Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
Specjalna strefa safari
3 posters
PokeHelvetti :: :: Organizacyjne :: Informacje :: Do Administracji
Strona 1 z 1
Specjalna strefa safari
Większość graczy na tym forum ma już całą lub prawie całą drużynę skompletowaną i może nie wiedzieć, że niektóre pokemony są niesamowicie trudne do zdobycia tutaj. A to tylko dlatego, że są np mniej popularne i nie włożono ich do safari, do dt, loterii, adopcji... zwykle po prostu przez zwykłe zapominalstwo gdyż jesteśmy przyzwyczajeni do konsoli, gdzie drużynę składamy z dostępnych i najsilniejszych pod względem stat pokemonów. Po prostu tych najpopularnieszych.
Z tego też powodu, niektórzy z was mogli przez te lata gry zauważyć że w rodzince tygodnia nie żadko pojawia się pokemon, którego nikt na forum nie posiada - na przykład Ponyta. Pokemon ten o ile mi wiadomo nie jest do zdobycia w żadnej strefie safari, za to gra idzie każdemu w innym tempie i nie każdy da radę zdążyć oderwać się od swojej fabuły i biec do lasu łapać tą Ponytę. Dlaczego wybrałam właśnie rodzinkę tygodnia? Ponieważ pokemony pojawiające się w niej są całkowicie losowe, a nie wybierane z głowy. Można dzieki temu zwiększyć różnorodność pokemonów dostępnych na forum.
Mój pomysł jest taki - za każdym razem gdy w rodzince pojawi się pokemon, którego nie posiada nikt z aktywnych na forum graczy i nie jest on dostępny w safari, pokemon ten mógłby pojawić się w osobnej strefie safari specjalnie dla takich okazów przeznaczonej. Możnaby w tedy dać wymaganą opłatę np $500 lub 2 kryształy za odwiedzenie tej strefy lub ograniczyć ilość pokemonów złapanych w niej tak jak w Zagajniku. Wszystkie miałyby taką samą szansę spotkania jak te w Zagajniku (ponieważ strefa nie wypełniłaby się szybko). Ewentualnie wejście do takiej strefy mogłoby być nagrodą za coś, mogłaby być ona również otwarta dopiero gdy znajdzie się w niej wystarczająca ilość stworków.
Z tego też powodu, niektórzy z was mogli przez te lata gry zauważyć że w rodzince tygodnia nie żadko pojawia się pokemon, którego nikt na forum nie posiada - na przykład Ponyta. Pokemon ten o ile mi wiadomo nie jest do zdobycia w żadnej strefie safari, za to gra idzie każdemu w innym tempie i nie każdy da radę zdążyć oderwać się od swojej fabuły i biec do lasu łapać tą Ponytę. Dlaczego wybrałam właśnie rodzinkę tygodnia? Ponieważ pokemony pojawiające się w niej są całkowicie losowe, a nie wybierane z głowy. Można dzieki temu zwiększyć różnorodność pokemonów dostępnych na forum.
Mój pomysł jest taki - za każdym razem gdy w rodzince pojawi się pokemon, którego nie posiada nikt z aktywnych na forum graczy i nie jest on dostępny w safari, pokemon ten mógłby pojawić się w osobnej strefie safari specjalnie dla takich okazów przeznaczonej. Możnaby w tedy dać wymaganą opłatę np $500 lub 2 kryształy za odwiedzenie tej strefy lub ograniczyć ilość pokemonów złapanych w niej tak jak w Zagajniku. Wszystkie miałyby taką samą szansę spotkania jak te w Zagajniku (ponieważ strefa nie wypełniłaby się szybko). Ewentualnie wejście do takiej strefy mogłoby być nagrodą za coś, mogłaby być ona również otwarta dopiero gdy znajdzie się w niej wystarczająca ilość stworków.
Saya- Liczba postów : 531
Re: Specjalna strefa safari
Pomysł całkiem niezły, przydałoby się urozmaicić nieco dostępne poki. Ee... chwilowo więcej nie napisze... brak czasu...
Lioli- Liczba postów : 1695
Birthday : 27/05/1997
Re: Specjalna strefa safari
Pomysł jest nawet fajny, ale póki co skupiamy się na zmianie stref po czym będzie pewna dodatkowa strefa, sami zobaczycie jaki, jeśli tam nie będzie zainteresowanych to wtedy rozmyślimy Safari z rodzinką.
Cieniu- Admin
- Liczba postów : 3460
Birthday : 07/04/1991
PokeHelvetti :: :: Organizacyjne :: Informacje :: Do Administracji
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: