Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
Mała zmiana w systemie straganów
+7
Yuya
Cieniu
Saya
Bezimienny
Lionheart
Soul
Nikotynka
11 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Informacje
Strona 1 z 1
Mała zmiana w systemie straganów
Jak na razie jest to tylko pomysł 3/3 osoby, które zapytałam są na tak, tak wiec zacznijmy od objaśnienia na czym miałaby polegać zmiana w straganach.
W wielu mmorpg mamy do czynienia z trade housem, gdzie wszystko jest w jednym, są odpowiednie podziały na kategorie, czyli: bronie, potiony, itmy do questów wejściówki do dungów, a co gdyby wprowadzić to na forum? Jedno miejsce gdzie można poszukać dla siebie pokemona, gdzie można kupić tm z mniejszą ilością użyć, już wyjsąniam dokładniej:
Już nikt nie miałby własnego straganu, wszystko zostałoby podzielone na 3 tematy: pokemon, tm/hm, oraz przedmioty, każdy kto byłby zainteresowany kupnem czegokolwiek od innego gracza nie musiałby przeszukiwać kilkunastu straganów, a jeśli chciałby coś sprzedać pisałby do oosby odpowiedzialnej za dany temat.
Teraz jak dokładnie miałoby to wyglądać, powiedzmy na przykładzie Liona, najpierw zacznijmy od sprzedania pokemona, powiedzmy, że ma rattate na 12 lvl, którą wycenia na 1000$, wiec pisze do osoby odpowiedzialnej ze straganem z pokemonami, podaje skan, oraz kwote jaką chce za tego pokemona i czeka na efekty, jeśli pokemon zostanie sprzedany dostaje informacje, że może już dopisać sobie pieniądze za sprzedaż pokemona
Jeśli chodzi natomiast o kupono pokemona, będzie dokładna lista ze skanami, właścicielami i ceną pokemona, jeśli ktoś będzie zainteresowany pokemon, po prostu pisze kupuje tego i tego pokemona za tyle i tyle, jeśli jednak bedzie chciał się targować, nie ma problemu dane właściciela pokemona będą podane pod jego skanem dzięki czemu ugadanie się co do zmiany ceny nie bedzie trudne.
Piszcie co o tym myślicie.
W wielu mmorpg mamy do czynienia z trade housem, gdzie wszystko jest w jednym, są odpowiednie podziały na kategorie, czyli: bronie, potiony, itmy do questów wejściówki do dungów, a co gdyby wprowadzić to na forum? Jedno miejsce gdzie można poszukać dla siebie pokemona, gdzie można kupić tm z mniejszą ilością użyć, już wyjsąniam dokładniej:
Już nikt nie miałby własnego straganu, wszystko zostałoby podzielone na 3 tematy: pokemon, tm/hm, oraz przedmioty, każdy kto byłby zainteresowany kupnem czegokolwiek od innego gracza nie musiałby przeszukiwać kilkunastu straganów, a jeśli chciałby coś sprzedać pisałby do oosby odpowiedzialnej za dany temat.
Teraz jak dokładnie miałoby to wyglądać, powiedzmy na przykładzie Liona, najpierw zacznijmy od sprzedania pokemona, powiedzmy, że ma rattate na 12 lvl, którą wycenia na 1000$, wiec pisze do osoby odpowiedzialnej ze straganem z pokemonami, podaje skan, oraz kwote jaką chce za tego pokemona i czeka na efekty, jeśli pokemon zostanie sprzedany dostaje informacje, że może już dopisać sobie pieniądze za sprzedaż pokemona
Jeśli chodzi natomiast o kupono pokemona, będzie dokładna lista ze skanami, właścicielami i ceną pokemona, jeśli ktoś będzie zainteresowany pokemon, po prostu pisze kupuje tego i tego pokemona za tyle i tyle, jeśli jednak bedzie chciał się targować, nie ma problemu dane właściciela pokemona będą podane pod jego skanem dzięki czemu ugadanie się co do zmiany ceny nie bedzie trudne.
Piszcie co o tym myślicie.
Re: Mała zmiana w systemie straganów
myśle, że to fajna sprawa i duzo ułatwi jestem na TAK.
Soul- Liczba postów : 964
Birthday : 09/02/1996
No nie oszukujmy się, pomysł na propsie. Wkurwia szukanie czegokolwiek na każdym straganie osobno, a tutaj będziemy mieli wszystko na tacy, w jednym miejscu. Czego chcieć więcej?
Lionheart- Wicemistrz PokeHelvetti
- Liczba postów : 1365
Birthday : 15/02/1997
Jestem za.
Bezimienny- Liczba postów : 2057
Birthday : 20/04/1994
Jestem za, szczególnie że kilka osób ma niezły bajzel w swoich straganach.
Saya- Liczba postów : 531
Jestem za, pomysł bardzo fajny i było by przejrzyście, bo niektórzy mają porozwalane poki po całym straganie, inni w pierwszym poście, zaś inni tak jak ja w ostatnich starają się zlepić co się nie sprzedało. Masakra jakaś XD
Cieniu- Admin
- Liczba postów : 3460
Birthday : 07/04/1991
Czy ja wieem? Często ludzie targują się i dorzucają różne bonusy w stylu kupujesz poka i tm, a drugie z 1 nabojem masz gratis. A żeby zawracać komuś tym d*upę? Moim zdaniem powinna być 1 tablica z ogłoszeniami (rozpiską co kto gdzie chce sprzedać), ale zwracać się do osoby która ma ten przedmiot na straganie.
Yuya- Liczba postów : 1852
Birthday : 04/02/1996
sam problem szukania jest faktycznie rozwiązany, ale wymagało by aby 'straganiarz' sam ogarniał temat z towarem. Nie mniej jestem za. Dodatkowo rozwiązał by się inny problem: pokemon wystawiony byłby sprzedany nawet pod nagłą nieobecność jego poprzedniego właściciela, więc jeśli ktoś wypatrzył sobie pokemona, którego właściciel już w sumie nie wchodzi, to i tak mógłby go zabrać. I by się nie marnowały cudze dobra
Chociaż to, co powiedział(a) Yuya kojarzy mi się z myślą, która wpadła mi do głowy, jak tylko to przeczytałam: zrobić temat z ogłoszeniami "sprzedam/wymienie/kupię" i niech gracze piszą ze sobą przez PW. A potem by tylko zgłaszali, że transakcja dokonana, żeby nie było, że coś jest za plecami sprzedawane.
Chociaż to, co powiedział(a) Yuya kojarzy mi się z myślą, która wpadła mi do głowy, jak tylko to przeczytałam: zrobić temat z ogłoszeniami "sprzedam/wymienie/kupię" i niech gracze piszą ze sobą przez PW. A potem by tylko zgłaszali, że transakcja dokonana, żeby nie było, że coś jest za plecami sprzedawane.
YoghurtMalinowy- Liczba postów : 68
Jestem ZA! Bo niektorzy maja w pierwszym poscie rzeczy na sprzedaz. inni ja jednej stronie na piatej itd. i wez tu czlowieku czegos szukaj....
Laureline- Liczba postów : 1648
Birthday : 07/04/1995
Juz znasz moją opinie na gg wiec nie musiałem sie tu wypowiadać ;p
Zern- Liczba postów : 1883
Birthday : 03/04/1994
Warto spróbować... ale proponuję okres próbny. Np. 2 miesiące czy cuś, i wtedy niech gracze ocenią
Lioli- Liczba postów : 1695
Birthday : 27/05/1997
Yuya ma świetny pomysł z tablicą ogłoszeń.
Będzie jeden temat "przyklejony", na który każdy gracz może dać jednego posta którego będzie edytować w miarę potrzeb. W tym poście będą pokemony i przedmioty na sprzedaż oraz link do tematu straganu, gdzie można się o danego poka upomnieć i targować. Jak dla mnie najlepsze rozwiązanie, o ile można ustawić tą edycję na ten konkretny temat i pozostawić jak jest na pozostałych.
Będzie jeden temat "przyklejony", na który każdy gracz może dać jednego posta którego będzie edytować w miarę potrzeb. W tym poście będą pokemony i przedmioty na sprzedaż oraz link do tematu straganu, gdzie można się o danego poka upomnieć i targować. Jak dla mnie najlepsze rozwiązanie, o ile można ustawić tą edycję na ten konkretny temat i pozostawić jak jest na pozostałych.
Saya- Liczba postów : 531
Tak więc temat w sumie umarł, jednak czas go chyba lekko ożywić, pomysł jak każdy pamięta został przyjęty dośc pozytywnie jednak teraz pytanie wersja moja, z 3 osobnymi straganami: pokemony, tm, itemy, czy pomysł Yuyi tablica ogłoszeń? Jakby nie było pomysły się troszkę różnią, ale ogólnie chodzi w nich o to samo.
Myślcie kombinujcie, niedługo trzeba to wprowadzić prawda?
Myślcie kombinujcie, niedługo trzeba to wprowadzić prawda?
Z racji tego że nie ma chętnych do wypowiedzi, zamykam pomysł zostanie wprowadzony przeze mnie na dniach, bo Niko miała go zrobić 2 dni temu
Cieniu- Admin
- Liczba postów : 3460
Birthday : 07/04/1991
Similar topics
» Zmiana zasad walk na forum
» Mała loteria prawie dla każdego
» Odnośnie TM'ów, move tutorów i mała propozycja
» Mała loteria prawie dla każdego
» Odnośnie TM'ów, move tutorów i mała propozycja
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Informacje
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: