bitwy. Zawalcz z pełną mocą. Najpierw użyj Camouflage i przyjmij typ ziemny z tego środowiska bitwy. Następnie użyj Thunder Wave i naskakuj tuż za nim Tackle z lewa na prawo i w końcu uderz w Togepiego rozbijając elektryczność-zakomunikowałem jelonkowi
Deerlin zakamuflował się, zaś przeciwnik zaczął od Growl i po oberwaniu Thunder Wave uderzył... Yawn. Deerling zaraz ci zaśnie, zaś Togepiś użył Metronome i wyszło... Refresh. Pech, atak nic ci nie zrobił i jajko dało się trafić i na dokładkę przewrócić. Gdy wstał znów zaatakował i tym razem wyszło Attract... i dupa, bo oba pokemony to samce.
Dee-100% -att +zaraz zaśnie +ziemny
Tog-86% +prz
Dee-100% -att +zaraz zaśnie +ziemny
Tog-86% +prz
-Deerling używaj Tackle by się rozbiegać i nie dopuść, byś zasnął zbyt szybko. Bądź w ciągłym ruchu. Podeślij Sand Attack na Togepiego, a potem Tackluj na niego ponownie kozłując z lewa na prawo i tak kilka razy. Gdy się zmęczysz stań i zanim zaśniesz użyj jeszcze Sand Attacków, by zakryć się na chwilę.-poprosiłem poczka.
Jelonek ledwie zdążył użyć Sand-attack i Tackle, a potem padł i wystawił się na Metronome Togepiego... A temu wyszły po kolei: Fury Swipes, Meteor Marsh i Zap Cannon. Ostatni atak na szczęście nie trafił, a twój pokemon obudził się i znów zakrył się piaskiem. Togepi ponowił Growl, szykując się do kolejnych ataków.
Dee-84% -att +ziemny
Tog-80% +prz -acc
Dee-84% -att +ziemny
Tog-80% +prz -acc
Strona 1 z 2 • 1, 2
Similar topics
» "W poszukiwaniu..." - gra Latiosa
» W poszukiwaniu przygody-gra Ellen
» ~W poszukiwaniu zaginionego - gra Czachy
» Gra Dabaka ~~W poszukiwaniu remedium na zło~~ :Spirit