Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
Gra Aki - Aki
2 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Gry Trenerskie
Strona 1 z 1
Gra Aki - Aki
Aki napisał:Imię/Nazwisko/Ksywa Postaci: Aki
Wiek postaci: 24
Charakter: Spokojny ,życzliwy zgrany z innymi oraz cichy < w zależności czy ma towarzystwo> . Jedne z cech ,które można podkreślić u Satyra. Nienawidzi gdy ludzie traktują świat oraz naturę jak własny śmietnik, czuję odrazę do takich ludzi. Kocha nowoczesną technologię związaną z naturą nie szkodząc jej. Ubóstwia kawę, oraz grę na fletni <głównie na Syringni> i bębenkach niegdyś należał do świty Dionizosa jednak opuścił ją aby samotnie okrążać świat Pokemon. Lubi przebywać na otwartej przestrzeni oraz zawziętą rywalizację, w lekszo spaczonym otoczeniu nabrał także umiejętności hazardowych ,chociaż nie używa ich za często.
Wygląd:
Towarzysze: a zobaczymy może podrzucisz coś w historii ^-^
Profesja Pokemon: Hmmm trudny wybór? Może połączmy hodowcę z trenerem? ;3
Profesja Postaci: Myśliwy <myślicielem też mogę być? XD >, ogrodnikiem albo zielarzem?
Starter: Shroomish <Tylko niech będzie chłopakiem>
Historia: Petalburg Woods
Obudził mnie poranny wrzask <nie chodzi o krzyk xd> oraz różne dźwięki wydawane przez Pokemony. Miło było obudzić się na łonie natury wokół drzew, kocem na nogach oraz ciepłym kubku kawy w ręce. Dzień był piękny a wszystko wokół budziło się do życia po długim śnie. Mały Shroomish <uznajmy ,że go miałem> łasił się do mnie i skakał na około. Nie było nic piękniejszego. Jednak na pewno musi coś musi się zdarzyć jeszcze w Hoeney! Byłem tego pewny. Szybko zebrałem się w sobie i czym prędzej spakowałem się ,żeby szybko wyjść i zrobić jeszcze dziś coś ciekawego. Wziąłem poka na ramię i popędziłem do wyjścia, zaraz po tym zobaczyłem światło dzienne nie przysłonięte przez konary drzew. Widziałem rozległą rzekę oraz nie wielkie inne stworki poławiane przez Poke-Trenrów. Także posiadałem taką wędkę lecz nici z umiejętności posługiwania się tym przedmiotem. Miło powitałem spotykanych po drodze ludzi wyjmując swoją fletnię. Powoli dreptają pogrywałem sobie melodię pieśni klasycznych. Dosyć szybko doszedłem do miasta jak na moje niezwykłe wolę tempo ,wchodząc zaszedłem do Poke-Centrum witając się z siostrą Joy dałem jej mojego pupila i poczekałem chwilę na wyleczenie dając ludziom odrobinę muzyki i wprawiając ich w rytm nowego dnia. Wszyscy tupali i klaskali do rytmu. Po odebraniu Poka miło było zajść w nowe miejsce i porobić śmiałe oraz ciekawe rzeczy! Jak już ominąłem całe miasteczko wszedłem na bardziej otwartą przestrzeń z dużą ilością natury. Szybko zaszła noc więc rozwinąłem się u miłych ludzi ,którzy użyczyli mi gościny nie wykorzystałem całej ich przestrzeni spałem na poddaszu z Pokemonem u boku. Wyjąłem bębenki i grałem na nich cichą melodię dla siebie aby uśpić się i mojego towarzysza. Następnego dnia po kubku kawy wyruszyłem dalej pocieszać świat swoją osobą. Jednak zboczyłem z drogi natury aby pochodzić trochę miastem. Szybko zauważyłem awanturę w mieście i pobiegłem by sprawdzić w czym mogę pomóc.
Mauville City
Tu zamierzam kontynuować z tobą xD
Cele: A obiec świat Pokemon dwa razy dookoła!
Prośby: . - . nie wiem rób co chcesz byle była miła atmosfera
Jako wesoły człowiek nie lubiący zbytnio awantur początkowo się nie przejąłeś? Nie! Poleciałeś natychmiast ile sił miałeś w swoich kopytkach, zauważyłeś tłum ludzi, w środku widać było jakiś dwóch osobników, najwidoczniej doszło do starcia, widzisz że pewien Minotaur skrzyżował swój topór z zakutym w zbroje człowiekiem, mężczyzna miał wielką tarczę i długą dzidę już wiedziałeś że to grek wypisz wymaluj. Walka nie była zbyt długa, Minotaur przełamał tarczę silnym uderzeniem po czym poturbował mężczyznę i wyniósł się z obszaru jak najszybciej, nikt nie udzielił pomocy człowiekowi, wszyscy dopingowali po czym zaczęli się rozchodzić. Widać było grek sam nie mógł się podnieś i miał sporą ranę na udzie. W mieście ogólnie panowała sielankowa atmosfera a pogoda jak najbardziej temu sprzyjała, przygrzewające słońce i delikatne podmuchy wiatru, to była pogoda idealna.
Cieniu- Admin
- Liczba postów : 3460
Birthday : 07/04/1991
Re: Gra Aki - Aki
Cieniu napisał : Przyjmuje z racji tego że umówiliśmy się na elementy mitologii
Gra powstanie na dniach. xD
----
Całemu zdarzeniu przyglądałem się bacznie ei uważnie ,a najbardziej zdziwiła mnie szybkość z jaką ludzie odchodzą i nawet nie zapytali się czy Grekowi nic nie jest... Pogoda była bardzo miła jak na takie złe zdarzenie. Potruchtałem więc do mężczyzny.
-Uhhh kiepsko to wygląda. Może mógłbym ci pomóc? Zaprowadzić do domu albo pójść do niego i poprosić o to kogoś?
Mówiąc to wyciągałem stary kielich z plecaka i lałem do niego wody podając mężowi.
-Czy miał on jakiś powód tak cię pokiereszować? Biliście się o coś?
Całe to zamieszanie musiało mieć jakiś wewnętrzny problem i wytarzało go w dużych ilościach ,co więcej ,jeśli zdarzało się to często to powinni tu zbudować szpital bo rana Greka nie wyglądała za dobrze... Co więcej przydała by mu się na razie stały nadzór lekarza...
Gra powstanie na dniach. xD
----
Całemu zdarzeniu przyglądałem się bacznie ei uważnie ,a najbardziej zdziwiła mnie szybkość z jaką ludzie odchodzą i nawet nie zapytali się czy Grekowi nic nie jest... Pogoda była bardzo miła jak na takie złe zdarzenie. Potruchtałem więc do mężczyzny.
-Uhhh kiepsko to wygląda. Może mógłbym ci pomóc? Zaprowadzić do domu albo pójść do niego i poprosić o to kogoś?
Mówiąc to wyciągałem stary kielich z plecaka i lałem do niego wody podając mężowi.
-Czy miał on jakiś powód tak cię pokiereszować? Biliście się o coś?
Całe to zamieszanie musiało mieć jakiś wewnętrzny problem i wytarzało go w dużych ilościach ,co więcej ,jeśli zdarzało się to często to powinni tu zbudować szpital bo rana Greka nie wyglądała za dobrze... Co więcej przydała by mu się na razie stały nadzór lekarza...
Aki- Liczba postów : 213
Birthday : 21/08/1999
- Ja dam radę, nic mi nie jest
Powiedział zbierając się na prawdę wolno z ziemi, po chwili wziął kielich i upił
- Dziękuję za pomoc, walka o honor jest najważniejsza bitwą, niestety przegrałem.
Powiedział trochę załamany i klęczał nadal nie był chyba w stanie się podnieść ale szło wyczuć praktycznie natychmiast że jego duma nie pozwalała mu aby otrzymywać większą pomoc nawet przy wstawaniu.
- Muszę więcej trenować nic więcej, jeszcze tu wrócę i udowodnię swoją wartość.
Powiedział zbierając się na prawdę wolno z ziemi, po chwili wziął kielich i upił
- Dziękuję za pomoc, walka o honor jest najważniejsza bitwą, niestety przegrałem.
Powiedział trochę załamany i klęczał nadal nie był chyba w stanie się podnieść ale szło wyczuć praktycznie natychmiast że jego duma nie pozwalała mu aby otrzymywać większą pomoc nawet przy wstawaniu.
- Muszę więcej trenować nic więcej, jeszcze tu wrócę i udowodnię swoją wartość.
Cieniu- Admin
-Tak właśnie widzę ,że nic ci nie jest... I dosyć fajnego sobie oponenta na taką walkę wybrałeś. Może jeszcze wody? Aktualnie inaczej pomóc już nie mogę.
Zacząłem szukać w plecaku może jakiś bandaży i czegoś? No ,żeby zrobić coś z tą nogą bo za dobrze to ona nie wyglądała...
-Hmm co ile będziesz się zgłaszał do tej walki? Bo nie polecam ci przez najbliższy miesiąc może 3? Jak chcesz to mogę ci trochę pomóc? Z twoją raną i treningiem? Jestem na zawołanie.
Przynajmniej puki nie okażesz się zbyt dumny... W oczy rzucają się cechy Hery.
Zacząłem szukać w plecaku może jakiś bandaży i czegoś? No ,żeby zrobić coś z tą nogą bo za dobrze to ona nie wyglądała...
-Hmm co ile będziesz się zgłaszał do tej walki? Bo nie polecam ci przez najbliższy miesiąc może 3? Jak chcesz to mogę ci trochę pomóc? Z twoją raną i treningiem? Jestem na zawołanie.
Przynajmniej puki nie okażesz się zbyt dumny... W oczy rzucają się cechy Hery.
- Nie wiem kiedy przystąpię do walki, ale zemsta będzie moja.
Mężczyzna w końcu wstał i oparł się o swój miecz, rozejrzał się bardzo powolnie po czym przyjął od Ciebie pomoc w postaci wody której mu użyczyłeś.
- a jak ty możesz mi pomóc w treningach? Właściwie miałem się udać na plac do swojego kowala, miał wykuć mi coś specjalnego z czym mógłbym trenować.
Mężczyzna w końcu wstał i oparł się o swój miecz, rozejrzał się bardzo powolnie po czym przyjął od Ciebie pomoc w postaci wody której mu użyczyłeś.
- a jak ty możesz mi pomóc w treningach? Właściwie miałem się udać na plac do swojego kowala, miał wykuć mi coś specjalnego z czym mógłbym trenować.
Cieniu- Admin
-Jeszcze nie wiem jak ,ale coś wymyślę. Na razie eskortuję cię na plac.
Wziąłem mężczyznę pod pachę.
-To w ,którą to stronę? Ten plac?
Rozglądnąłem się szukając wzrokiem jakiegoś drogowskazu. Cieszył mnie fakt ,że mogę pomóc człowiekowi i cieszyć się daną nam dzisiaj pogodą. Ogólnie rzecz biorąc cieszył mnie fakt samego bycia. Czyli jak zwykle. Zastanawiałem się jak czuje się mój Pokemon.
-Jak tam ci leci czas? Shroomish?
Zapytałem radośnie.
Wziąłem mężczyznę pod pachę.
-To w ,którą to stronę? Ten plac?
Rozglądnąłem się szukając wzrokiem jakiegoś drogowskazu. Cieszył mnie fakt ,że mogę pomóc człowiekowi i cieszyć się daną nam dzisiaj pogodą. Ogólnie rzecz biorąc cieszył mnie fakt samego bycia. Czyli jak zwykle. Zastanawiałem się jak czuje się mój Pokemon.
-Jak tam ci leci czas? Shroomish?
Zapytałem radośnie.
Facet wsparł się na tobie trochę po czym wskazał lekko ręką, ruszyliście w dość szybkim tempie. Twój pokemon bardzo zadowolony chodził za tobą spokojnie, mężczyzna starał się jak najmniej spierać na tobie, cały czas miał na ramieniu tarczę
- Tak właściwie to jak tu trafiłeś? Sądząc po tym kim jesteś nie pochodzisz stąd, chętnie posłucham twojej historii skoro już sam z siebie mi pomagasz
- Tak właściwie to jak tu trafiłeś? Sądząc po tym kim jesteś nie pochodzisz stąd, chętnie posłucham twojej historii skoro już sam z siebie mi pomagasz
Cieniu- Admin
-Da się to ustrojstwo zdjąć?
Wskazałem palcem na tarczę... Miałem ochotę się pobawić trochę z pokiem jedna to chyba teraz nie wchodziło w grę.
-Ja należałem do świty Dionizosa jednak, widzisz każdego dnia z 5km a tylko na to aby rozwalić karczmę upić się i następnego dnia to samo gdzie indziej. Więc uznałem ,że podróż samemu będzie ciekawsza. Złapałem Shroormisha i wędrowałem sam potem jak dotarłem tutaj nie co bliżej to usłyszałem jakąś awanturę więc pobiegłem zobaczyć czy mogę w czymś pomóc. Rozumiesz?
----
Sory ,że odpis to szajs za dwa złote ale się trochę spieszę a miło dostawać odpisy nie prawdzasz? xD Jeszcze raz soory.
Wskazałem palcem na tarczę... Miałem ochotę się pobawić trochę z pokiem jedna to chyba teraz nie wchodziło w grę.
-Ja należałem do świty Dionizosa jednak, widzisz każdego dnia z 5km a tylko na to aby rozwalić karczmę upić się i następnego dnia to samo gdzie indziej. Więc uznałem ,że podróż samemu będzie ciekawsza. Złapałem Shroormisha i wędrowałem sam potem jak dotarłem tutaj nie co bliżej to usłyszałem jakąś awanturę więc pobiegłem zobaczyć czy mogę w czymś pomóc. Rozumiesz?
----
Sory ,że odpis to szajs za dwa złote ale się trochę spieszę a miło dostawać odpisy nie prawdzasz? xD Jeszcze raz soory.
Aki.. Wyluzuj
Grek się roześmiał i nadal jedną z ulic która była prawie pusta wędrowaliście w wyznaczonym wcześniej kierunku, nikt was nie zaczepiał bo w sumie po co miałby to robić, wędrowaliście spokojnie i powolnie.
Grek się roześmiał i nadal jedną z ulic która była prawie pusta wędrowaliście w wyznaczonym wcześniej kierunku, nikt was nie zaczepiał bo w sumie po co miałby to robić, wędrowaliście spokojnie i powolnie.
Cieniu- Admin
Kiedy ja nie mogę być spokojny... No!
---------------------
*Ja ci dam młodzieńcze* Pomyślałem jednak wstrzymałem się z oddaniem tego w słowach. Jednak dalej chciałbym aby ustrojstwo wojenne nie było na moich rękach.
-Tak na to wygląda. A jak długo właściwie się zbierałeś do tej walki? I czemu akurat Minotaur?
Zapytałem się z ciekawości. Mężczyzna mnie interesował, a raczej coś o nim. W każdym bądź razie wiem komu pomagam i czemu. Może mam racje? Może zjawiłem się tam kiedy trzeba. W sumie do dobra myśl. Lecz nie uważam aby było tak za każdym razem.
---------------------
*Ja ci dam młodzieńcze* Pomyślałem jednak wstrzymałem się z oddaniem tego w słowach. Jednak dalej chciałbym aby ustrojstwo wojenne nie było na moich rękach.
-Tak na to wygląda. A jak długo właściwie się zbierałeś do tej walki? I czemu akurat Minotaur?
Zapytałem się z ciekawości. Mężczyzna mnie interesował, a raczej coś o nim. W każdym bądź razie wiem komu pomagam i czemu. Może mam racje? Może zjawiłem się tam kiedy trzeba. W sumie do dobra myśl. Lecz nie uważam aby było tak za każdym razem.
- Minotaur od zawsze zaczepiał moją rodzinę, od zawsze wywyższał się bo myśli że pieniądze pozwalają mu na wszystko, nie mam tyle złotych monet co on ale serce do walki to mam na pewno!
Krzyknął na sam koniec i uderzył się w pierś po czym od kaszlnął.
- Nie jestem bardzo zamożny ale nigdy nie odwracam się plecami do ludzi którzy potrzebują pomocy.
Krzyknął na sam koniec i uderzył się w pierś po czym od kaszlnął.
- Nie jestem bardzo zamożny ale nigdy nie odwracam się plecami do ludzi którzy potrzebują pomocy.
Cieniu- Admin
-Naprawdę istnieję mało ludzi ,którzy korzystają z pieniędzy po to aby pomagać innym. Chyba bym się zdziwił gdybym zobaczył teraz tę krowę przepraszającą cię- Powiedziałem popadając w lekkie zamyślenie,- Ducha walki powiadasz? Tak też myślę tego na pewno ci nie brakuję. Nie wątpliwe ,że potrzebujesz jednak podszkolić trochę swoje umiejętności.
Czułem jakby droga dłużyła się za nami a czas wręcz przeciwnie, szybko mijał na ciekawej rozmowie. Człowiek w rzeczy samej był tylko prostym obywatelem ,który walczył o swoje. Jednak niczego nie da się zdziałać samemu. Może właśnie dlatego tutaj jestem? Chętnie zresztą poświęcę swój czas na pomoc mężczyźnie.
----
Sorrki za tą chwilę zwłoki ^-^" Mam nadzieję ,że nie masz mi tego za złe.
Czułem jakby droga dłużyła się za nami a czas wręcz przeciwnie, szybko mijał na ciekawej rozmowie. Człowiek w rzeczy samej był tylko prostym obywatelem ,który walczył o swoje. Jednak niczego nie da się zdziałać samemu. Może właśnie dlatego tutaj jestem? Chętnie zresztą poświęcę swój czas na pomoc mężczyźnie.
----
Sorrki za tą chwilę zwłoki ^-^" Mam nadzieję ,że nie masz mi tego za złe.
- mądrze powiedziane, myślałeś coś o wyruszeniu na wojne? Może nasze wojsko potrzebuje takich dwóch śmiałków jak my?
Spojrzał na Ciebie całkowicie poważnie i chwilę się zastanawiał nad tym co powiedział
- w zasadzie to tak muszę potrenować i to jak najwięcej.
Musze złapać rytm pisania sorki że tak krótko.
Spojrzał na Ciebie całkowicie poważnie i chwilę się zastanawiał nad tym co powiedział
- w zasadzie to tak muszę potrenować i to jak najwięcej.
Musze złapać rytm pisania sorki że tak krótko.
Cieniu- Admin
-Wojna? Nie to nie dla mnie!- Powiedziałem ,zaczynając się śmiać- Nie to zdecydowanie nie rzecz dla mnie.
Wojna? Tylko wojny mi tu brakuje. Podczas wojny miałbym ograniczoną swobodę, kiedy ja chcę być wszędzie, tylko kiedy dusza zapragnie. Na kij mi ograniczona wolność?! Zresztą chyba nie ma się czego obawiać? Taką przynajmniej mam nadzieję...
-Trening czyni mistrza czyż nie? Masz już jakieś konkretne plany?
W sumie teraz zastanawia mnie tylko jedna rzeczy. Czy naprawdę miała wystąpić jakaś wojna czy to tylko jego marzenia?
----
Teraz ja podejdę do pracy Lajtowo xD
Wojna? Tylko wojny mi tu brakuje. Podczas wojny miałbym ograniczoną swobodę, kiedy ja chcę być wszędzie, tylko kiedy dusza zapragnie. Na kij mi ograniczona wolność?! Zresztą chyba nie ma się czego obawiać? Taką przynajmniej mam nadzieję...
-Trening czyni mistrza czyż nie? Masz już jakieś konkretne plany?
W sumie teraz zastanawia mnie tylko jedna rzeczy. Czy naprawdę miała wystąpić jakaś wojna czy to tylko jego marzenia?
----
Teraz ja podejdę do pracy Lajtowo xD
- Wiesz rozne sa w zyciu etapy, mozliwe ze nadejdzie jakas, slyszales o armi niesmiertelnych zmierzajacych na grecje?
Spytal Cie praktycznie oczywista oczywistosc, cale miasta az huczaly od tych plotek.
- Jesli bedzie trzeba pomoc i zaciagnac sie do wojska to zrobie to aby bronic swojego terytorium jak i kraju
Wyciagnal szybko miecz z pochwy i uderzyl trzy razy w tarcze dodajac wiecej powagi calej sytuacji
Spytal Cie praktycznie oczywista oczywistosc, cale miasta az huczaly od tych plotek.
- Jesli bedzie trzeba pomoc i zaciagnac sie do wojska to zrobie to aby bronic swojego terytorium jak i kraju
Wyciagnal szybko miecz z pochwy i uderzyl trzy razy w tarcze dodajac wiecej powagi calej sytuacji
Cieniu- Admin
Cała ta sytuacja średnio mi się podobała. Do tego raczej ja tam w niczym nie pomogę chyba ,że w ostateczności jako Medyk. Racje w sumie miał gdzieś tam mogło mi się obić o uszy plotka chociaż może nie zwróciłem na nią uwagi? Jednak trzeba przyznać ,że jest dosyć pewny siebie i odważny. Tylko czy to wystarczy? Brzęczmy odgłos bitej tarczy raczej słabo się podobał moim uszom, ale powiedzmy ,że da się to przeżyć.
-Pozwolę się zapytać. Daleko jeszcze do twojego Domu?
-Pozwolę się zapytać. Daleko jeszcze do twojego Domu?
Grek pokazal na pagorek na ktoryn roslo jedno wielkie stare drzewo i kilka mniejszych. Obok nich znajdowal sie sporawy dom otoczony plotem z kamienia
- to jest moj dom, skromny ale zawsze cos
Skomentowal gdy podeszliscie blizej zauwazyles dwa posagi z kamienia przy bramie wejsciowej jednego byles pewny ukazywal on syrene, drugi zas przypominal greka walczacego z minotaurem.
- to jest moj dom, skromny ale zawsze cos
Skomentowal gdy podeszliscie blizej zauwazyles dwa posagi z kamienia przy bramie wejsciowej jednego byles pewny ukazywal on syrene, drugi zas przypominal greka walczacego z minotaurem.
Cieniu- Admin
Przyjrzałem się dokładniej statuom. Jedna albo była zbiegiem okoliczności albo była zrobiona niedawno, druga zaś nie wyglądała specjalnie groźnie jakby to było w rzeczywistości ale przynajmniej od zwierciadło poprawną formę, tak mi się przynajmniej wydaje. Przyjrzałem się wielkim drzewom, wyglądały genialnie, a zwłaszcza ,że kocham naturę. A drzewa to pierwsza miłość, jak zresztą mieszkająca w niej Driada.
-Sadziliście tu te drzewa czy same wyrosły? Dom masz piękny.
Powiedziałem uśmiechając się promienie i zapukałem do drzwi. Może mnie ugości?
-Sadziliście tu te drzewa czy same wyrosły? Dom masz piękny.
Powiedziałem uśmiechając się promienie i zapukałem do drzwi. Może mnie ugości?
- Drzewa zasadził mój dziad, uwielbiał naturę, planował przekopać całą działkę aby poprowadzić tędy małą rzeczkę.
Faktycznie gdy rozejrzałeś się bardziej było widać nieopodal spore koryto rzeczne wypełnione po brzegi. Drzwi po chwili otworzyły się zauważyłeś kobietę, miała spięte blond włosy, była wysoka i miala na sobie kremową szatę. Spojrzała na Ciebie po czym na twojego towarzysza i natychmiast rzuciła się do niego.
- Co się z nim stało?
Spytała Ciebie o dziwo a nie swojego jak widać męża
Faktycznie gdy rozejrzałeś się bardziej było widać nieopodal spore koryto rzeczne wypełnione po brzegi. Drzwi po chwili otworzyły się zauważyłeś kobietę, miała spięte blond włosy, była wysoka i miala na sobie kremową szatę. Spojrzała na Ciebie po czym na twojego towarzysza i natychmiast rzuciła się do niego.
- Co się z nim stało?
Spytała Ciebie o dziwo a nie swojego jak widać męża
Cieniu- Admin
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Gry Trenerskie
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: