Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
Gra Lighter
2 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Gry Trenerskie
Strona 1 z 1
Gra Lighter
- Link do zapisu:
I w końcu nadszedł ten dzień. Coś na co wszyscy młodzi ludzie czekają.
Usłyszałeś dość głośne pukanie w drzwi Twojego pokoju. - Wstawaj. Musisz coś zjeść a później wyruszyć nim się ściemni. Głos Twojej mamy ucichł, usłyszałeś kroki na schodach. Pewnie wróciła na parter. Pokeball z Twoim pierwszym pokemonem leżał na szafce koło łóżka. Plecak/Torba leżał/a koło biurka. Już kilka dni temu ją spakowałeś więc nie musiałeś się martwić, że o czymś zapomnisz. Usłyszałeś jak ktoś Cię woła z dołu. Koniec leniuchowania w łóżku, pora wyruszyć w podróż pokemon.
Lioli- Liczba postów : 1695
Birthday : 27/05/1997
Re: Gra Lighter
Na mojej twarzy od razu zagościł uśmiech. W końcu był to mój dzień. W moim oczach pojawił się błysk podniecenia, a głowa wypełniła perspektywami na przyszłość. W końcu wolny, w końcu bez opieki. Nikt nie będzie mi mówił co mam robić, teraz to ja kreuję sobie przyszłość, a nie inni.
- Już wstaję mamo - odpowiedziałem pospiesznie i energicznie zeskoczyłem z łóżka. Po wykonaniu porannej toalety i ubraniu się, zszedłem na dół, uprzednio biorąc z sobą plecak i wypuszczając Flame'a z pokeballa. Po przywitaniu się z pokemonem i przeskanowaniu go Pokedexem, udałem się do jadalni mając nadzieję, że dostanę coś do jedzenia, w końcu nie wypada zaczynać podróży z pusty żołądkiem.
- Już wstaję mamo - odpowiedziałem pospiesznie i energicznie zeskoczyłem z łóżka. Po wykonaniu porannej toalety i ubraniu się, zszedłem na dół, uprzednio biorąc z sobą plecak i wypuszczając Flame'a z pokeballa. Po przywitaniu się z pokemonem i przeskanowaniu go Pokedexem, udałem się do jadalni mając nadzieję, że dostanę coś do jedzenia, w końcu nie wypada zaczynać podróży z pusty żołądkiem.
Lighter- Liczba postów : 7
Growlithe
samiec
lvl 7
ability: Flash Fire
charakter: Beztroski pokemon, stara się zachować pogodę ducha nawet w najgorszej sytuacji. W czasie walki zawsze słucha się swojego trenera. Poza walką uwielbia rozrabiać, jego pyszczek działa jak magnes na wszelkiego rodzaju patyki i zabawki, nie wytrzyma nawet dwóch minut bez obgryzania jakiegoś przedmiotu.
ataki: Bite, Roar, Ember, Leer
Piesek od razu ruszył na poszukiwanie jakiegoś gryzaka. Widząc, że wychodzisz z pokoju maluch ruszył za Tobą. W pyszczku miał już niewielką piłeczkę. Co do posiłku nie zawiodłeś się. Na stole w kuchni zobaczyłeś chyba tonę naleśników, kanapek i innych przysmaków. Z pokoju obok weszła Twoja mama. - Zanim zaczniesz jeść umyj ręce... Flame! zostaw to krzesło! Gdy obejrzałeś się na swojego pokemona zobaczyłeś jak robi niewinną minkę zbitego szczeniaczka i puszcza nogę od krzesła, które było już nieźle poobgryzane.
samiec
lvl 7
ability: Flash Fire
charakter: Beztroski pokemon, stara się zachować pogodę ducha nawet w najgorszej sytuacji. W czasie walki zawsze słucha się swojego trenera. Poza walką uwielbia rozrabiać, jego pyszczek działa jak magnes na wszelkiego rodzaju patyki i zabawki, nie wytrzyma nawet dwóch minut bez obgryzania jakiegoś przedmiotu.
ataki: Bite, Roar, Ember, Leer
Piesek od razu ruszył na poszukiwanie jakiegoś gryzaka. Widząc, że wychodzisz z pokoju maluch ruszył za Tobą. W pyszczku miał już niewielką piłeczkę. Co do posiłku nie zawiodłeś się. Na stole w kuchni zobaczyłeś chyba tonę naleśników, kanapek i innych przysmaków. Z pokoju obok weszła Twoja mama. - Zanim zaczniesz jeść umyj ręce... Flame! zostaw to krzesło! Gdy obejrzałeś się na swojego pokemona zobaczyłeś jak robi niewinną minkę zbitego szczeniaczka i puszcza nogę od krzesła, które było już nieźle poobgryzane.
Posłusznie umyłem ręce i zasiadłem do śniadania, nie ma co, przynajmniej się najem. Byłem nieźle podekscytowany i zarazem zadowolony z tego, ze to właśnie dzisiaj wyruszam w podróż swojego życia, zresztą kto by się nie cieszył? Emocje te sprawiały, że jak najszybciej chciałem się wyrwać z domu, dlatego też jadłem w miarę szybko. Postanowiłem jednak do mojego podróżnego ekwipunku dodać gumową piłeczkę, coby Flame nie rzucał się na każdy możliwy patyk w zasięgu wzroku, po czułym pożegnaniu z rodzicami wreszcie mogliśmy ruszać w drogę. Ligo Hoenn, nadchodzimy!
Lighter- Liczba postów : 7
Wyszedłeś z domu, powietrze było czyste, słońce przyjemnie grzało a na niebie nie było żadnej chmurki. Flame biegał już z jakimś kijem w pyszczku.
Mieszkałeś na skraju miasteczka więc żeby dostać się na drogę prowadzącą do najbliższego miasta wystarczyło kilka minut. Miałeś jednak dwa wyjścia. Mogłeś iść przez las lub przez pola. W obydwu miejscach żyły pokemony i nie ważne którą trasą byś poszedł dotarcie do miasta zajmie mniej więcej tyle samo czasu.
Mieszkałeś na skraju miasteczka więc żeby dostać się na drogę prowadzącą do najbliższego miasta wystarczyło kilka minut. Miałeś jednak dwa wyjścia. Mogłeś iść przez las lub przez pola. W obydwu miejscach żyły pokemony i nie ważne którą trasą byś poszedł dotarcie do miasta zajmie mniej więcej tyle samo czasu.
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Archiwum :: Gry Trenerskie
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: