Podążając za pierwotnym instynktem - Małpia gra Mayi

3 posters

Strona 2 z 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Podążając za pierwotnym instynktem - Małpia gra Mayi - Page 2 Empty Re: Podążając za pierwotnym instynktem - Małpia gra Mayi

Pisanie by Maya1331 Pią Lut 08, 2013 9:56 am

-Ok to ruszajmy.Powiedziałam i wsiadłam na rower a Aipomowi pozwoliłam wejść na moje ramie.Zaczęłam pedałować do kolejnego miasta rozglądając się za nowymi pokemonami.-Opowiedz mi co się z Tobą działo gdy moi rodzice Cię wypuścili.Powiedziałam spokojnie do pokemona.

Maya1331

Female Liczba postów : 41
Birthday : 05/11/1999

Powrót do góry Go down

Podążając za pierwotnym instynktem - Małpia gra Mayi - Page 2 Empty Re: Podążając za pierwotnym instynktem - Małpia gra Mayi

Pisanie by Mruczek Sob Lut 09, 2013 9:45 am

Nic ciekawego, żyłem jak najzwyklejszy dziki pokemon, i jak każdy z nas zdarzyło mi się okraść ludzi widząc jakieś smakołyki, ogółem żyłem z dnia na dzień skacząc po drzewach i szukając innych aipomów. Raz znalazłem spore stado lecz gdy odkryli że umiem mówić to mnie z niego wywalili bo byłem dla nich dziwakiem, od tamtej pory nie wiele mówiłem, jak już to do siebie. Po jakimś roku znalazłem kolejne stado lecz prawie wszystkich wyłapali poke kłusownicy więc znów było rozdzielenie się no i tak wylądowałem tutaj jakoś 3 miesiące temu. Wychodzi na to że dużo widziałem i jak chcesz mogę ci pokazać kryjówki lokalnych pokemonów.
Mruczek
Mruczek

Male Liczba postów : 455

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Sob Lut 09, 2013 9:50 am

-Nie trzeba Aipom, Poza tobą mam jeszcze Buneary którą dostałam więc na jakiś czas mi wystarczy.Powiedziałam i jechałam dalej.Co jakiś czas ocierałam policzkiem o główkę Aipom by poczuć jej bliskość.Cieszyłam się że ona mnie ,,odnalazła,,.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Sob Lut 09, 2013 3:10 pm

Gdy jechałaś dróżką między drzewami ujrzałaś wolną przestrzeń, okazało się że jest to wielka rozpadlina, w dole chuczała wartko płynąca rzeka a po prawej zobaczyłaś że rzeka przemienia się w wodospad, niezbyt miła perspektywa a na dodatek most linowy został przez coś pozrywany.
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Sob Lut 09, 2013 3:24 pm

-Dam radę to przeskoczyć.Ale przecież roweru nie dam rady wziąć na plecy.Ech będę musiała się z nim pożegnać. Aipom trzymaj się mnie mocno.Powiedziałam do pokemona i wzięłam rozbieg.Skoczyłam przez rozpadlinę i wylądowałam na drugiej stronie. -Aipom wszystko dobrze?Zapytałam.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Sob Lut 09, 2013 3:35 pm

Przeceniłaś swoje umiejętności i w połowie lotu zaczęłaś opadać, próbowałaś się w locie złapać skalnej ściany lecz pęd był zbyt szybki i poleciałaś w dół, woda była zimna i głęboka dzięki czemu nie połamałaś się, nurt zniósł cię w dół lecz sczęśliwie dla ciebie zatrzymałaś się na dużym kamieniu, przemoczona i mocno posiniaczona odpoczywałaś chwilę, jakieś 2 metry od ciebie była plażyczka co i rusz przemywana przez szalejącą wodę...
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Sob Lut 09, 2013 3:53 pm

-Aipom musisz wracać do pokeballa. Powiedziałam i schowałam ją do pokeballa a sama wskoczyłam do wody i zaczęłam płynąć do brzegu.Gdy opadałam z sił myślałam o moich rodzicach by dodać sobie sił.Na brzegu zaczęłam skakać i wykonywać akrobacje by wysuszyć swoje ubrana.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Sob Lut 09, 2013 4:28 pm

Gdy dopłynęłaś i lekko się wysuszyłaś przynajmniej na tyle na ile pozwalało ci to miejsce, zaczęłaś rozglądać się po wysepce, zauważyłaś niewielkie wgłębienie w ścianie, raczej nie bedzie to mile tam wejsc lecz do wyboru miałaś prawie gładką ścianę i wodospad
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Sob Lut 09, 2013 4:31 pm

Weszłam do tego wgłębienia nie wiele się zastanawiając.Rozejrzałam się po tej małej jaskini w poszukiwaniu się czegoś ciekawego.Wypuściłam też Aipom by mi potowarzyszyła w tej jaskinii.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Sob Lut 09, 2013 4:39 pm

Wgłębienie okazało się być większą jaskinią, nie było tu wiele światła a grunt zaczął się podnosić, a po chwili opadać i zakręcać zawsze to jakaś nadzieja na wydostanie się stąd. Gdy szłaś tak wpół poomacku nagle zaczęło się przejaśniać a szum wody znów stał się głośniejszy.
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Sob Lut 09, 2013 4:44 pm

Szłam spokojnie dalej wyciągając ręce by w razie czegoś dotknąć przeszkody lub gdy opadnę opaść na dłonie.Gdy widzę że się rozjaśnia to przyśpieszyłam w tamtą stronę.-Oby to było wyjście.Powiedziałam bardziej sama do siebie niż do mojej kochanej Aipom która siedziała mi na ramieniu.,

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Sob Lut 09, 2013 5:13 pm

Gdy szłaś dalej twoim oczom ukazał się spory otwór i mocno lecąca woda, chyba byłaś za tym wodospadem! gdy zbliżyłaś się do otworu zauważyłaś że da radę przejść na drugą stronę wnęki gdyż przy ścianie były wyrwy kamienne po których pewnie da się przejść a na drugim końcu czekała na ciebie kolejna jaskinia.
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Sob Lut 09, 2013 5:17 pm

Przeszłam przez otwór i szłam dalej do kolejnej jaskini.-Aipom trzymaj się mnie mocno, chyba że chcesz sama spróbować się wspiąć?Powiedziałam i podeszłam do ściany i zaczęłam się powoli wspinać ku górze.Chciałam się jak najszybciej wydostać z tej jaskini.Co jakiś czas patrzyłam na Aipom jak jej idzie.Dzięki chwytności Aipom mogłam o wiele szybciej wspinać się niż normalny człowiek.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Nie Lut 10, 2013 9:03 pm

po krótkiej wspinaczce weszłaś w kolejny otwór, tu grunt opadał bardziej gwałtownie dając coraz większe nadzieje na wyjście, gdy szłaś tak w półmroku prawie że spadłaś refleks twojego pokemona uratował cię przed upadkiem w dół.
Nic ci nie jest?! Prawie byś spadła, może daj mi pierwszej iść i zobaczyć co jest nadole dobrze?
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Nie Lut 17, 2013 11:26 am

-Dzięki.Powiedziałam do Aipom gdy uratowała mi życie.No dobrze idź pierwsza ale uważaj na siebie.Powiedziałam zatroskana do pokemona.Patrzyłam spokojnie jak mój pokemon schodzi w przepaść. Oczwiście bałam się oo moją starterkę. Nie chciałam jej znów stracić.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Nie Lut 17, 2013 1:12 pm

Minęła dobra godzina i zaczęłaś się martwić czy coś się nie stało, już chciałaś zacząć schodzić gdy z dziury wyskoczyła uradowana aipom.
jak zeszłam na dół to znalazłam wyjście, dziura jest głęboka ale idzie chyba już na sam dół, gdy tylko ujrzałam wyjście momentalnie się wróciłam do ciebie
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Nie Lut 17, 2013 1:30 pm

-To dobrze.Świetnie się spisałaś kochana.Powiedziałam do starterki obdarowując ją uśmiechem.Zaczęłam schodzić do dziury.Gdy byłam na dole poszłam w stronę wyjścia o którym mówiła mi Aipom.Oby to już było wyjście z tej jaskini.Myślałam.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Nie Lut 17, 2013 8:32 pm

Gdy wyszłaś przez wnękę w jaskini okazało się to czymś troszkę innym, był to duży występ skalny "parapet" a pod spodem była tafla jeziora, mogliście wskoczyć do wody, albo zejść po ściance, z tym że nie wiadomo czy ta woda będzie na tyle głęboka...
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Nie Lut 17, 2013 8:59 pm

Zeszłam bezpieczniejszą (moim zdaniem oczywiście Razz) drogą po ściance.Gdy byłam na dole szłam w stronę wyjścia.Miałam już dość tego okropnego miejsca.Wolałam sto razy słońce niż tą wilgoć i ciemność dookoła.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Wto Lut 19, 2013 8:30 am

w końcu opuściłyście rejon wodospadu, ale... Gdzie wy teraz byłyście? Za plecami miałaś wodospad, obok siebie jezioro a przed sobą rozległą skalną równinę poprzecinaną pojedyńczymi drzewkami...
Aipom powiedziała że nigdy tu nie była więc nie pomoże ci z lokalizacją.
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Wto Lut 19, 2013 3:08 pm

Rozejrzałam się z lekkim przerażeniem w oczach.Nie wiedziałam gdzie się znajdujemy.Postanowiłam użyć mapy.Spojrzałam na mapę szukając miejsca w który jesteśmy.Poprosiłam Aipom by mi pomogła.Jeju gdzie my jesteśmy?

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Wto Lut 19, 2013 3:51 pm

- hmm O! chyba tutaj, aipom wskazała swoim ogonkiem miejsce rozszerzenia rzeki i ponownego zwężenia, hmm chyba idąc wzdłuż rzeki powinniśmy dojść do jakiejś osady...
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Wto Lut 19, 2013 4:12 pm

-Oby.No to w drogę kochana.Powiedziałam do starterki zwinęłam mapę i poszłam w kierunku który mi wskazałam moja starterka ( z nią na ramieniu).Rozglądam się za jakimś ciekawym pokemonem do złapania.-Przydałby się kolejny przyjaciel do drużyny.Nie uważasz?

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mruczek Sro Lut 20, 2013 9:29 am

- Teraz mi to mówisz? A co ci mówiłam na początku? Że znam teren i możemy coś złapać, teraz terenu nie znam więc radź sobie sama.
Po takim opierdolcu ze strony aipom postanowiłaś ruszyć przed siebie, raczej nie pozostał ci wielki wybór.
Mruczek
Mruczek

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maya1331 Sro Lut 20, 2013 2:55 pm

Oburzyłam się na słowa Aipom. Postanowiłam że do niej nic już nie powiem przez najbliższy czas.Szłam spokojnie dalej rozglądając się za jakąś osadą.Musi ktoś tu mieszkać.Myślałam idąc w dal.

Maya1331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 2 z 3 Previous  1, 2, 3  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: