Turniej Helvetti

4 posters

Go down

Turniej Helvetti Empty Turniej Helvetti

Pisanie by JoJo Pon Lut 11, 2013 7:04 pm

Jeszcze nie wiem, jakie będą nagrody, ale myślę, że jeśli dogadalibyśmy się z administracją, mogłaby być to jakaś skamielina. Turniej polegałby na zasadzie drzewka, ktore amatorsko sprobowalem wam stworzyc w Paincie, aby ulatwic niektorym myslenie. Oczywiscie nie jest to ustawione i to tylko tak dla przykladu wygrala dana osoba i poprzechodzila przez wszystkie etapy (i tak beda dwie takie osoby). Jesli bedzie wiecej osob - cos sie wymysli Smile

Niestety levele naszych pokemonów na forum są bardzo zróżnicowane - osoby ze starego forum posiadają pokemony nawet na 20 i wyższych poziomach, a inni, tak jak ja - nie mają nawet 10 leveli :-) Ale to nieważne. Wpadłem na rozwiązanie tego pomysłu. Każdy gracz może wystawić na cały turniej do 4 pokemonów i każdym pokemonem można walczyć 'jak sie chce'. Jest to pierwszy turniej forumowy, wiec na razie bez zadnego kombinowania, oprocz mojej idei. Jak juz wspominalem, zroznicowanie poziomow jest ogromne, wiec postanowilem, że każdy pokemon, który bierze udział startuje na 20 poziomie(mysle ze to taka srednia i nawet odpowiedni level) i jedyne ataki jakie ma TO TE, KTÓRE SIĘ ZDOBYWA POPRZEZ POZIOM. ŻADNYCH TM/HM ANI NIC. Wtedy nie liczą się over spelle, na ktore wydaliśmy grube miliony. W tym turnieju będzie liczyć się pomysłowość oraz przemyślne strategie, żadne "użyje blizzarda, bo ma XXXX powera i XXX celnosci, na pewno zgniote przeciwnika po 4 turach".

Nie negujcie od razu tego pomysłu - powiedzcie co mozna zmienic, co wy byscie dodali itp. Co do nagród - można ustalić po zaakceptowaniu pomysłu, jednak myślę, że oprócz finalisty, półfinalistów można jeszcze zrobić nagrody dla ćwierćfinalistów. No i ostatnie. Turnieje, jak wystawy psów i inne takie kosztują. Bilet na owy turniej kosztuje 500$(tutaj tez od razu nie krytykujcie tylko powiedzcie, ze to za duzo/malo i podajcie swoja cene. Oczywiscie z uzasadnieniem:)) Dla finalisty myslalem o jakiejs skamielinie i jakiejs malej gotowce(jakies 1k-2k $), dla polfinalistow wybrany pokemon, ktorego wybiora sposrod 4 wylosowanych przez adminów i 500$. Dla cwiercfinalistow rare candy, lub 1 wkład wybranego TM/HM.

Za nagrody mozna dodac jeszcze jakies kamienie ewolucyjne, Rare Candy, cokolwiek.

Wybaczcie za cały chaos w tym temacie, niestety taki już jestem Smile

Ponizej zamieszczam zdjecie drzewka, ktore zrobilem(oczywiscie amatorsko i oczywiscie w Paincie Very Happy)

Turniej Helvetti 1418663
JoJo
JoJo

Male Liczba postów : 203
Birthday : 06/12/1996

http://cipusek.tumblr.com

Powrót do góry Go down

Turniej Helvetti Empty Re: Turniej Helvetti

Pisanie by Tedd Pon Lut 11, 2013 8:16 pm

Ogólne dobry pomysł, ale znając życie będzie on trwał multum czasu, bo połowie nie będzie się chciało odpisywać itp.

Co do drzewka to polecam stronę www.binarybeast.com
Tedd
Tedd

Male Liczba postów : 189
Birthday : 01/09/1997

Powrót do góry Go down

Pisanie by Soul Pon Lut 11, 2013 8:24 pm

MOim zdaniem pokemony na 20 lvla odpadają gracze (czyli MY) spędzają sporo czasu na przechodzeniu gymow, walkach w grach, walkach na forum itp zbieramy kase za ktora kupujemy tmy oddajemy poki do Dc i wgl żeby mieć szanse zgarnąć czasem jakiś event. - Jestem na nIE
Soul
Soul

Male Liczba postów : 964
Birthday : 09/02/1996

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ghuji Pon Lut 11, 2013 8:31 pm

Poza tym, niektórzy tak rozwijali swoje pokemony, że bez TM są bezużyteczne :/ Idąc w drugą stronę, nie wiadomo jak poradzą sobie trenerzy którym nagle z 7 lvl pokemon skoczy z atakami do 20. Nie wiadomo, czy ogarnie te wszystkie ruchy, bo u niektórych pokemonów trochę się tych ataków poznaje. Ogółem podoba mi się ten pomysł, taki trochę Battle Frontier.
Ghuji
Ghuji

Male Liczba postów : 359
Birthday : 18/05/1913

Powrót do góry Go down

Pisanie by JoJo Pon Lut 11, 2013 8:42 pm

No to idąc tym tokiem myślenia nigdy nie bedzie zadnego turnieju dla wszystkich graczy, lub tylko kategorie np 8-15, ale wtedy starzy wyjadacze nie beda mieli jak grac, chyba ze zakupia gdzies poka na wybranym poziomie.. Co jest niezbyt oplacalne.
JoJo
JoJo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ghuji Pon Lut 11, 2013 8:59 pm

Ja po prostu tylko mówię, że niektórzy byliby wyeliminowani na starcie z powodu złych wyborów dot. ataków pokemonów. I tyle.
Ghuji
Ghuji

Male Liczba postów : 359
Birthday : 18/05/1913

Powrót do góry Go down

Pisanie by Soul Pon Lut 11, 2013 9:01 pm

No na tym to też polega że expisz pokemona cały czas i jeżeli dojdziesz później na forym to albo masz pecha albo bierze dupe w garść walczysz z każdym, robisz gymy i wgl... w MMO RPG też nie zaczynasz na tym poziomie co moją najlepsi tylko na 1 a oni mają 90... Więc jeśli o to chodzi to tylko dupe w troki brać trzeba i walczyć.
Soul
Soul

Powrót do góry Go down

Pisanie by JoJo Pon Lut 11, 2013 9:05 pm

Tylko w MMO masz potworki i inne gowna i non stop 'napieprzasz' tu potrzebujesz jeszcze dwoch innych maniakow, gdzie jeden nie ma zysku (sedzia) i robi to ze swojej dobroci Very Happy Co do expa, mysle ze by był, typu +1 lv i wtedy twoj pok ma ten 9, a nie 8, ale w turnieju nadal 20. A co do TMów itp - niektorzy tyle tego nakupywali, bo chcą wygrywać walki od tak, a większość z nich sa pozbawieni myslenia i... nic nie wymyslaja, zadnych ruchow, postepow.. taki zero Sad
JoJo
JoJo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Soul Pon Lut 11, 2013 9:10 pm

no samymi ruchami walk sie nie wygrywa - robi się kombinacje i rózne fajne połączenia. A stworki same do Ciebie nie przychodzą tylko też musisz po nie iśc ale sądzę, że na tym forum spokojnie możesz z marszu znaleźć z 2 trzech przeciwników a jak się dobrze i miło dogadasz z sędzią to postara się on regularnie odpisywać w waszej walce.
Soul
Soul

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: