Mała ściąga dla MG
i nie tylko
~Zabronione Starteryi nie tylko
~Wzory na expa
~ Spis balli, oraz pokemonów, jakie można do nich złapać
~
Pokedex
i ability dex ~Kanto
~Ability
VI generacja pokemon
+20
Lionheart
BlackBeard
Nikotynka
Run
berry
OccuredJakub12
Wilk
Steus Arios
Miramato
Mruczek
Koori
Ellen
Wojas021
Bezimienny
Yuya
Cieniu
JoJo
Timothy
Tedd
Ghuji
24 posters
PokeHelvetti :: :: Offtopic :: Rozmowy :: Nowinki ze świata pokemon
Strona 3 z 7
Strona 3 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: VI generacja pokemon
Lis jest naprawdę fajny i w ogóle startery mi się podobają - są bardziej pokemonowe, niż te z ostatnich 3 generacji.
Steus Arios- Liczba postów : 140
Birthday : 01/01/1994
Tylko jak się przyjrzysz mój drogi Ghuji pierwszej serii poków i 4 na ten przykład to powinieneś zauważyc jedną rzecz, poki z serii puźniejszych sa robione czesto na siłę i to WIDAĆ i to wyraźnie. Pierwsze dwie serie wyglądaja jakby naćpana banda zrobiła cos orginalnego, następne serie to przedawkowanie i robienie na siłe i mus..... Ty moze te lody pokemon(nie pamietam nazwy nawet xD) zrobimy jak evee, gędą truskawkowe lody (fire/ice) Pistacjowe lody (grass/ice), czekoladowe lody(ground/ice) i tak dalej i tak dalej XDDD
Miramato- Liczba postów : 333
późniejszych
~~
Bez przesady, nie wszystkie pokemony w późniejszych wersjach są złe xd Poza tym, co powiesz o takim Dunsparcie z II, niby dobrej geny. W piątej jest dużo osobliwości, tego nie można negować, ale też dużo pokemonów mi się podoba, czego nie mogłem powiedzieć o np. IV
~~
Bez przesady, nie wszystkie pokemony w późniejszych wersjach są złe xd Poza tym, co powiesz o takim Dunsparcie z II, niby dobrej geny. W piątej jest dużo osobliwości, tego nie można negować, ale też dużo pokemonów mi się podoba, czego nie mogłem powiedzieć o np. IV
Ghuji- Liczba postów : 359
Birthday : 18/05/1913
one sa po prostu.. oryginalniejsze. Poki z 1 i 2 geny sa spoko bo przypominaja ludzkie zwierzeta i dlatego nam sie podobaja :-)
Gówno prawda, po prostu chodzi o sentymentalność. Poki z 1 i 2 generacji były wg. wielu fajniejsze z powodu bla bla bla, a tak na prawdę, gdyby pierwszy raz zobaczyli pokemony z 4 generacji, to by mówili, że te starsze są głupsze i brzydsze. Normalne. To się nazywa walka pokoleń. Ja osobiście uważam, że każda z serii miała w sobie fajnego pokemona, a nowsze serie mają trochę więcej gorszych, niż starsze, ale to norma. Spójrzmy na to ze strony twórców. Nie mogą co chwila dawać myszki albo psa
Wilk- Liczba postów : 582
Birthday : 24/02/1995
Japońska gazeta CoroCoro odkryła nowego pokemona który będzie nazywał się Ninfia (brak angielskiej nazwy)
Ten pokemon będzie kolejną z gałęzi ewolucji eveego i będzie pokazana w filmiku pokazowym "eevee i przyjaciele" który będzie transmitowany przed nowym filmem o pokemonach.
Jednakże nie znamy ani typu ani umiejętności pokemona, nieznana jest także droga ewolucji pozostawiając te kwestie w otwartej dyskusji.
Wiadomo tylko że Ninfia ma 1.0m wzrostu i waży 23.5kg
Ten pokemon będzie kolejną z gałęzi ewolucji eveego i będzie pokazana w filmiku pokazowym "eevee i przyjaciele" który będzie transmitowany przed nowym filmem o pokemonach.
Jednakże nie znamy ani typu ani umiejętności pokemona, nieznana jest także droga ewolucji pozostawiając te kwestie w otwartej dyskusji.
Wiadomo tylko że Ninfia ma 1.0m wzrostu i waży 23.5kg
Mruczek- Liczba postów : 455
Wygląda jak Eevee, która brała udział w Gangbangu z Miloticiem i Victinim xD Niech ktoś powie, że nie! Widać, że to wytwór jakiegoś hentaia.
Wilk - nie zgadzam się w ogóle z opinią, że jeśli ktoś najpierw zobaczył pokemony z IV, czy V generacji, to będzie je uważał za fajniejsze.
Mój siostrzeniec przyszedł do mnie któregoś dnia i powiedział, że ogląda pokemony i żebym obejrzał z nim. To idę, patrzę a tam te koślawce z nowych generacji (po drugiej już w ogóle nie oglądam). No to mu mówię, że może by zaczął oglądać od początku.
Jak mu puściłem z neta pierwszą generację, to po pięciu sekundach powiedział, że lepsze są te stare .
Różnica jest taka, że jak ja widzę te nowe, to mnie krew zalewa, a on je toleruje.
Mój siostrzeniec przyszedł do mnie któregoś dnia i powiedział, że ogląda pokemony i żebym obejrzał z nim. To idę, patrzę a tam te koślawce z nowych generacji (po drugiej już w ogóle nie oglądam). No to mu mówię, że może by zaczął oglądać od początku.
Jak mu puściłem z neta pierwszą generację, to po pięciu sekundach powiedział, że lepsze są te stare .
Różnica jest taka, że jak ja widzę te nowe, to mnie krew zalewa, a on je toleruje.
Steus Arios- Liczba postów : 140
Birthday : 01/01/1994
ten nowy eveee wyglada jak pokemon do pokazów i tylko chyba do tego bd uzywany w nowej genie
Zgadzam się z Wilkiem w kwestii pochodzenia tego pokemona xd Ale wiecie co? Były przecież pogłoski, że będzie jakiś nowy typ pokemonów ( Light?) więc nie zdziwiłbym się, gdyby ten pokemon byłby takowy.
Nie wiem dlaczego ale ten pok kojarzy mi się ze Skylą. xD
Ellen- Liczba postów : 677
Birthday : 04/02/1997
No i pięknie, chciałam Eeveelucję to mam. Taki cukierkowy że aż zęby bolą! Ale ma zęby jak wampir na jednym zdjęciu XD I fakt, osobiście stawiam na typy Light i Sound.
Yuya- Liczba postów : 1852
Birthday : 04/02/1996
Ellen, pomyślałem o tym samym xd Może będzie taka zajawa, że ludzie zamienili się w pokemony i ich zły zespół tego regionu masowo rozmnaża? xd
kolejna świeżynka od waszego kociaka czyli mnie!
Nowa ewolucja eeveego otrzymała swój angielski odpowiednik. Jak się zapewne spodziewaliście nadal pozostaje w -eonowym nurcie nazewnictwa eeveeowej rodzinki, jego imię brzmi Sylveon. Wciąż jednak nie mamy informacji na temat typu pokemona.
Najprawdopodobniejszym pochodzeniem imienia jest Sylva, z łaciny Las lub też Sylvan czyli dusza lasów lub mityczne bóstwo. Możliwe że ma to jakiś związek z legendarnym Xernasem.
Został także opublikowany krótki filmik pokazowy pokemona.
https://www.youtube.com/watch?v=pse_I1klRhA&feature=player_embedded
Na youtubie także trwa debata nad typem pokemona, dla mnie to wygląda jak połączenie normal type z hmm, właśnie z czym?
Tą krótką rozkminą kończę kolejny artykuł
Nowa ewolucja eeveego otrzymała swój angielski odpowiednik. Jak się zapewne spodziewaliście nadal pozostaje w -eonowym nurcie nazewnictwa eeveeowej rodzinki, jego imię brzmi Sylveon. Wciąż jednak nie mamy informacji na temat typu pokemona.
Najprawdopodobniejszym pochodzeniem imienia jest Sylva, z łaciny Las lub też Sylvan czyli dusza lasów lub mityczne bóstwo. Możliwe że ma to jakiś związek z legendarnym Xernasem.
Został także opublikowany krótki filmik pokazowy pokemona.
https://www.youtube.com/watch?v=pse_I1klRhA&feature=player_embedded
Na youtubie także trwa debata nad typem pokemona, dla mnie to wygląda jak połączenie normal type z hmm, właśnie z czym?
Tą krótką rozkminą kończę kolejny artykuł
EJ DUSZA LASOW...
Ghost/grass? xD nie bylo Eevee'go z 2 typami chyba jeszcze xD
also, moga wprowadzic nastepny typ(i podpiac pod niego dugtrio i tego ptaszka z trzeba glowami... jak mu tam xD) Tri-Type, od Tri-Attacu xD fajne to byloby xD
Ghost/grass? xD nie bylo Eevee'go z 2 typami chyba jeszcze xD
also, moga wprowadzic nastepny typ(i podpiac pod niego dugtrio i tego ptaszka z trzeba glowami... jak mu tam xD) Tri-Type, od Tri-Attacu xD fajne to byloby xD
Miramato- Liczba postów : 333
nie pasuje do wyglądu nijak, zobacz każdy evee miał coś wspólnego z wyglądem, jolteon wygląda jak żółty jeżozwierz, vaporeon wygląda jak coś wodnego etc itd, niema w tym Sylveonie nic z ghosta ani z grassa więc imo normal/fighting najbardziej pasuje, z resztą tak samo myśli masa ludzi np na yt
Albo po prostu ewolucja Eevee najzwyczajniejsza. Bo powoli robi się co raz więcej żywiołów, a nikt nie pomyślał o tym, że mógłby być po prostu normal, z tym, że z lepszymi statami i movesetem. Lecz wtedy chyba inny wygląd, więc łoterwer.
W atakach przeważa chyba normal... Ale grafika serio wygląda zajebiście, nie mogę się doczekać takich walk :O
definitywnie normal, bo ma dużą ilość ataków, eveentualnie fighting
OccuredJakub12- Liczba postów : 78
tak czy siak dowiemy się za max tydzień lub dwa jeśli coś dojdzie nowych info to przetłumacze i wrzuce tutaj
Szósta generacja o_o?
Ja nie ogarniam jeszcze piątej, a tu już wchodzi następna. Jak dla mnie jest to trochę bez sensu. Faktycznie warto by było skupić się na starszych wersjach, bo 100% na pewno nie zostało z nich jeszcze wyciśnięte.
Zresztą dla mnie anime już właściwie nie ma żadnego sensu. Anime z IV generacją było jeszcze znośne, ale nie umywało się do poprzednich.
Chociaż ta nowa eveelucja wydaje się być całkiem ciekawa ;]
Ja nie ogarniam jeszcze piątej, a tu już wchodzi następna. Jak dla mnie jest to trochę bez sensu. Faktycznie warto by było skupić się na starszych wersjach, bo 100% na pewno nie zostało z nich jeszcze wyciśnięte.
Zresztą dla mnie anime już właściwie nie ma żadnego sensu. Anime z IV generacją było jeszcze znośne, ale nie umywało się do poprzednich.
Chociaż ta nowa eveelucja wydaje się być całkiem ciekawa ;]
berry- Liczba postów : 102
Birthday : 23/02/1995
Coś czuje, że pokemony w tej generacji będą wreszcie udane bez takich homonkulusów niczym Garbodor xd
Szczerze? Po zobaczeniu legend i starterów do głowy przychodzi mi tylko jedno - jak tu jeszcze potrzepać kasiorkę. Taka chyba jest główna myśl przewodnia twórców, bo im dalej tym gorzej. V gena jest beznadziejna, nawet gry nie chce mi się przechodzić, myślę, że jedyne co będzie przydatne z dojściem tej geny to nowy pokedex, czyli nowe ataki. Zapewne nie będę już rozpoznawał pokemonów z tej geny, ba, nawet z V żadnego nie jestem w stanie wyróżnić...
Run- Liczba postów : 535
co jak co ale ten jeleń kolorowy wygląda w dechę a startery... beznadziejne jednym słowem. Ta latająca legenda też całkiem znośnie wygląda, lecz mogli by sobie dać spokój z rodzielaniem na dobre i złe legendy, 1 gena zapdos, moltres, articuno, mew, mewtwo - tyle legend a właściwie żadna DO KOŃCA zła nie była, mewtwo moim zdaniem to nie pokemon tylko półpokemon ale ogółem nie było jakiegoś rozgraniczenia... historia legend? raczej nie było jakiejś głębszej historii... w drugiej genie był ho-oh, lugia chyba i coś chyba jeszcze ale znowu żaden z pokemonów nie był złym pokiem niosącym jakiś kataklizm, mogli by do tego w końcu wrócić że legendy to tylko i wyłącznie dodatek a nie coś wokół czego kręci się cała historia.
a się rozpisałem.
a się rozpisałem.
Strona 3 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» NOWE ANIME POKEMON!- Pokemon Origins
» Nowa Generacja! Miejsce w KP!
» Generacja 1 - Kanto - Schemat
» Generacja 1 - Kanto - Rezerwacje
» Tworzymy PokeDex - Generacja I - Kanto
» Nowa Generacja! Miejsce w KP!
» Generacja 1 - Kanto - Schemat